nowy posiadacz PDA

• 15 Odpowiedzi
  • 1143 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

nowy posiadacz PDA
« dnia: Maj 05, 2009, 18:38:37 »
witam kupilem sobie dzis telefon Samsung I900

nawet jeszcze go nie widzialem bo na allegro (ale pojutrze bede mial go juz w domu).

telefon ten ma system WM 6.1 PL

i mam teraz pytanie jak to jest z GPS?

trzeba jakies mapy wgrac?
jesli tak to mozna je sciagnac z internetu?
 czy trzeba je gdzies kupic?

chodzi mi o mape europy

*

Offline zajac

• 742
  • Sprzęt: SGS III Black
Odp: nowy posiadacz PDA
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 05, 2009, 18:53:36 »
Zależy gdzie kupujesz Omnie - i900 zdaje sie od Orange byl sprzedawany z Automapą.
Najprawdopodobniej bedziesz musiał zakupić oprogramowanie, zależnie od potrzeb masz do wyboru TomToma, Automape, Garmina itd...

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 05, 2009, 19:14:03 »
A najlepiej wtrakcie czekania na przesyłkę od Allegro poczytaj forum a wszystko co potrzebujesz dowiesz się samemu.
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline format87

• **
  • 215
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S2
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 05, 2009, 21:53:00 »
co do sciagania AM nie radze bo jak nasza kochana policja czy tez zagraniczna zobaczy ze masz nawigacje to maja prawo skontrolowac czy masz orginalny soft do nawijki bo moze sie to skonczyc zabraniem Omni ja tylko ostrzegam zeby nie bylo :) lepiej zainwestowac 300zl i miec swiety spokoj :)

*

Offline LuzZz

• **
  • 184
    • Sith Clan page!
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 05, 2009, 22:05:20 »
co do sciagania AM nie radze bo jak nasza kochana policja czy tez zagraniczna zobaczy ze masz nawigacje to maja prawo skontrolowac czy masz orginalny soft do nawijki bo moze sie to skonczyc zabraniem Omni ja tylko ostrzegam zeby nie bylo :) lepiej zainwestowac 300zl i miec swiety spokoj :)

O tak, i może jeszcze paragon na majtki mam ze sobą wozić, żeby udowodnić, że nie kradzione?
I może jeszcze licencje do wszystkich programów zainstalowanych na laptopie...

W sumie przydałaby się też faktura za samochód...

Legalną AutoMapę można tanio (w stosunku do wersji box) kupić na allegro od ludzi, którzy dostali ją np. w komplecie z nowym telefonem a mają już swoją i ta nowa im nie potrzebna...
A taki myk + upgrade do europy wychodzi taniej niż europa w sklepie...

Pomijam tu oczywiście fakt, czy AM poza naszymi granicami to trafny wybór i czy nie warto skorzystać innego oprogramowania.
Nokia 3210 -> Nokia 6210 -> Nokia 3310 -> Nokia 6610 -> Nokia 6233 -> Samsung SGH-i900 Omnia ^^

*

Offline DRIFT-R

• 712
  • Nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej..
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 06, 2009, 11:17:03 »
Temat mówi wszystko.... ;)

Nie wiem czemu na większość osób wrażenie robi to że ktoś może skontrolować legalność automapy, czy nie wypadałoby być poprostu uczciwym i posiadać legalne oprogramowanie (szanować czas i zaangarzowanie twórców)?

MIO 336/ACER N50/ACER N50P/ASUS A730/MIO A701/HP 6515/SPV E650/HTC TOUCH/ASUS P525/HTC TOUCH/HTC TOUCH DUAL/HTC TyTn II Kaiser/HTC TOUCH PRO/ASUS P552/Asus P750/LG KS20/ASUS M530W/HTC VOX/DIAMOND/HD2/FLYER/DESIRE Z/ONE V/HOX(wkrótce) - moja historia z PDA

« Odpowiedź #6 dnia: Maj 06, 2009, 14:04:43 »
Zapraszam na
www.[*********]/darchol
Jest tam dużo programow  i gier na OMNIE!!!!
 piractwo, reklamy, spam. bikekowal

*

Offline pil74

• 28
  • Sprzęt: Omnia i900 SAIC1/RyM2D4 8GB+8GB
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 06, 2009, 14:16:23 »
Co za bzdura?! A to niby od kiedy policja z urzędu ściga za posiadanie nieoryginalnego produktu? Do tego jeszcze drogówka??
Sami się nakręcacie a potem bzdurne plotki żyją własnym życiem.

