Temperatura

• 23 Odpowiedzi
  • 2752 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mati6a

• *
  • 54
Temperatura
« dnia: Styczeń 06, 2009, 21:30:40 »
Witam mam duży problem z Telefonem przy tych temperaturach jakie mamy. I właśnie chciałbym wiedzieć co mam zrobić bo przez to mam klocek a nie telefon :(
Proszę o Pomoc...

*

Offline pynki

• *
  • 87
    • jama "sosny"
  • Sprzęt: SAMSUNG NOTE IV
Odp: Temperatura
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 06, 2009, 21:38:57 »
ale konkretnie...co lód odłożył Ci się na telefonie? :D
masz za swoje brzydki kablu..."z pamiętnika żelaznego karła"

*

Offline mati6a

• *
  • 54
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 06, 2009, 21:44:37 »
Trzymam go normalnie w kieszeni a gdy chce coś sprawdzić telefon jest zawieszony... I ogólnie ostatnio mi sie zawiesza... Może ktoś zna jakieś sensowne odpowiedzi na te 2 pytania...

*

Offline antonib

• 423
  • Sprzęt: N560 N95 OMNIA... to juz historia Teraz IPHONE 3GS 16
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 06, 2009, 22:02:33 »
Trzymam go normalnie w kieszeni a gdy chce coś sprawdzić telefon jest zawieszony... I ogólnie ostatnio mi sie zawiesza... Może ktoś zna jakieś sensowne odpowiedzi na te 2 pytania...
No to chyba w kieszeni masz wiecej niz minus zero... A tak powaznie, to zacznij od SR, jezeli nie pomoze to zastanow sie od kiedy tak sie dzieje...i co instalowales? Wywale ta aplikacje i zainstaluj ponownie ... powinno byc o'k.

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 06, 2009, 22:37:52 »
dokladnie, ja jezdzilem na rowerze nawet i tel mialem w kieszeni w bojówkach ktora nie przylega do ciala  i tam naprawde juz bylo duzo ponizej zera a omnia elegancko odpalala i gites... jak juz w dżinsach nosze to wogole nie ma klopotu.. wiec to moze nie mróz raczej.
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

*

Offline antonib

• 423
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 06, 2009, 22:57:30 »
dokladnie, ja jezdzilem na rowerze nawet i tel mialem w kieszeni w bojówkach ktora nie przylega do ciala  i tam naprawde juz bylo duzo ponizej zera a omnia elegancko odpalala i gites... jak juz w dżinsach nosze to wogole nie ma klopotu.. wiec to moze nie mróz raczej.
Ze tak zapytam w ktorej kieszeni jeansow nosisz Omnie... nie boisz sie, ze rysik dyndajacy uwali wyswietlacz?

*

Offline kojotek

• **
  • 141
    • LUKOJ multimedia
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 07, 2009, 00:30:43 »
A to koniecznie trzeba mieć zaczepiony rysik do Omni?  :O Ja rysika używam tylko po HR do skalibrowania ekranu... Reszte robie palcami...  :ohreally:
Siemens C25 > Nokia 3210 > Nokia 3310 > Siemens ST55 > Siemens SX1 > Typhoon MyGuide M500 > Samsung D900 > Asus P526 > Nokia E51 > Samsung i600 > Samsung i900 Omnia > HTC HD2 > iPhone 4

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 07, 2009, 00:32:28 »
w prawej kieszeni tej tuz obok rysika :E :D ale on az tak nie dynda bo ten od omni wisi jako ozdoba na lampie u mnie w pokoju, omnie obsluguje calkowicie bez uzycia rysika :) i nie polecam noszenia tego rysika mzoe spowodowac tylko uszkodzenie wyswietlacza jak niefartownie gdziesz przycisniesz sie...  tak jak mowie taka temperatura nie powinna wplywac negatywnie na telefon, upal juz bardziej.. :)

