Udostępnianie plików przez Wifi

• 5 Odpowiedzi
  • 1949 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Udostępnianie plików przez Wifi
« dnia: Styczeń 24, 2009, 11:23:06 »
Ponieważ nie udało mi się postawić serwera FTP na Omni (o czym pisałem w innym watku), t szukam innych rozwiazan.

Wie ktos moze w jaki sposob zmapowac omnie do komputera przez wifi?
Tzn. potrzebowalbym programu, ktory pokazywalby mi omnie jako dysk sieciowy na kompie, jak tylko przyjde do domu i odpale na omni wifi. Bez podlaczania kabli itd. ?

Wiem, ze w starych wersjach activesync mozna bylo synchronizowac kompa z telefoem przez wifi, ale opcja ta dawno temu zostala usunieta....

Jakies inne sygestie?

*

Offline ryrzy

• 425
    • MoDaCo
  • Sprzęt: HTC Evo 3D
Odp: Udostępnianie plików przez Wifi
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 24, 2009, 11:37:13 »
ja to mam zrobione troszke w druga strone... mam na kompie postawiony serwer ftp i udostepnione katalogi ktore potrzebuje/uzywam z omni... na telefonie klient ftp np resco explorer z wtyczka ftp i polaczenie... moge zarzadzac plikami ale wiadomo tylko z poziomu klienta czyli omni...  omnia musiala by miec typowe otoczenie sieciowe tak jak komputer wtedy by nie bylo problemu :/
Pozdro Ryrzy

*

Offline luuuki

• 46
  • i900SAHJ3
  • Sprzęt: Samsung SGH-i900 Omnia 8GB (i900SAHJ3)
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 24, 2009, 12:04:26 »
a istnieje jakiś program dzięki któremu będziemy mogli używać omnii jako np. pilota do komputera w sensie, że widzimy np na omnii liste piosenek w jakims programie które są na komputerze i sterujemy komputerem dzialajac na omnii i zmieniajac w niej piosenki. bo w drugą stronę zeby sluchac piosenek z kompa na omnii po wifi wystarczy coreplayer. a w drugą stronę?
2009

*

Offline latonio

• *
  • 65
  • Sprzęt: B7350 Omnia Pro 4, Lark FB 35.8, Nokia Lumia 920
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 24, 2009, 15:38:02 »
ja to mam zrobione troszke w druga strone... mam na kompie postawiony serwer ftp i udostepnione katalogi ktore potrzebuje/uzywam z omni... na telefonie klient ftp np resco explorer z wtyczka ftp i polaczenie... moge zarzadzac plikami ale wiadomo tylko z poziomu klienta czyli omni...  omnia musiala by miec typowe otoczenie sieciowe tak jak komputer wtedy by nie bylo problemu :/

Total Commander for ppc

*

Offline puchaty

• 415
  • HeTeCe GieJeden
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 24, 2009, 19:15:24 »
a istnieje jakiś program dzięki któremu będziemy mogli używać omnii jako np. pilota do komputera w sensie, że widzimy np na omnii liste piosenek w jakims programie które są na komputerze i sterujemy komputerem dzialajac na omnii i zmieniajac w niej piosenki. bo w drugą stronę zeby sluchac piosenek z kompa na omnii po wifi wystarczy coreplayer. a w drugą stronę?

nie wiem czy dobrze zrozumiałem ALE:

Remoteamp czyli sterowanie winampem w komputerze przez 3g/wifi

Swoją drogą nie wiem czemu nie udało Ci się postawić tego serwera...
REGULAMIN !!

*

Offline luuuki

• 46
  • i900SAHJ3
  • Sprzęt: Samsung SGH-i900 Omnia 8GB (i900SAHJ3)
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 25, 2009, 23:55:24 »
znalazłem coś lepszego i to stworzone przez polaka. program jest niesamowity :D nie będe się rozpisywal. wystarczy go wyprobować :D http://www.freewarepocketpc.net/ppc-download-gremote-gmouse.html
2009