*

Offline peters

• **
  • 148
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 06, 2009, 14:17:24 »
Byc legalnym to jedno a zyc w kraju absurdow to zupelnie co innego.
LuzZz ma calkowiota racje. Bo jak paragon/faktura na automape to i na majtki/auto/torebki bo zakup tez moze byc bazarowy i nielegalny....
A wtedy ubaw beda mieli zlodzieje, zapierniczy samochod a w bagazniku bedziemy wozili segregator z dokumentami poswiadczajacymi ze wszystko co jest w aucie jest legalne....Troche zdrowego rozsadku byloby wymagane w tym momencie....

« Odpowiedź #9 dnia: Maj 23, 2009, 20:41:30 »
Na poczatek zainstaluj sobie google maps, niestety wymaga to połączenia z netem 3G lub GPRS - ale zawsze bedziesz na bierząco - a nawet pokaże tobie jaki jaki jest ruch na trasie  - przynajmniej tak jest w UK - polecam. A automapa znowu nie jest to taki wydatek choc sam używam Igo 2006.

*

Offline milosz78

• **
  • 244
    • PRE SEARCH
  • Sprzęt: mpx200,SDA T-Mobile,HTCWizard,MIOA701,i900,OmniaW
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 23, 2009, 22:03:17 »
Witam. Potwierdzam wiadomości o kontrolach legalności AM przez Policję...TZN. potwierdzam że o tym słyszałem w środkach masowego przekazu.  Zapamiętałem tą informację bo wydała mi się zupełnym kuriozum! Po pierwsze z powodów które podaliście powyżej. Przede wszystkim dlaczego właśnie program do nawi? a nie np. Pocket Plus czy inny Resco Explorer miałby być obiektem kontroli. Pomyślałem sobie że chyba producent postarał się o rozpowszechnianie takich informacji dla zmniejszenia wycieków swojego softu.Zwłaszcza, że AM wymieniali z nazwy!

*

Offline famous

• **
  • 151
  • Sprzęt: Nokia E63
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 23, 2009, 23:15:34 »
Tez obiło mi się to o uszy gdzies w TV jakis czas temu. Producent Automapy niby nawet szkolenie przeprowadził jak sprawdzać legalność oprogramowania - dlatego w grę wchodzi tylko Automapa.

*

Offline milosz78

• **
  • 244
    • PRE SEARCH
  • Sprzęt: mpx200,SDA T-Mobile,HTCWizard,MIOA701,i900,OmniaW
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 23, 2009, 23:29:44 »
- Ma Pan piracką Auto Mapę ? ->-> Nie. Mam pirackiego TomToma. ->-> To w porządku. Miłego dnia.  :mrgreen:
« Ostatnia zmiana: Maj 23, 2009, 23:36:21 wysłana przez milosz78 »

*

Offline pil74

• 28
« Odpowiedź #13 dnia: Maj 26, 2009, 11:21:24 »
Kiedyś w mediach pisali, że policja robi naloty na prywatne mieszkania w celu szukania pirackiego oprogramowania, pisali też że włażą do domów w celu sprawdzania mp3.  Na forach nawet pisali ile wynosi kara za jedna piracką MP3!!!!
Media różne rzeczy piszą, najczęściej dalekie od rzeczywistych faktów.
Zastanawia mnie ta "wiadomość" szczególnie jeżeli popatrzy się na samochody, w większości których są przyczepione dedykowane navigacje, które grosze już teraz kosztują.
Wg mnie to zwykłe urban story.

*

Offline famous

• **
  • 151
  • Sprzęt: Nokia E63
« Odpowiedź #14 dnia: Maj 26, 2009, 14:37:48 »
Tutaj jest jakiś artykuł z listopada: http://www.polskatimes.pl/polecamy/61541,policja-sprawdza-czy-kierowcy-korzystaja-z-legalnych-automap,id,t.html W TV jak już pisałem też o tym mówili. Czy to urban legend, czy nie to trudno mi powiedzieć - nie mam nawigacji, więc nie mieli u mnie czego kontrolować  :)

EDIT

Może niech moderator wydzieli ten wątek, bo się niezły OT zrobił ;)

*

Offline pil74

• 28
« Odpowiedź #15 dnia: Maj 26, 2009, 15:10:47 »
Niezły gniot ten tekst.