MANILA 2d i FlahLite 3.1 ROM plus TouchFLO 2D DOWNLOAD,video i opinie

• 327 Odpowiedzi
  • 108135 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Elmak

• **
  • 126
  • Sprzęt: Iphone 3G, HTC TP2, LG swift, Samsung galaxy tab
Odp: MANILA 2d i FlahLite 3.1 ROM plus TouchFLO 2D DOWNLOAD,video i opinie
« Odpowiedź #270 dnia: Grudzień 13, 2008, 18:38:31 »
Manile na polski najnowszy rom wgrywa się tak jak wszystkie romy czyli normalnie :) ja mam fona bez simloka i net śmiga bez problemu opera pogoda itp. wiec myślę ze opera jest dobra choć nie działa zakładka you tube gdy ja naciskam chyba ze to służy do czego innego :). A rom faktycznie jest szybki i pamięci zostaje 52mb wolnej także jest ok tylko coś mi się gps nie podoba mam ustawienia automatyczne może ręcznie trzeba ustawić port itp może ktoś poradzić na ten temat?

*

Offline ravek71

• 21
  • Sprzęt: Samsung i900DXHK1/M2D04
« Odpowiedź #271 dnia: Grudzień 14, 2008, 01:17:36 »
Spotkal sie moze ktos z problemem:ROM M2D04 + S2U2. i teraz jak zrobie zdjecia aparatem wyjde z aplikacji do robienia zdjec telefon mi dziala jednak gdy wciskam zdefiniowany przez siebie przycisk by dac blokade S2U2 telefon lapie zwieche i musze restartowac ....

« Odpowiedź #272 dnia: Grudzień 14, 2008, 08:05:15 »
hmm :D mam manilke :D do tego skórkę Diamonda, ale niestety w start menu mam napisy na czarno i kompletnie ich nie widac ... jak to zmienic ??

« Odpowiedź #273 dnia: Grudzień 14, 2008, 08:44:06 »
To jak można wgrać manille na najnowszy polki rom, to ja poproszę linka do tej nakładki. Najlepiej M2DO4.
Tylko nie chodzi o cały rom tylko o samą nakładkę.

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #274 dnia: Grudzień 14, 2008, 10:17:13 »
To jak można wgrać manille na najnowszy polki rom, to ja poproszę linka do tej nakładki. Najlepiej M2DO4.
Tylko nie chodzi o cały rom tylko o samą nakładkę.

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=118727.0

_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

*

forester

« Odpowiedź #275 dnia: Grudzień 14, 2008, 12:55:59 »
hmm :D mam manilke :D do tego skórkę Diamonda, ale niestety w start menu mam napisy na czarno i kompletnie ich nie widac ... jak to zmienic ??
Rozwiązanie problemu jest banalnie proste zmieniasz w Ustawienia/ Dzisiaj /Wygląd ->temat :Domyślne dla Windows i OK masz białą czcionkę ale jeszcze nie na czarnym tle, więc dlatego dalej ustawienia w  Manilla2D/Tapeta/wybierz obraz( dajesz obojętnie jaki) -OK następnie powtórka Ustawienia manilla2D /Tapeta/Chcesz użyć domyślnego tła?->OK i masz tło z tematu Manilla2D oraz białą czcionkę.
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #276 dnia: Grudzień 14, 2008, 21:29:56 »
Kurcze, nie chce mi się otworzyć plik cab. Ja zainstalwoać nakłądke manille? Jak otwieram setup to mi sie włancza opera. Co ejst grane?

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #277 dnia: Grudzień 14, 2008, 21:41:34 »
wypakowywujesz zawartosc pliku *.cab?
tak sie nie robi, plik cab kopiujesz na pamiec telefonu i poprostu klikasz na niego juz w telefonie, znajdziesz go dzieki eksploratorowi plikow.

