MANILA 2d i FlahLite 3.1 ROM plus TouchFLO 2D DOWNLOAD,video i opinie

• 327 Odpowiedzi
  • 108309 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

forester

Odp: MANILA 2d i FlahLite 3.1 ROM plus TouchFLO 2D DOWNLOAD,video i opinie
« Odpowiedź #210 dnia: Grudzień 01, 2008, 19:58:40 »
Ano widzisz a mi spakowane zipem nie chce dodawać wyskakuje błąd. Wsumie chodzi mi o jeden temat extreme z tym zegarkiem wyskakuje komunikat "unable to find htchomesetings.xml or a hh_* file in the selected archive.
Zapewne temacik nie jest przerobiony( re-size) na Omnie podaj link na modaco pobraleś?Sprawdzę czy mam już taki zrobiony.

« Odpowiedź #211 dnia: Grudzień 01, 2008, 20:13:38 »
Ano widzisz a mi spakowane zipem nie chce dodawać wyskakuje błąd. Wsumie chodzi mi o jeden temat extreme z tym zegarkiem wyskakuje komunikat "unable to find htchomesetings.xml or a hh_* file in the selected archive.

nie rozpakowuj pliku do telefonu , tylko zipa przekopiuj i do tego SPAKOWANEGO pliku podawaj sciezke dostepu.

*

forester

« Odpowiedź #212 dnia: Grudzień 01, 2008, 20:28:43 »

nie rozpakowuj pliku do telefonu , tylko zipa przekopiuj i do tego SPAKOWANEGO pliku podawaj sciezke dostepu.
Kolega chyba napisał, że próbuje dodawać spakowane tematy....

« Odpowiedź #213 dnia: Grudzień 01, 2008, 20:50:15 »
Kolego forester, możesz wrzucić jeszcze raz linka do  plików graficznych do tego skina co go przerobiłeś.
Pzdr.   

*

Offline Elmak

• **
  • 126
  • Sprzęt: Iphone 3G, HTC TP2, LG swift, Samsung galaxy tab
« Odpowiedź #214 dnia: Grudzień 01, 2008, 21:03:27 »
Ok panowie znalazłem na modaco parę fajnych i ten extreme tez sprawdzimy i zobaczymy czy hula pozdrawiam.

« Odpowiedź #215 dnia: Grudzień 01, 2008, 21:58:22 »
czy da sie wrzucic do m2d03 slownik pl XT9??
nie potrzebujesz nic wrzucać tylko w ustawieniach  XT9 zmienić na polish  B)

Powyższe tyczy się Romu m2d03, ja wgrałem m2d04 i w opcjach XT9 (Perconal->Input->Samsung Keyboard->Option->XT9 Settings) mam tylko English. Czy można dograć Polski do XT9? Jeśli tak to będę wdzięczny za jakiegoś linka, bo na razie nic nie znalazłem.

« Odpowiedź #216 dnia: Grudzień 01, 2008, 23:33:54 »
mam m2d04 i ciekawi mnie czy u kogoś jeszcze jest taka sytuacja, mianowicie przeglądając u siebie fotki tworzą się ślady jakby od rysika i po chwili znikają? (przesuwając palcem robi się biała cienka kreska- jakby błąd ekranu)

ogólnie m2d04 bardzo mi się podoba.. :P

*

forester

« Odpowiedź #217 dnia: Grudzień 01, 2008, 23:41:06 »
To jest super narzędzie w Manilla 2D ponieważ rysując kólko powiększamy zdjęcie a robiąc półkole lewo-prawo obracamy zdjęcie.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 01, 2008, 23:48:26 wysłana przez forester »

*

Offline Elmak

• **
  • 126
« Odpowiedź #218 dnia: Grudzień 02, 2008, 17:21:34 »
No niestety z modako ten temat extreme tez nie działa :( a szkoda tam widziałem poprawiony pod tym względem ze widać dobrze historie połączeń itp

« Odpowiedź #219 dnia: Grudzień 02, 2008, 19:29:34 »
Proszę o informację użytkowników Romu m2d04 czy macie w ustawieniach słownika XT9 język Polski, bo ja mam tylko angielski, szukam na Google, modaco itd. i nic nie znalazłem na ten temat. Polski słownik jest mi potrzebny, a nikt jeszcze na ten temat nie napisał.

« Odpowiedź #220 dnia: Grudzień 02, 2008, 19:58:13 »
Rozwiązanie poniżej ,bez grzebania w rejestrze sie nie obejdzie.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 06, 2008, 22:26:36 wysłana przez majestick »

*

Offline art28

• 13
« Odpowiedź #221 dnia: Grudzień 02, 2008, 20:43:28 »
Pisał ,pisał . Ale nie bede cie odsylal  i szukał posta .Settings>Input>Options>XT9 Settings>Language>Polish

Proszę na tacy  :E

No niestety u mnie też nie ma polskiego tylko angielski
zdaje się że jest to odchudzona wersja romu i o polskim zapomnieli.

