turzol jak się zachowuje interfejs?U mnie nie włączają sie ustawienia,oraz zdjęcia widzi tylko z pamięci telefonu-a to duży minus bo i tak po instalacji manilii jest mało pamięci więc wrzucanie fotek w telefon mija się z celem.Reszta ok
Zainstalowałem Manile na czysty WM po hard resecie.
Rom to i900DXHI3
Tak wygląda zajętość pamięci u mnie:
Storage
Total: 89,53MB
In use: 58,84MB
Free: 30,70MB
Program
Total: 96,70MB
In use: 38,59MB
Free: 58,11MB
Co do płynności samego interfejsu to jestem bardzo zadowolony - przełączanie między poszczególnymi oknami działa błyskawicznie.
Pasek ikon na dole ekranu najbardziej mi przypadł do gustu - przesuwanie po nim paluchem działa super płynnie. Do wszystkich elementów systemu jest dostęp lepszy niż w SBP Mobile Shell i sam interfejs Manila 2D jest wg mnie lepiej pomyślany i wyczuwalnie szybszy. Poza tym dla mnie niewątpliwą zaletą jest fakt, że integruje się całkowicie z systemem i nie ma tak jak w SBP konieczności oglądania ekranu today od Samsunga po wciśnięciu czerwonej słuchawki.
Nie wiem na ile moje spostrzeżenia sprawdziłyby się ze starym romem SAHH5, ale póki co uważam, że Omnia dostała drugą młodość po zmianie softu i interfejsu. Na pewno sytuacja się wyklaruje po tym jak "zapcham" system aplikacjami - na razie jest czysty system + Manila.
Z wad można wymienić wspomniany tutaj problem z albumem zdjęć (ponoć na modaco.com jest już fix na tą dolegliwość). Dostrzegłem też drobnego bug-a w sekcji "Zdjęcia i Wideo" - po odpaleniu ikony z kamerą, aparat nie przechodzi w tryb kręcenia filmów.
Generalnie polecam