*

Offline Grzegorz1969

• *
  • 91
  • Sprzęt: Omnia i900SAHH6/BKHH6 i900BVHH6
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 07, 2009, 00:42:29 »
A może po-prostu powodem wieszania się Omnii jest ten marznący rysik ?  :smile: .
Zostaw go w domu i przetestuj Omnie
PS
Sorki za żarty ale już niewiele mi brakuje aby ustawić Omnie aby używać rysika wyłącznie do HR .
Romy : i900 SAHH6/BKHH6 -> SAHJ5/RyM2D1

*

Offline tomek.jaworski

• **
  • 171
  • Sprzęt: Samsung SGH-i900 Omnia SAHJ3
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 07, 2009, 09:21:04 »
Próbowaliście sprawdzać temperaturę Omnii kodem *#0228# - jeden z parametrów tam wyświetlanych to temperatura. Wczoraj na mrozie -10 st. C z ciekawości sprawdziłem temperaturę i pokazało mi +20 st. C  :O. Zanim ją wyjąłem na powietrze, siedziała w kieszeni mojej kurtki wiec aż tak ciepło to nie miała :). Sądzę, że ten czujnik nie działa przy takich temperaturach  :E

[P O M Ó Ż  K L I K A J Ą C ! ! !]

Piszę poprawnie po polsku.

*

Offline Diabelko

• **
  • 122
  • Omnia 8GB > Mediamarkt +2GB
  • Sprzęt: Omnia SGHi900 8GB
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 07, 2009, 09:41:08 »
To ciekawe , ja pracuję w chłodni  :E mam wyłączoną omnie , bywało że w pracy działała ale ze względu na baterie i możliwość przepocenia fona wyłączam  :ok: co do temperatury sprawdziłem tym kodem i mam 18.8 C  :grin: to chyba super co .
A co do zawieszek przy niskich temperaturach to jeszcze nie miałem takiej styczności .
pozdro
Artemis by Sector

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 07, 2009, 16:48:10 »
hmm tak sobie mysle ze moze ten czujnik temperatury jest umieszczony w poblizu procesora a tam jak wiadomo jest cieplo i nawet pomimo -10C na polu kolo procka zawsze bedzie temperatura dodatnia  i stad te ok 20C, odpal sobie filmik jakis i  po kilku chwilach zobaczysz jaka ciepla omnia bedzie na wysokosci bateri :) zaczyna pracowac w stresie (pod obciazeniem) i wytwarza  wiecej ciepla bo wzrasta czestotliwosc z jaka procek przetwarza dane co wiaze sie z wiekszym poborem pradu i przeklada na tempereture ukladu scalonego.  dlatego nie ma co sie sugerowac ta temperatura bo nie jest to temperatura jaka panuje na zewnatrz :)

« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 07, 2009, 19:23:32 »
 Ja wpisałem ten KOd (*#0228#) i mam 22 stopnie. Warunki domowe 0 aplikacji w tle a jak u innych ?

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 07, 2009, 21:07:00 »
u mnie 28.3C i to bez znaczenia czy jestem na polu czy w domku.

nawet wrzucilem mu teledysk aby sie rozgrzal bo chcialem wymusic zmiane tej temperatury i nic, omnia sie podgrzala ale wskazanie jest nadal takie samo.. nie zmienia sie wogole.

*

Offline tomek.jaworski

• **
  • 171
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 07, 2009, 21:57:34 »
Czyli kolejna rzecz w Omnii, która jest ale nie działa poprawnie :P
Oprócz tego do listy dodać można
  • geotaging w aparacie, przynajmniej w mojej wersjo Romu
  • wstawianie wielkiej litery po kropce
  • pobieranie danych XTRA GPS

... to tyle na szybko

« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 08, 2009, 00:27:38 »
U mnie temperatura w warunkach pokojowych 43 stopnie :) Lekka przesada. Poza tym geotaging działa, duże litery też są i XTRA GPS pobiera dane bez problemu.
Samsung Omnia 16 GB
MIO P560

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 08, 2009, 00:45:02 »
a zmienia ci sie ? moze po SR sie zmieni ale mi sie nie cche robic :D

a jednak sie zmienia :) dzis polazilem po polu i temp. spadla do 17C a rano mial 31.3 tak wiec cos tam mierzy ten czujnik :)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 08, 2009, 15:35:36 wysłana przez javman »

*

Offline tomek.jaworski

• **
  • 171
« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 09, 2009, 08:34:48 »
Oczywiście coś się zmienia, teraz pokazuje mi 31.3 st. C wiec daleko od prawdy, bo urządzenie przed sprawdzeniem leżało uśpione. Obudowa na moje odczucie jest w temperaturze pokojowej więc około 22-23 st. C, procesor również nie był obciążony bo "spał" :|
Jak wrócę do domu to położę Omnie koło termometru cyfrowego i sprawdzę jaki jest błąd :E

*

Offline antonib

• 423
« Odpowiedź #18 dnia: Styczeń 09, 2009, 09:41:46 »
U mnie temperatura 44,8, a jestem w pomieszczeniu gdzie jest okolo 21-22 C

*

Offline dunia100

• **
  • 109
  • Omnia i900/SAHH5
« Odpowiedź #19 dnia: Styczeń 09, 2009, 10:31:59 »
u mnie 29,8st. pokojowa temperatura otoczenia
...::: TYLKO OMNIA i900 :::...

*

Offline MAd_MAX

• 406
    • Audi A6 Klub Polska
  • Sprzęt: Nokia 5200 8" zwijany ESAMOLED
« Odpowiedź #20 dnia: Styczeń 09, 2009, 11:25:39 »
U mnie jak wlaczylem kod bylo 19,5C  , teraz na caly czas podswietlonym ekranie juz jest 22C , minelo jakies 10 minut od wlaczenia opcji i ekranu.
HP Ipaq6515 --> MDA Compact --> SPV M3000 --> SPV M650 --> SPV M3100 --> Toshiba G900 --> Samsung Omnia 8GB --> Iphone 3G 16GB --> Iphone 4 16GB --> HTC Desire --> HTC Desire HD --> Dell Streak 16GB --> Samsung Galaxy Note , będzie na pewno :)

*

Offline tomsiw

• 271
    • Data Optics - Technologie Światłowodowe
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note3 LTE 32GB + 64GB microSDXC
« Odpowiedź #21 dnia: Styczeń 12, 2009, 19:22:41 »
A moim zdaniem ten czujnik odpowiada za pomiar temp baterii. Jest wiele programów (nawet w dziale download) ktore taki parametr podają.
Pomiar jest wazny z punktu widzenia ochrony termicznej ogniwa podczas ładowania.
W skrucie: intensywnie pracujesz lub ładujesz - bateria się grzeje.
Nie pracujesz - bateria mimo wszystko oddaje energię do urzadzenia więc jej temp jest nieco podwyzszona.
Z uwagi na wiele wątków poświęconych wydajności baterii po zmianie romu, proponuję zrobić SR, włączyć tryb lotu, wyłączyć wszystkie cykle w tle, uspić urządzenie, odłączyć od ładowarki, odczekać godzinę a nastepnie sprawdzić wskazanie.
Dam sobie głowę uciąć, że im nowsze romy (bardziej wydajne gospodarowanie energią) tym temperatury będziecie mieli niższe ;)
A może się mylę?
Samsung Galaxy Note3 LTE 32GB + 64GB microSDXC (KitKat 4.4.2)

« Odpowiedź #22 dnia: Styczeń 12, 2009, 20:33:05 »
Miałem to samo też mi sie telefon wieszał okazało się, że to program fun contacts czy jakos tak wieszał mi omnie i co o dziwo tez zauważyłem to na mrozie po wyjęciu z kieszeni :D
i też myślałem, że to przez temperaturę. Wywaliłem program i od tąd ani jednej takiej zwiechy. A tamte zwiech wyglądały jakby zamarzał ekranik, bo nie reagował :P

« Odpowiedź #23 dnia: Luty 16, 2009, 23:40:30 »
nie ważne co ten czujnik mierzy, ale ja mam 52,8 a tu już chyba trochę dużo? dodam, że w pokoju jest ok 22stopni