Karty micro SDHC np. 4GB w Omni

• 14 Odpowiedzi
  • 2152 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
Karty micro SDHC np. 4GB w Omni
« dnia: Październik 02, 2008, 19:28:22 »
Czy ktos kupił, uzywa kart typu SDHC ?

*

Offline kemp

• *
  • 54
  • Sprzęt: SAMSUNG OMNIA
Odp: Karty micro SDHC np. 4GB w Omni
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 02, 2008, 19:33:05 »
Czy ktos kupił, uzywa kart typu SDHC ?
tak ja używam 4GB - zostałą mi z N95 :P
a gdybyś zajrzał do skróconej instrukcji obsługi dowiedziałbyś się że obsługuje SDHC i jak wyprodukują to wrzucisz kartę 32GB

*

Offline perla

• 2689
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 02, 2008, 19:39:48 »
Wiem , ze w instrukcji tak jest napisane ale chcialem sie upewnic że rzeczywiście ktos uzywa i działa, bowiem z obsługa tego formatu były problemy.
Jakiej firmy masz te karte  ?

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 02, 2008, 19:53:53 »
Ja używam z powodzeniem karty SanDisk SDHC 8GB :)

*

Offline turzol

• **
  • 149
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 02, 2008, 20:52:57 »
16GB microSDHC również sprawdzone w działaniu i jest OK
i900DXIA2 by Taril

*

silentjob

« Odpowiedź #5 dnia: Październik 02, 2008, 21:02:24 »
Potwierdzam, 8 giga śmiga aż miło :).

*

Offline kemp

• *
  • 54
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 02, 2008, 21:56:13 »
Wiem , ze w instrukcji tak jest napisane ale chcialem sie upewnic że rzeczywiście ktos uzywa i działa, bowiem z obsługa tego formatu były problemy.
Jakiej firmy masz te karte  ?

skoro masz to w instrukcji to po co pytanie
jak kupisz lodówke i będzie napisane że chłodzi to zadzwonisz do producenta czy aby na pewno - a może jednak grzeje :P

*

Offline Airbolt

• 16
  • Sprzęt: I900SAHJ1    i900XHI4
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 02, 2008, 22:33:49 »
Witam a opłaca sie dopłacać i wziąśc karte Micro SD Ultra jest niby szybsza ale drozsza?

*

Offline kojotek

• **
  • 141
    • LUKOJ multimedia
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 03, 2008, 01:04:33 »
Wiem , ze w instrukcji tak jest napisane ale chciałem sie upewnić że rzeczywiście ktoś używa i działa, bowiem z obsługa tego formatu były problemy.
Jakiej firmy masz te kartę ?

jak kupisz lodówkę i będzie napisane że chłodzi to zadzwonisz do producenta czy aby na pewno - a może jednak grzeje :P

Kemp ale nie oburzaj się tak... Tak dla usprawiedliwienia kolegi napiszę że spotykałem się niejednokrotnie z niekompatybilnością kart które miały by działać (głównie chodzi mi o producentów a nie o pojemności) z urządzeniem. I tak np Kingston działał a SanDisk już nie... Było też odwrotnie... Więc gdyby nie powtarzające się pytanie o karty pamięci (z tego co pamiętam to jest już cały wątek o tym) to byłoby one zupełnie uzasadnione... :D Pozdrawiam.
Siemens C25 > Nokia 3210 > Nokia 3310 > Siemens ST55 > Siemens SX1 > Typhoon MyGuide M500 > Samsung D900 > Asus P526 > Nokia E51 > Samsung i600 > Samsung i900 Omnia > HTC HD2 > iPhone 4

*

Offline kemp

• *
  • 54
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 03, 2008, 05:45:47 »
Wiem , ze w instrukcji tak jest napisane ale chciałem sie upewnić że rzeczywiście ktoś używa i działa, bowiem z obsługa tego formatu były problemy.
Jakiej firmy masz te kartę ?

jak kupisz lodówkę i będzie napisane że chłodzi to zadzwonisz do producenta czy aby na pewno - a może jednak grzeje :P