Parę słów po kilkudniowym używaniu tego romu.
Temat pozytywnie się rozwija ale jeszcze ma trochę błędów

1. Przy słuchaniu muzyki w trybie pionowym jak sie przełączy na poziomy
    to przestaje grać.(chyba że zablokuje się telefon)

2. Czasami muli jak się wejdzie do menu albumu dla zdjęć.

3. przełączanie trybu pionowego w poziomy trochę trwa zwłaszcza przy przejściu w pionowy.

4. Brakuje polskiego XT9

5. Z TouchFlo nie można wejść bezpośrednio w ustawienia wifi

6. Przy słuchaniu muzyki przez bluetootch sterowanie w słuchawkach
    następny/poprzedni przestało działać a w zamian tego próbował uruchamiać gprs

pozdrawiam

« Ostatnia zmiana: Grudzień 02, 2008, 21:09:36 wysłana przez art28 »

*

Offline spec

• 32
  • Sprzęt: Galaxy S3
« Odpowiedź #222 dnia: Grudzień 03, 2008, 01:45:23 »
w romie M2D04 nie ma T9 Polskiego !! już któryś raz ktoś się wywyższa i podaje to rozwiązanie które jest nieskuteczne

do 4drian - a

te ślady zostają ponieważ można za pomocą gestów sterować obracaniem zdjęć i ich przybliżaniem/oddalaniem , sprawdź sam , np. w prawo i w dol bez odrywania rysika pod katem 90 stopni ,

Pytanie mam takie, czy u was ( w romie M2D04 ) tez podczas gdy uśpicie telefon przyciskiem zasilania odtwarzacz dogrywa aktualny utwór i się wyłącza ?
Nokia 3210 --> Motorola V50 --> Siemens SL45 --> Sony Ericsson P800 --> Siemens S65 --> Sony Ericsson W810i --> Mda III --> Samsung Omnia --> SGS --> SGS3

« Odpowiedź #223 dnia: Grudzień 03, 2008, 09:59:42 »
Pytanie mam takie, czy u was ( w romie M2D04 ) tez podczas gdy uśpicie telefon przyciskiem zasilania odtwarzacz dogrywa aktualny utwór i się wyłącza ?

Tak mam to samo i nie tylko ja.

« Odpowiedź #224 dnia: Grudzień 03, 2008, 10:17:48 »
w romie M2D04 nie ma T9 Polskiego !! już któryś raz ktoś się wywyższa i podaje to rozwiązanie które jest nieskuteczne

do 4drian - a

te ślady zostają ponieważ można za pomocą gestów sterować obracaniem zdjęć i ich przybliżaniem/oddalaniem , sprawdź sam , np. w prawo i w dol bez odrywania rysika pod katem 90 stopni ,

Kolego po co krzyczysz? W tym romie jest polski, wystarczy jakims edytorem rejestru powalczyc: HKEY_LOCAL_MACHINE\ Software\Tegic\xT9\ jest wartość: AvailableLanguages
domyślnie ustawione jest 0109, wiec przestawiasz na 0115 i masz tylko polski.
pozdrawiam

« Odpowiedź #225 dnia: Grudzień 03, 2008, 10:34:04 »
jak zrobic zeby w zakladce "zdjecia i wideo" widoczne byly zdjecia zamiast avatarow ?? (tam jest jakas sciezka dostepu do zdjec ale nie wiem jak ja zmienic) ??

*

Offline spec

• 32
« Odpowiedź #226 dnia: Grudzień 03, 2008, 12:39:23 »

Kolego po co krzyczysz? W tym romie jest polski, wystarczy jakims edytorem rejestru powalczyc: HKEY_LOCAL_MACHINE\ Software\Tegic\xT9\ jest wartość: AvailableLanguages
domyślnie ustawione jest 0109, wiec przestawiasz na 0115 i masz tylko polski.
pozdrawiam

wilkie dzieki za podpowiedz :) takiego rozwiazania tutaj nie wyczytalem ;)

Nokia 3210 --> Motorola V50 --> Siemens SL45 --> Sony Ericsson P800 --> Siemens S65 --> Sony Ericsson W810i --> Mda III --> Samsung Omnia --> SGS --> SGS3

*

Offline CZOUK

• 38
  • Sprzęt: SAMSUNG OMNIA 2 + MICRO 8GB
« Odpowiedź #227 dnia: Grudzień 03, 2008, 12:48:13 »
kurcze, nie mam dostepu do kompa z xp a tez bym se wgrał .tak mnie łapy świerzbią zeby na viscie sprobować ,, :P

« Odpowiedź #228 dnia: Grudzień 03, 2008, 13:29:45 »
jak zrobic zeby w zakladce "zdjecia i wideo" widoczne byly zdjecia zamiast avatarow ?? (tam jest jakas sciezka dostepu do zdjec ale nie wiem jak ja zmienic) ??

Musisz wybrać i ZAZNACZYĆ katalog który ma być "standardowy" odpalany czyli Album-Albums-My Storage-(Wybierasz katalog np.100SSCAM)-Menu-Set Album as Favorite i ten katalog który wybierzesz będzie domyślny przy odpalaniu fot.