« Odpowiedź #278 dnia: Grudzień 14, 2008, 22:10:36 »
na xp był jako winrar a nie cab:P
Spóbuje tak jak mówisz :)
Napisane: Grudzień 14, 2008, 21:45:23
Pozycja Horyzontalna nie działa ;(
A w najnowszeh M2DO4 działało wszystko, jedyni minus to rom angielski :(

*

Offline virtua

• *
  • 79
    • Atv Polska
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #279 dnia: Grudzień 15, 2008, 13:50:19 »
koledzy i forumowicze tylko mnie nie zabijcie za pytanie... kopałem ostro ale bez rezultatów...
czy ma ktoś jakiś patent żeby zmusić Operę w Manili do korzystania z WIFia nie Edzia?

mam super szybki net w zasięgu po wilanie a ta menda społeczna za każdym razem łączy z GPRS...

i nie chodzi o to że koszty tylko że na wilanie masz 5 razy szybciej!

proszę o pomoc może ktoś to już przegryzł...
Nadal HTC HD2 ;-)

« Odpowiedź #280 dnia: Grudzień 15, 2008, 16:40:14 »
Kolego virtua w opcjach opery dotyczących połączenia musisz mieć ustawione aby automatycznie wykrywała twoje połączenie z internetem.
Pzdr.

*

Offline Phazi

• 18
« Odpowiedź #281 dnia: Grudzień 15, 2008, 16:50:13 »
A ja proponuje malutki programik NoData. Deklarujesz, które połączenie mam być nieaktywne (np. GPRS) i jedziemy po WiFi.

*

Offline virtua

• *
  • 79
    • Atv Polska
« Odpowiedź #282 dnia: Grudzień 19, 2008, 11:39:32 »
Kolego virtua w opcjach opery dotyczących połączenia musisz mieć ustawione aby automatycznie wykrywała twoje połączenie z internetem.
Pzdr.
no tak mam ale i tak za każdym razem łączy mi się z GPRSem... a nie che korzystać z Wilanu...

a jak mu wyłączę moduł GSM to nie ładuje stron...
Nadal HTC HD2 ;-)

*

Offline virtua

• *
  • 79
    • Atv Polska
« Odpowiedź #283 dnia: Grudzień 19, 2008, 12:50:30 »
A ja proponuje malutki programik NoData. Deklarujesz, które połączenie mam być nieaktywne (np. GPRS) i jedziemy po WiFi.

dziękuję bardzo... mojej Omni tego właśnie brakowało... po zainstalowaniu od razu zmądrzała i korzysta z WIFI...

mam jeszcze pytanie z innej beczki...

kiedyś miałem Mio A702 - tak powiem bez rewelacji... ale miało jedną rewelacyjną funkcję...

automatyczne wyrzucanie aplikacji z pamięci...

czy nie wiecie czy jest jakiś programik, a może jest jakaś ukryta opcja w sofcie Omnii albo w Manili, która automatycznie wywala aplikacje a pamięci podczas zamykania krzyżykiem?

niby można co jakiś  czas użyć wbudowanego Task Managera, ale tamto rozwiązanie było dużo prostsze i poręczniejsze!

wystarczyło w zakładce ustawień pamięci zaznaczyć "force flush from memory" i nie było problemu ;-)
Nadal HTC HD2 ;-)

« Odpowiedź #284 dnia: Grudzień 19, 2008, 18:24:06 »

kiedyś miałem Mio A702 - tak powiem bez rewelacji... ale miało jedną rewelacyjną funkcję...

czy nie wiecie czy jest jakiś programik, a może jest jakaś ukryta opcja w sofcie Omnii albo w Manili, która automatycznie wywala aplikacje a pamięci podczas zamykania krzyżykiem?

niby można co jakiś  czas użyć wbudowanego Task Managera, ale tamto rozwiązanie było dużo prostsze i poręczniejsze!

wystarczyło w zakładce ustawień pamięci zaznaczyć "force flush from memory" i nie było problemu ;-)
[/quote]

ja mam taki programik tMan. Teraz zamykam aplikacje krzyżykiem

*

Offline cotvi

• **
  • 202
« Odpowiedź #285 dnia: Grudzień 19, 2008, 20:37:04 »

ja mam taki programik tMan. Teraz zamykam aplikacje krzyżykiem
[/quote]

A jak się to ma co napisałeś do tematu rozmowy ?
Omnia 2
HTC HD
HTC TD2
Omnia SAHJ1 > DXHK3 > DXHL2 > DXIA2_QB05M > 30.01.2009 (DXIA2 updates)
HTC Tytn II

