bateryjka 1800mah--formowanie

• 9 Odpowiedzi
  • 2584 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

bateryjka 1800mah--formowanie
« dnia: Listopad 19, 2009, 14:50:42 »
witam ponieważ chcę sobie ja kupić mam pytanie dotyczące tej  o to bateryjki

http://www.allegro.pl/item794430579_bateria_samsung_i900_omnia_1800mah_extra_cena.html

ma ja ktoś?czy ona dobrze trzyma?a może znacie jakieś dobre akumulatorki do samsung omnia?

chcę sobie kupić ponieważ najprawdopodobniej źle postąpiłem z oryginalna i krotko trzyma a ja wymagam od baterii długiej pracy,więc co robić gdy kupie nową baterie li-on jak się do niej zabrać by długo trzymała?

*

Offline genek

• 47
  • Sprzęt: Asus A639, Asus A6JM, Samsung Omnia
Odp: bateryjka 1800mah--formowanie
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 19, 2009, 15:56:23 »
pytania,

1. Jak krotko trzyma?
2. Oszczedzasz energie? (wylaczasz ekran, niepotrzebne aplikacje dzialajace w tle, podswietlenie nie jest ba full itp itd?

Osobiscie mysle ze te 400mAh extra nie zrobi wielkiej roznicy.

Jaki masz ROM?

Przejrzyj forum, w poszukiwaniu jak oszczedzac baterie.

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 19, 2009, 16:06:22 »
pytania,

1. Jak krotko trzyma?
2. Oszczedzasz energie? (wylaczasz ekran, niepotrzebne aplikacje dzialajace w tle, podswietlenie nie jest ba full itp itd?

Osobiscie mysle ze te 400mAh extra nie zrobi wielkiej roznicy.

Jaki masz ROM?

Przejrzyj forum, w poszukiwaniu jak oszczedzac baterie.

1:1.5 dnia-normalne urzytkowanie.
2;lol o oszczędzaniu wszystko wiem i mam włączone a podświetlanie mam na 50%,zaś aplikacje mam ustwione na wyłączanie X,zawsze wyłaczam ekran przyciskiem off.

rom:
SAIC1/SAIC3

*

Offline genek

• 47
  • Sprzęt: Asus A639, Asus A6JM, Samsung Omnia
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 19, 2009, 16:18:19 »
ok,

dzieki za wyjasnienia,
probowales jakis inny ROM, czy caly czas masz SAIC1/SAIC3

osobiscie moja wytrzymuje od 3-4 dni, chociaz ostatnio mieszkam w miejscu gdzie jest slaby zasieg i bateria dostaje po dupie.
ROM SAIC1/Rylit4.
Aha a czy masz wylaczone 3G czy wlaczone? To tez pozera baterie.

Poza tym z tego co sie orientuje to nowoczesnych baterii sie nie formuje, ale rozne sa na ten temat zdania.

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 19, 2009, 16:21:49 »
miałem brandowany Plusa i było lepiej co do 3g to mam na

już wszystko jasne ta bateryjka nawet dobra jest;p

""Nie formowałem jej i ładowałem gdy poziom spadł do 30%, co działo się po 9 dniach czuwania lub po 8 godzinach intensywnego użytkowania. Przy normalnym użytkowaniu trzyma mi tak z 5 dni (sporo gadam i piszę oraz słucham muzyki)""
« Ostatnia zmiana: Listopad 20, 2009, 13:44:44 wysłana przez daniu »

« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 24, 2009, 09:51:48 »
Daniu,

ja na Twoim miejscu zainwestowałbym w nową oryginalną baterie Samsunga. Z doświadczenia wiem, że takie super hiper zamienniki są dość mizernej jakości.
Na początku wszystko pięknie cacy ale po ok 6-8 miesiącach pojemność baterii drastycznie spada.
Poza tym Ty też możesz wydrukować etykietkę z napisem nawet 3000mAh...

Pozdrawiam
Michał

*

Offline olo1990pl

• 17
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S, Samsung Omnia I
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 25, 2009, 01:01:32 »
Jak słyszałem to baterie Batimex'a są przyzwoite i w miarę tanie (w topicach odn. G900 polecają je inni użytkownicy na miejsce oryginalnych).
Jednak musisz się liczyć z tym, że Omnia będzie teraz grubsza i klapka może być gorszej jakości.

Mi bateria trzyma 18-28h (sic! od niedzieli ją mam i na razie 3-cie ładowanie było). Ale namieszałem w oprogramowaniu i może tego była wina (+ wyłączone oszczędzanie energii, muzyka 2 godziny na głośniczku + o wiele dłużej na słuchawkach). Ale podobno wcześniej działała 4 dni spokojnie (kupiona od kuzyna więc pewna).

BTW - Czy u was też jest tak że w miarę szybko przejdzie od 70% do 50% -> potem spokój i znowu 50% -> 20% i zatrzymuje się na tym przez długi czas (jak chciałem ją rozładować żeby naładować to 1h na głośniczku.

ROM Samsunga ostatni oficjalny.
« Ostatnia zmiana: Listopad 25, 2009, 01:06:56 wysłana przez olo1990pl »

« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 27, 2009, 21:59:21 »
Ehh ludzie macie pecha z tym fonem i bateryjką albo nie wiem kurde gadacie przez tego fona z 4 godziny dziennie i 3G net i inne NO wtedy się zgodze że 2 dni bateryjka trzyma. Ja jeśli mało gadam okolło 50 minut w 7 dni i smsów z 20 i serjalik HOUSE na fonie zobacze to trzyma bateryjke jakies 6-7 DNi :) mowa o dniach od 7 rano do 21. Pozdrawiam posiadaczy tego super TelefonoPalmtopa?

*

Offline lukwol

• 27
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 02, 2009, 01:30:45 »
a dla mnie to co prawisz to jakaś abstrakcja :) u mnie bateria wytrzymuje od rana do wieczora :) ładowana jest co noc.

bywa różnie - czasem o 19 mam 40% a czasem już pada. fakt - zażynam Omnię na maksa
SAHH5 -> SAHJ1 -> SAIC1/RyM2D4 -> SAID2/R6.5v4 -> SAHJ5/PMHJ4 -> SAID2/R6.5v5

« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 14, 2009, 22:05:09 »
Ta bateria w omni jest dziwna..Gdy dostałem omnie czyli około rok temu, bateria trzymała mi tydzień (CXHH7) . Miałem zainstalowane SPB 2 i S2U2 1.4...Używałem go trochę do neta i filmów. Od jakiś 4 miechów używałem SPB 3.0 i później SPB 3.5 i bateria trzymała 2 dni przy dość częstym smsowaniu. Telefon wrócił ostatnio do mnie z serwisu bo miał wymieniana warstwę dotykową + nowy ROM SAIC3 zainstalowałem SPB Pocket Plus, żeby zaoszczędzić energie i dalej to samo  :mysli: Wszystko co związane z oszczędzaniem energii włączone. Możliwe jest to, że bateria się psuje po jakimś czasie ?