*

forester

« Odpowiedź #229 dnia: Grudzień 03, 2008, 17:00:53 »

U mnie wszystko działa poprawnie.Odtwazrzane są kolejne utwory nawet po zablokowaniu wyświetlacza.Jednak nie używam tego playera z manilli ze względu na brak możliwości całkowitego wygaszenia wyświetlacza.Używam S2P ale o tym pisałem...

*

Offline spec

• 32
« Odpowiedź #230 dnia: Grudzień 03, 2008, 18:20:18 »
u mnie ten s2p nie działa ... wyświetla się czarny ekran z belka na górze  na której jest ścieżka dostępu do My Music po czym się wyłącza ;(

« Odpowiedź #231 dnia: Grudzień 04, 2008, 23:28:07 »
Czy jest gdzies ta cala manila w postaci pliku instalacyjnego ? Chce ja zainatalowac sobie na rom DXHK2. Prosze o namiary

*

Offline krissos

• 635
  • Sprzęt: Samsung Galaxy II +32GB
« Odpowiedź #232 dnia: Grudzień 04, 2008, 23:33:33 »
Czy jest gdzies ta cala manila w postaci pliku instalacyjnego ? Chce ja zainatalowac sobie na rom DXHK2. Prosze o namiary

A tu szukales???
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=114711.0
Nie mów mi jak mam żyć bo nie ty za mnie będziesz umierać

« Odpowiedź #233 dnia: Grudzień 05, 2008, 00:04:34 »
szukalem tylko ze juz nie wiem wkoncu ktore trzeba zainstalowac na zwykly fom nie modyfikowany

*

forester

« Odpowiedź #234 dnia: Grudzień 05, 2008, 15:30:28 »
Tutaj masz wszystko co i jak polecam http://i900.wordpress.com/2008/10/08/manila2d-na-omnii/

*

Offline Elmak

• **
  • 126
« Odpowiedź #235 dnia: Grudzień 05, 2008, 20:35:21 »
album-albums-mystorage-100sscam-albums-... i później nie mogę sobie już poradzić chodzi o dodanie zdjęć do przeglądarki

*

forester

« Odpowiedź #236 dnia: Grudzień 05, 2008, 21:55:36 »
Kolego Elmak odpowiedź była wyżej

Musisz wybrać i ZAZNACZYĆ katalog który ma być "standardowy" odpalany czyli Album-Albums-My Storage-(Wybierasz katalog np.100SSCAM)-Menu-Set Album as Favorite i ten katalog który wybierzesz będzie domyślny przy odpalaniu fot.

« Odpowiedź #237 dnia: Grudzień 06, 2008, 22:41:00 »
Mam u siebie dwa problemy z romem m2d04.

1. Odkryłem że przy nagrywaniu filmów powyżej 30sekund omnia nie chce mu ich odczytać, zaraz po nagraniu wyświetla komunikat - Unable to read this file. TCPMP też sobie nie radzi. Filmik jest w formacie .mpeg. Krótsze odtwarza bez problemu.

Czy ktoś ma też ten problem i czy jest jakieś rozwiązanie?

2. Już dwukrotnie z niewiadomej mi przyczyny nagle znikł dźwięk, tzn. puszczam muzykę - jest odtwarzana, głośność na maksa a omnia milczy, sprawdzałem wszystkie możliwe ustawienia i jest OK. Jedynie pomaga soft reset i wraca do narmy.

Czy w tym przypadku też ktoś miał taki przypadek?

Proszę o informację użytkowników romu m2d04 - Dzięki.

*

Offline Bio

• **
  • 142
« Odpowiedź #238 dnia: Grudzień 06, 2008, 22:53:22 »
to są wady wieku dziecięcego m2d niestety :/ mam nadzieję, że się z tym uporają...

*

Offline spec

• 32
« Odpowiedź #239 dnia: Grudzień 07, 2008, 01:21:28 »

1. Odkryłem że przy nagrywaniu filmów powyżej 30sekund omnia nie chce mu ich odczytać, zaraz po nagraniu wyświetla komunikat - Unable to read this file. TCPMP też sobie nie radzi. Filmik jest w formacie .mpeg. Krótsze odtwarza bez problemu.

Czy ktoś ma też ten problem i czy jest jakieś rozwiązanie?

2. Już dwukrotnie z niewiadomej mi przyczyny nagle znikł dźwięk, tzn. puszczam muzykę - jest odtwarzana, głośność na maksa a omnia milczy, sprawdzałem wszystkie możliwe ustawienia i jest OK. Jedynie pomaga soft reset i wraca do narmy.

Czy w tym przypadku też ktoś miał taki przypadek?

ad 1 .

U mnie i kolegi ( oboje m2d04 ) nie bylo tego problemu

ad 2 .

zdazylo mi sie to jak do tej porty raz , koledze juz kilka razy

podzielam zdanie przedmówcy i czekam na cos co bedzie pozbawione tych wad, a w szczegolnosci wylaczajacego sie odtwarzacza po wygaszeniu ekranu :(