Niestety takie problemy miałem nawet zimą ale jeszcze nie kojarzyłem faktów. Przez 11 godzin jazdy do Austrii na snowboard Omnia przestawała się ładować kilka razy. Wyłączałem ją na kilkanaście minut i myślałem, że to problem z ładowarką albo gniazdem. Szok przeżyłem w ostatni weekend, ładowanie wyłączało sie po 2 minutach od resetu. Wnerwiony wyciągnąłem Omnię z uchwytu i już wiedziałem co się dzieje, była potwornie gorąca. Na szczęście miałem w samochodzie mocowanie montowane do nawiewu powietrzaw. Zdjąłem tylną część obudowy i zamocowałem bezpośrednio do kratki. Probemy zniknęły ale byłem skazany wyłącznie na komunikaty głosowe o radarach, bo ustawienie uchwytu tak żeby cokolwiek było widać okazało się niewykonalne...
Rozwiązałem więc problem definitywnie kupując Larka i zainstalowałem na nim swojego TT7. Omnia wylądowała w schowku połączona przez bt z radiem, dzwonić nadal mogę, odbierać połączenia też, ale nie będę jej ładował w samochodzie, za mocno się grzeje a to oznacza, że oryginalna ładowarka samochodowa Samsunga podaje zbyt wysoki prąd ładowania albo skopana jest Omnia, słońce tylko pogarsza sprawę.
Moim zdaniem, pierwsza poważna lipa związana z Omnią, którą nadal uważam za rewelacyjny PDA.