Jaki sprawdzony filtr połączeń?

• 7 Odpowiedzi
  • 1523 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline pal2303

• 30
  • Sprzęt: Samsungi: i780, Omnia, Omnia II; HTC Titan
Jaki sprawdzony filtr połączeń?
« dnia: Grudzień 17, 2008, 13:37:02 »
Witam, po przesiadce z N80 na Samsunga i780 & i900 brakuje mi sprawdzonego filtra połączeń.
Czegoś takiego jak Adv. Call Manager na symbianową nokię. Użyłem na i780 czegoś co musiałem wywalić z powodu dość istotnego. Połączenie przychodzące na uspiony telefon (czyli taki z wygaszonym ekranem) niezależnie od tego czy był to numer ukryty/z czarnej listy czy dopuszczony trafiał na mur i wywalało go tam gdzie całączarną listę, jeśli w kilka sekund numer dopuszczony dzwonił ponownie to telefon zachowywał sie zgodnie z oczekiwaniami i informował mnie że nadchodzi połączenie. Problem w tym że połączenia spoza czarnej listy obrywały na początek jak telefon był uśpiony. Czyli reakcja była błędna. Szukam oprogramowania fo filtrowania połaczeń które sobie poradzi z usypianiem telefonów i reagować bedzie zgodnie z oczekiwaniami, czyli biała lista zawsze zadzwoni a czarna zostanie spuszczona na drzewo zajętości.
Oprogramowanie może byc płatne, ale niech działa poprawnie. Call Firewall się nie sprawdził  :-| jak telefon był uśpiony to wszystkich na dzień dobry wysyłał na drzewo.

Pozdrawiam
Paweł Łukawski

Odp: Jaki sprawdzony filtr połączeń?
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 18, 2008, 09:07:04 »
inesoft.com

*

Offline pal2303

• 30
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 18, 2008, 10:38:17 »
Dzięki, sprawdzę na trialu (14 dni to spokojnie starczy) i powiem co sądzę czy  :ok: czy :-|

mam nadzieje na to pierwsze  :)

pozdrawiam
Paweł

*

Offline pal2303

• 30
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 18, 2008, 13:31:56 »
Zainstalowałem, wszystko poszło OK. Jednak wywaliło błąd Shell32.exe po raz pierwszy na etapie konfiguracji, po raz kolejny jak ustawiałem coś dla filtrów a po raz trzeci jak wykonałem test remindera. No i po tym 3 razie odinstalowałem  :-|
Może jak już się doczytałem po polonizacji produktu coś sie poprawi. Omnia jak ją fabryka wypuściła

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 18, 2008, 13:41:23 »
Bardzo dziwne. Używam Inesoft 4 od dawna (wersja płatna, ale przedtem trial). Nigdy nie miałem żadnych problemów. Omnia z Plusa z oryginalnym softem. Może wcześniej instalowane programy coś namieszały?
N atemat Inesoft jest odrębny wątek http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=119179.msg844870#msg844870
« Ostatnia zmiana: Grudzień 18, 2008, 13:43:27 wysłana przez 1format1 »

*

Offline josespontana

• *
  • 58
  • Sprzęt: ZTE Blade, Samsung Omnia
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 18, 2008, 16:43:17 »
Używam Call Firewall i nie mam z nim żadnych problemów

*

Offline pal

• 3
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 18, 2008, 19:04:56 »
na omni poza AM i Miplosynciem i dodatkowym playerem do MP3 - MorthPlayer; niczego więcej nie ma.
Tak więc nie bardzo ma co szkodzić,

wersja pda: i900SAHH5
telefon: I900XXHH3

może coś trzeba zaktualizować, chociaż przyznam się że ciut się boję, i780 aktualizowałem ale nie wszystko poszło ok.

« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 18, 2008, 23:16:42 »
U mnie pda: SAHH7/CXHH7, a telefon XXHH9. W okresie gwarancji samsung wymienia soft na najnowszy.