Po przegrzaniu Omni, brak usługi (nie widzi operatora) mimo sprawnej SIM

• 2 Odpowiedzi
  • 2123 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Przepraszam za długi temat, ale pomyślałem, że zarysuje on całą sytuację.
Nagrywałem film, dość długi podczas którego Omnia dość intensywnie się przegrzała - była rozpalona. Od tamtej pory mimo występuje brak usługi lub usługa ograniczona. Mam kartę Turbo sim i kartę 36i6 (plus). Na innym telefonie karta sim działa, inna karta również 36i6 widzi sieć i wszystko działa na owej karcie Turbo sim wiec ona nie jest rozwalona... wie ktoś może co mogło zajść? Teraz właściwie postaram się zdjąć ten simlock jak w wyżej podczepionym temacie i zainstalować najnowszego ROM'a, ale chciałbym mimo wszystko wiedzieć... ;)
W dodatku wcześniej nie miałem jakiejkolwiek możliwość połączenia się z GPRs czyli, żeby np korzystać z gadu gadu... też nie wiem czym to spowodowane mimo, że miałem ustawienia ze strony Plusa szmery bajery nic nie działało... może też ktoś coś poradzi, ale wcześniej chyba jednak zainstaluje nowy rom i postaram się następnie zdjąć simlocka ;3

*

Offline alexjaslo

• 355
  • Sprzęt: Galaxy S i poczciwa Łomnia
Odp: Po przegrzaniu Omni, brak usługi (nie widzi operatora) mimo sprawnej SIM
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 16, 2009, 21:20:44 »
Ufff. troche nakreciles ale chyba zrozumialem  :-? Najpierw zrob HR i zobacz czy pomoglo,a potem mozesz wrzucic nowy rom.
Pozdro

Odp: Po przegrzaniu Omni, brak usługi (nie widzi operatora) mimo sprawnej SIM
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 17, 2009, 00:21:43 »
Przepraszam, ale nie wiem co znaczy "HR"... tak czy inaczej nowego romu nie wrzucę, bo jak się okazało nowszego ponoć nie ma, a mam SAHJ3... mój tato powiedział, że nowszego nie ma, a sam nie patrzyłem. Tak czy inaczej, zdjąłem simlocka - myślałem, że to rozwiąże sytuację... nadal jest brak usługi... czyli tak jak gdy miałem włożoną kartę Turbosim pod kartą sim 36i6

Przepraszam, że namieszałem ;3

O przepraszam przepraszam ! Wszedłem w ustawienia i ręcznie wybrałem operatora - wcześniej przy simlocku to nie pomagało, a teraz działa :D Zobaczę potem czy działa gprs :)

Wszystko działa jak należy. Niestety ale karta Turbo sim niebyła niezawodna i widocznie blokowała możliwość łączenia się z GPRS etc. :? Zdjęcie simlocka rozwiązało mnóstwo problemów

Temat do zamknięcia ;)
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2009, 22:48:33 wysłana przez gudig9 »