Omnia Gwarancja - nietypowa prośba

• 6 Odpowiedzi
  • 1365 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline megabrain

• 16
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
Omnia Gwarancja - nietypowa prośba
« dnia: Sierpień 12, 2009, 12:01:44 »
Witam
Mam (nie)typowy problem z gwarancją i może któryś z użytkowników forum będzie mi mógł pomóc... Zakupiłem na początku roku Omnię via Allegro. Nówka, z salonu Orange, z podsetmplowaną kartą gwarancyjną, wszystko lux. Problem pojewił się, kiedy stwierdziłem że telefonikowi przydałby się serwis (kłopoty z kalibracją ekranu).
Problemem jest (a jakże by inaczej...  :( ) brak paragonu - gdzieś go po prostu posiałem. Z gościem, od którego kupowałem telefon nie mam żadnego kontaktu, więc pewnie na jakikolwiek duplikat nie mam co liczyć. I klapa.
Telefon ma kartę gwarancyjną wystawioną 31.12.2008.

Pytanie i prośba desperata - może ktoś posiada paragon z taką datą i mógłby użyczyć? (nie wiem czy to w ogóle możliwe...)

Zanim ktoś mnie objedzie, że powinienem bardziej uważać na dowód zakupu - wiem, moja wina, trzeba było od razu gwarancję i świstek schować do reszty gwarancji. Mądrość jak zwykle przychodzi po szkodzie...

Z góry dzięki za jakiekolwiek odpowiedzi

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
Odp: Omnia Gwarancja - nietypowa prośba
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 12, 2009, 12:03:48 »
Pytanie i prośba desperata - może ktoś posiada paragon z taką datą i mógłby użyczyć? (nie wiem czy to w ogóle możliwe...)
Na paragonie powinien być numer IMEI telefonu więc Twój plan ma raczej marne szanse powodzenia niestety.
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline megabrain

• 16
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 12, 2009, 12:12:10 »
Na paragonie powinien być numer IMEI telefonu więc Twój plan ma raczej marne szanse powodzenia niestety.

Kurka wodna, tak też niestety sądziłem. Nieźle się ugotowałem:(

*

Offline koart

• 764
  • Sprzęt: i8000, i9100
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 15, 2009, 19:04:44 »

Przesadziles troszke niby jakim cudem na paragonie mialby byc nr imei :) chyba ze dlugopisem dopisany :)
Na fakturze to moze i byloby to mozna wpisac ale na paragonie nie ma miejsca na cos takiego
i8000 - WM 6.1
i9100 - Exynos 3.4 na KG2

*

Offline dypek

• **
  • 128
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 15, 2009, 19:32:37 »
Na paragonie nie ma nr imei wiec ktos  mogby ci wyslac skana i oddalbys z kopia paragonu bo przeciez paragon wyblakł :)

*

Offline tomsiw

• 271
    • Data Optics - Technologie Światłowodowe
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note3 LTE 32GB + 64GB microSDXC
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 15, 2009, 21:23:18 »
Skoro masz podbitą karte gwarancyjną, to pewnie z pieczątki możesz odczytać nazwę salonu.
Na Twoim miejscu zadzwoniłbym do nich i powiedzial jak jest i poprosił o duplikat paragonu lub potwierdzenie zakupu w ich salonie (taki dokument musi być traktowany jak dowód zakupu).
Zaoferuj, że mozesz im przesłać skan lub fax karty gwarancyjnej, oraz możesz im przesłać zdjęcie z IMEI telefonu (nawet leżącego na tej karcie gwarancyjnej).
Z doswiadczenia wiem, że jak sprzedawca czuje, że masz problem i nic nie kombinujesz, to nie ma powodów do robienia problemów.
Samsung Galaxy Note3 LTE 32GB + 64GB microSDXC (KitKat 4.4.2)

*

Offline copymaker

• 1253
  • PW to nie helpdesk :)
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 15, 2009, 22:13:02 »
AFAIK, nie ma czegoś takiego jak duplikat paragonu. Sprzedawca może pójść Ci na rękę i poszukać na swojej kopii rolki kasy fiskalnej Twojego paragonu, a następnie go skserować. Ale nie musi. Gdyby to była faktura to co innego. Jest obowiązek wystawiania duplikatów faktury w razie potrzeby.
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire