Klawiatura Samsung Keyboard, domyślnie tryb symboli

• 2 Odpowiedzi
  • 1025 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Klawiatura Samsung Keyboard, domyślnie tryb symboli
« dnia: Grudzień 11, 2008, 21:44:15 »
Witam,
Mam od niedawna mały problem z klawiaturą ekranową. Gdy zaczynam pisać wiadomość sms, notatkę itd to domyślnie uruchamia mi się klawiatura w trybie "SYM 123",
a chciałbym jednak aby uruchamiała się domyślnie w trybie tekstowym.

Próbowałem to naprawić na następujące sposoby:
1. Myślałem, że klawiatura zapisuje ustawienia podczas zamykania, więc zamknąłem ja w trybie text i rzeczywiście przez chwilę działało, ale jednak to nie jest reguła. Czasem gdy zamkne w trybie text to uruchamia się potem w trybie symboli lub tekstu - jakby losowo.
2. Przeczytałem, że:
znalazlem tez wpis w rejestzre ktory to zmienia
HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\Sip
TurnOffAutoDeploy aby klawiatura nie wyskakiwala po wejsciu w wiadomosci ustawiamy wartosc 1
I tam szukałem odpowiednich wpisów, ale nic nie znalazłem co jest z tym związane.

Proszę o pomoc i  z góry dzięki :)
Pozdrawiam

Odp: Klawiatura Samsung Keyboard, domyślnie tryb symboli
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 11, 2008, 23:48:52 »
też miałem ten problem i długo trwało zanim znalazłem przyczynę, u mnie za ten efekt odpowiada Cash Organizer - jeżeli zatwierdzam operacje po wpisaniu kwoty (czyli klawiatura jest w trybie numerycznym), to potem juz zawsze startuje od tego trybu i zmiana w innych programach nic nie daje. Jezeli zatwierdzam operacje w oknie nazwy lub innym domyslnie przewidzianym do wpisania tekstu (klawiatura jest w trybie liter), to potem wszędzie jest ok. Jak masz ten program to powinno byc to, jak nie to przetestuj te doinstalowane - pozdro.

Odp: Klawiatura Samsung Keyboard, domyślnie tryb symboli
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 13, 2008, 12:08:29 »
nic nie mam zainstalowanego co może takie coś powodować...