Kemp ale nie oburzaj się tak... Tak dla usprawiedliwienia kolegi napiszę że spotykałem się niejednokrotnie z niekompatybilnością kart które miały by działać (głównie chodzi mi o producentów a nie o pojemności) z urządzeniem. I tak np Kingston działał a SanDisk już nie... Było też odwrotnie... Więc gdyby nie powtarzające się pytanie o karty pamięci (z tego co pamiętam to jest już cały wątek o tym) to byłoby one zupełnie uzasadnione... :D Pozdrawiam.

jeżeli urządzenie obsługuje standart HC czyli karty SDHC to obsługuje wszystkie karty i czy to będzie sandisk czy kingston nie ma najmniejszego znaczenia

*

Offline perla

• 2689
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 03, 2008, 11:33:10 »
jeżeli urządzenie obsługuje standart HC czyli karty SDHC to obsługuje wszystkie karty i czy to będzie sandisk czy kingston nie ma najmniejszego znaczenia
Nie rozsmieszaj mnie ....
i poczytaj troche o problemach z kartami SDHC róznych producentów i pojemnosci na róznych urządzeniach , czytnikach kart it. Wtedy zrozumiesz że moje pytanie miało sens.
Tym co sprawdzili i odpowiedzieli dziekuję.

*

Offline gerwazy22

• 39
  • Sprzęt: Samsung Omnia
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 04, 2008, 14:58:56 »
Posiadam karte Sandisk SDHC 8gb i działa bez problemów

*

Offline kemp

• *
  • 54
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 04, 2008, 20:19:47 »
Nie rozsmieszaj mnie ....
i poczytaj troche o problemach z kartami SDHC róznych producentów i pojemnosci na róznych urządzeniach , czytnikach kart it. Wtedy zrozumiesz że moje pytanie miało sens.
Tym co sprawdzili i odpowiedzieli dziekuję.

nie daje się wciągać w dyskusje kto jest smieszny - nie temu służy forum
masz rację z jednym i to każdy wie ze urządzenia mają ograniczenia co do wielkości (pojemności ) obsługiwanych kart
natomiast producent nie ma tu znaczenia i jeżeli były jakieś problemy to wynikało to głównie z powodu wad samej karty
dodatkowo w instrukcji obsługi o której była mowa jest opisane jaką pojemność karty obsługuje urządzenie

dodatkowo zamieszczam stronkę producenta kart

http://www.sandisk.com/Compatibility/ManufacturerList.aspx?DeviceTypeID=1007

tu kazdy może sobie sprawdzić sam jaką kartę jego sprzęt obsługuje - strona jest aktualizowana gdy wychodzi karta o wyższej pojemności i zostaje przetestowana na danym urządzeniu
« Ostatnia zmiana: Październik 04, 2008, 20:37:14 wysłana przez kemp »

« Odpowiedź #13 dnia: Październik 04, 2008, 20:22:01 »
Kemp napisał:" jak kupisz lodówkę i będzie napisane że chłodzi to zadzwonisz do producenta czy aby na pewno - a może jednak grzeje".Spotkałem się z takim przypadkiem ,że lodówka zamiast chłodzić to grzała .Tak więc nie wszystko co białe jest białe ,może być białawe a czarne jest czarne a może być ciemniejsze.

*

Offline perla

• 2689
« Odpowiedź #14 dnia: Październik 04, 2008, 20:40:08 »
nie daje się wciągać w dyskusje kto jest smieszny - nie temu służy forum
masz rację z jednym i to każdy wiem ze użądzenia mają ograniczenia co do wielkości (pojemności ) obsługiwanych kart
Nie chodzi o udowadnianie kto jest smieszny, lecz o potwierdzenie ze dany typ karty o pojemnosci tej i tej dziala w OMNI, na egzemplarzach i tymi Rom-ami ktore mamy.
I bardzo sie ciesze ze ludzie potwierdzaja ze to dziala.
Bo uzytkownicy innych urzadzen tyle szczescia nie mieli. Podmiany ROM wgrywanie path-y itp.
Wiec nie o spieranie mi chodzi a o potwierdzona praktyką wiedzę.