JAK ZROBIĆ SKRÓT

• 13 Odpowiedzi
  • 7277 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline baast

• 27
    • MOTOCIESZYN
  • Sprzęt: OMNIA
JAK ZROBIĆ SKRÓT
« dnia: Listopad 15, 2008, 10:25:26 »
Witajcie, mam do was prośbe..., a  mianowicie jak zrobic skrót do "Setting" chodzi o skrót do WAD czyli klikamy skrót i otwiera się nam "Setting"
resztę juz mam, na screenie mój theme.

I jeszcze mam problem ze skrótem do latarki - nie chodzi mi o wejscie do latarki z menu telefonu, tylko jaki plik odpala latarkę...

z góry dzięki i pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Listopad 15, 2008, 13:13:16 wysłana przez baast »

*

Offline jankes91

• 16
  • Sprzęt: Samsung i900 OMNIA
Odp: JAK ZROBIĆ SKRÓT
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 17, 2008, 20:26:10 »
Witaj!
Jak zrobić skrót albo jaki program uruchamia  latarke tego nie wiem al e za to ciekawi mnie skąd THEME. Bardzo mi się podoba. Skąd go zdobyć?
pozdr

*

Offline baast

• 27
    • MOTOCIESZYN
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 21, 2008, 16:00:24 »
Theme, jest mojej własnej roboty..., niestety nie znajdziesz go nigdzie

*

forester

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 21, 2008, 19:25:06 »
Theme, jest mojej własnej roboty..., niestety nie znajdziesz go nigdzie
Witaj baast wykonałeś super temat ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że on jest z Omni .
Nie chcesz pewnie się podzielić z innymi lub może prawo autorskie tego zabrania?
Może mógłbyś troszeczkę zdradzić jak wykonałeś pluginy do Todaya w tak interesującej formie lub podać namiar na komercyjną wersję.
Pozdrawiam.

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 21, 2008, 20:42:13 »
Taki wygląd pulpitu jest do zrobienia na każdym PDA, tutaj chyba wykorzystany został WAD wspomniany w pierwszym poście, więc całkiem możliwe że autor wątku sobie coś takiego zmajstrował. A że nie chce się podzielić to też jego sprawa, wolno mu.

Jeśli chodzi o pytanie o skrót do Settings - co dokładnie miałoby to być? Chodzi Ci o to okno, które pojawia się po kliknięciu w Start Menu -> Settings czy o jakieś konkretne Settings, np. Screen, Keyboard itp.?
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline baast

• 27
    • MOTOCIESZYN
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 22, 2008, 10:04:06 »
Nie chcesz pewnie się podzielić z innymi

Proszę nie sugeruj mi moich myśli, oczywiście jesli ktoś jest zainteresowany them-em udostępnie go, sa to tylko elementy wykonane przezemnie do WAD

Co do temateu..., NIE jest to THEME dla omni, tylko wad.

Tak dokładnie, chodzi mi o  to okno, które pojawia się po kliknięciu w Start Menu -> Settings, jednakwazniejsza jest dla mnie latarka, ponieważ podczas aktywnego WAD, skrót przycisku głośności nie działa, po zamknięciu WAD, czyli odpaleniu quickwad, latarka działa normalnie

*

forester

« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 23, 2008, 08:33:45 »
Nie chcesz pewnie się podzielić z innymi

Proszę nie sugeruj mi moich myśli, oczywiście jesli ktoś jest zainteresowany them-em udostępnie go, sa to tylko elementy wykonane przezemnie do WAD

Co do temateu..., NIE jest to THEME dla omni, tylko wad.

Tak dokładnie, chodzi mi o  to okno, które pojawia się po kliknięciu w Start Menu -> Settings, jednakwazniejsza jest dla mnie latarka, ponieważ podczas aktywnego WAD, skrót przycisku głośności nie działa, po zamknięciu WAD, czyli odpaleniu quickwad, latarka działa normalnie

Jeżeli chodzi o latarkę to zainstaluj sobie "Torch Button Omnia" świetnie się sprawuje i skrót może być praktycznie wszędzie umieszczony.Pozdrawiam
Plik tutaj

*

Offline baast

• 27
    • MOTOCIESZYN
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 23, 2008, 11:08:19 »
Gorące dzięki, dokładnie o to mi chodziło..., swietna sprawa.