« Odpowiedź #286 dnia: Grudzień 22, 2008, 12:16:27 »
Rozwiązanie problemu jest banalnie proste zmieniasz w Ustawienia/ Dzisiaj /Wygląd ->temat :Domyślne dla Windows i OK masz białą czcionkę ale jeszcze nie na czarnym tle, więc dlatego dalej ustawienia w  Manilla2D/Tapeta/wybierz obraz( dajesz obojętnie jaki) -OK następnie powtórka Ustawienia manilla2D /Tapeta/Chcesz użyć domyślnego tła?->OK i masz tło z tematu Manilla2D oraz białą czcionkę.
Pozdrawiam.
[/quote]

yyyy, ale paski wtedy nie sa czarne :(

*

Offline virtua

• *
  • 79
    • Atv Polska
« Odpowiedź #287 dnia: Grudzień 22, 2008, 15:02:28 »
Cytat: cotvi

A jak się to ma co napisałeś do tematu rozmowy ?

no jak na mój gust ma bo w końcu chodzi o pewną niedoskonałość - jeżeli mogę tak ująć - romu Omni z Manilką...

jest to wyrażenie pewnej opinii... czegoś mi po prostu brak...
Nadal HTC HD2 ;-)

*

forester

« Odpowiedź #288 dnia: Grudzień 22, 2008, 23:19:48 »
Cytat:freshprince
yyyy, ale paski wtedy nie sa czarne :(l

Kolego paski czarne powinieneś mieć po wrzuceniu do folderu Windows tematu .tsk DiamondQVGA.
Podaję w załączniku niżej.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 22, 2008, 23:23:44 wysłana przez forester »

« Odpowiedź #289 dnia: Grudzień 23, 2008, 03:04:21 »
W manilce M2D04 w zakładce Programs są dwa "wbudowane buttony" - all programs i remove. W moim przypadku "all programs" nie działa, nic się nie dzieje po naciśnięciu. Czy ktoś ma taki problem i potrafi go rozwiązać??
Szczerze wolałbym żeby po naciśnięciu pojawiło się windowsowskie menu start z programami, a nie np. TouchLaunch - nie wiem co było pierwotnym zamysłem kodera...
Mam rozwiązanie tymczasowe tzn. dodałem sobię nową ikonkę ze skrótem do SamsungPrograms.exe ( dodałem wpierw jakiś program , następnie zedytowałem jego wpis w rejestrze i tam gdzie była ścieżka wpisałem \Windows\SamsungPrograms.exe  ;następnie raz musiałem odpalić  skróty z menu start "Programs" i działa do teraz)
Zastanawiam się jak dodać jakąś ładną ikonkę w .png do tego kombinowanego skrótu... [zresztą trzeba sprawdzić czy ścieżka z ikoną i skrótem \SamsungPrograms.lnk też zadziała] :worried:
Tak czy siak nie jestem z tego w 100% zadowolony i chciałbym żeby buttonik "all programs" zaczął działać --> HELP!

*

Offline MAd_MAX

• 406
    • Audi A6 Klub Polska
  • Sprzęt: Nokia 5200 8" zwijany ESAMOLED
« Odpowiedź #290 dnia: Grudzień 23, 2008, 10:13:40 »
Witam

Sorki jeśli było ale niestety nie mogę znaleźć , a niechcę popełnić błędu :P

Kupilem Omnie z Orange i chce wgrac ten ROM z Manilla 2D, wiec prosze mi odpowiedziec czy tak to mam zrobic jak mysle.

1. Sciagam ten ROM ---> http://rapidshare.com/files/166665676/i900_M2D04_PaS08.rar

2. Wgrywam według tej instrukcji ---> http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=111991.0

3. I instaluje nakladke , zeby miec polska Manille ---> http://pdaclub.pl/forum/index.php?action=dlattach;topic=114711.0;attach=10247

I to wszystko ?? Ten ROM jest polski tak??

Z gory dziekuje za odpowiedz
HP Ipaq6515 --> MDA Compact --> SPV M3000 --> SPV M650 --> SPV M3100 --> Toshiba G900 --> Samsung Omnia 8GB --> Iphone 3G 16GB --> Iphone 4 16GB --> HTC Desire --> HTC Desire HD --> Dell Streak 16GB --> Samsung Galaxy Note , będzie na pewno :)

« Odpowiedź #291 dnia: Grudzień 23, 2008, 11:06:56 »
W manilce M2D04 w zakładce Programs są dwa "wbudowane buttony" - all programs i remove. W moim przypadku "all programs" nie działa, nic się nie dzieje po naciśnięciu. Czy ktoś ma taki problem i potrafi go rozwiązać??