*

Offline SiMarco

• 18
  • Sprzęt: ASUS A636 z WM 5.0, Omnia w Orange, AM 5.2 i only at XJ
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 01, 2008, 13:23:23 »
Witam.
Pozwolę sobie podpiąć się pod temat bo tytuł pasuje idealnie:
Jak zrobić skrót do uruchomienia AutoMapy, zainstalowanej na karcie pamięci?
AM dostałem razem z Omnią, żeby jej używać wystarczyło włożyć kartę. Ale skrót nigdzie się nie pojawił, trzeba gmerać przez eksploratora.

Na dotychczasowym PPC skrót pojawiał się na today kiedy instalacja odbywała się z poziomu PC. Teraz chciałbym wykorzystać AM tak jak dostałem czyli na karcie.

Jest jakiś sposób na tworzenie skrótów?

Dziękuję i pozdrawiam.

*

forester

« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 01, 2008, 13:42:53 »
Witam.
AM dostałem razem z Omnią, żeby jej używać wystarczyło włożyć kartę. Ale skrót nigdzie się nie pojawił, trzeba gmerać przez eksploratora.

Na dotychczasowym PPC skrót pojawiał się na today kiedy instalacja odbywała się z poziomu PC. Teraz chciałbym wykorzystać AM tak jak dostałem czyli na karcie.

Dziękuję i pozdrawiam.
Kolego robisz skrót tak samo jak dla innych programów.
Ale niech Ci będzie robisz to tak:
odszukaj na karcie pamięci folder z AM  i odszukaj pliku z ikoną AM przytrzymaj rysikem dlużej i z menu wybierz kopiuj, następnie przejdź do foldero Windows-Start Menu-Programy i wklej skopiowany wcześniej plik - czyli wklej skrót.
Proste prawda?Ale o tym było pisane....

*

Offline tomek.jaworski

• **
  • 171
  • Sprzęt: Samsung SGH-i900 Omnia SAHJ3
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 01, 2008, 13:51:37 »
Witam.

Dziękuję i pozdrawiam.

Skrót możesz również utworzyć w Total Commander: menu Plik -> Utwórz skrót.
W momencie tworzenia możesz wskazać gdzie ma być umieszczony    B), jeśli ma być dostępny z innymi programami to wskazujesz scieżkę Windows\Menu Start\Programy  :E .... i to tyle

[P O M Ó Ż  K L I K A J Ą C ! ! !]

Piszę poprawnie po polsku.

*

Offline SiMarco

• 18
  • Sprzęt: ASUS A636 z WM 5.0, Omnia w Orange, AM 5.2 i only at XJ
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 01, 2008, 14:58:21 »
Pięknie dziękuję. Bangla. Jakoś wcześniej nie wpadłem na wklejenie pliku w folderze windows  :S

« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 12, 2008, 20:08:54 »
a jak zrobic zeby jaki kolwiek skrot byl dostepny na ekranie dzisiaj?

*

Offline Sum

• **
  • 136
  • Sprzęt: OMNIA i8000 ROM NXXJH2
« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 13, 2008, 16:32:14 »
I jeszcze mam problem ze skrótem do latarki - nie chodzi mi o wejscie do latarki z menu telefonu, tylko jaki plik odpala latarkę...
z góry dzięki i pozdrawiam
Nie wiem po co Ci dodatkowy skrót, trzeba sprawdzić skróty z przycisków - w poprzednim ROM  plusa (HH7) wystarczyło nacisnąć i przytrzymać dolny klawisz głośności, w najnowszym CXHL1 też jest, poszukaj w ustawieniach przycisków :grin:

Napisane: Grudzień 13, 2008, 16:23:40
Ustawienia > Przyciski > Lampa błyskowa  :ok:  Działa tylko przy włączonym wyświetlaczu ;)
« Ostatnia zmiana: Grudzień 13, 2008, 21:10:07 wysłana przez Sum »