Przeczytaj ten wątek a znajdziesz odpowiedz , str 2  tego wątku .

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #292 dnia: Grudzień 23, 2008, 12:22:17 »
MAd_MAX

jesli chcesz miec manile po polsku zrob tak :
1 wgraj polski nie brandowany rom (sugeruje SAHJ1)
2 zainstaluj polska nakladke manila 2D
3 ciesz sie nowym "dizajnem" swojej omni.

nie utrudniaj sobie zycia, wgrywajac rom z modaco manila bedzie juz wgrana ale niestety po angielsku i nie koniecznie spolszczenie bedzie dzialac jak nalezy.

*

Offline MAd_MAX

• 406
    • Audi A6 Klub Polska
« Odpowiedź #293 dnia: Grudzień 23, 2008, 12:41:11 »
MAd_MAX

jesli chcesz miec manile po polsku zrob tak :
1 wgraj polski nie brandowany rom (sugeruje SAHJ1)
2 zainstaluj polska nakladke manila 2D
3 ciesz sie nowym "dizajnem" swojej omni.

nie utrudniaj sobie zycia, wgrywajac rom z modaco manila bedzie juz wgrana ale niestety po angielsku i nie koniecznie spolszczenie bedzie dzialac jak nalezy.

Dziekuje ci serdecznie za odpowiedz.

Ale jeszcze jedno pytanie , skad sciagne ten ROM SAHJ1 i czy nie trzeba oprocz tego dogrywac RadioROMU ??

I czy procedura wgrywania jest taka sama jak podalem wyzej link ??

EDIT: ROM juz znalazlem w temacie o wgrywaniu ROMu , mam nadzieje , ze to jakis aktualny :P
« Ostatnia zmiana: Grudzień 23, 2008, 12:45:40 wysłana przez MAd_MAX »
HP Ipaq6515 --> MDA Compact --> SPV M3000 --> SPV M650 --> SPV M3100 --> Toshiba G900 --> Samsung Omnia 8GB --> Iphone 3G 16GB --> Iphone 4 16GB --> HTC Desire --> HTC Desire HD --> Dell Streak 16GB --> Samsung Galaxy Note , będzie na pewno :)

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #294 dnia: Grudzień 23, 2008, 13:25:20 »
tak dokladnie o tamten rom mi chodzilo, jest  jednym z aktualniejszych romow a juz napewno z nim jest najmniej klopotow.

*

Offline MAd_MAX

• 406
    • Audi A6 Klub Polska
« Odpowiedź #295 dnia: Grudzień 23, 2008, 13:27:18 »
tak dokladnie o tamten rom mi chodzilo, jest  jednym z aktualniejszych romow a juz napewno z nim jest najmniej klopotow.

Jeszcze raz dziekuje :)

Zabieram sie do flashowania :P

*

Offline xadrian

• **
  • 128
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S4
« Odpowiedź #296 dnia: Grudzień 27, 2008, 16:55:43 »
Panowie mam pewien problem.. Jak mam zainstalowana MANILA 2d nie mogę korzystać z latarki.. w opcjach mam zaznaczone żeby po naciśnięciu dolnego klawisza głośności zalanczala sie latarka ale to coś nie działa.. Czy jest jakiś sposób aby temu zaradzić bądź np dodać skrót latarki do jakiś programów żeby osobna ja odpalić albo coś w tym stylu ??

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #297 dnia: Grudzień 27, 2008, 17:20:10 »
pobierz TorchButton  zainstaluj i wrzuc sobie ikonke do programow, latwo szybko i przyjemnie.

« Odpowiedź #298 dnia: Grudzień 28, 2008, 21:46:12 »
czy moze ktos juz zrobił cos by muzyka z odtwarzacza grała nadal po wygaszeniu ekranu? tzn zeby piosenka sie zmieniała na kolejna mimo ze ekran jest wyłaczony ?

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #299 dnia: Grudzień 28, 2008, 22:04:50 »
poki co to chyba tylko odtwarzanie muzyki touch playerem.