W każdej instrukcji wgrywania Romu jest informacja iż należy wykonać kobię zapasową zawartości telefonu. Mam pytanie dotyczące właśnie tego punktu gdyz na forum nie znalazłem odpowiedzi.
Czy omnia posiada jakiś program który umozliwia nie tylko synchronizacje kontaktów, wiadoomości czy kalendarza z programem Outlook ale takze zrobienie kopi zapasowej różnego rodzaju ustawien(mms,gprs, schemat kolorow, rozne ustawienia w menu,dzwonki, widgety itd) tak aby poza ponownym zainstalowaniem programów nie trzeba było na nowo konfigurować telefonu? Symbian posiada możliwość zrobienia kopii takich ustawień na karcie pamięci. Jesli omnia nie posiada takiego oprogramowania to może istnieją jakieś zewnętrzne programy które to umożliwiają?
I jeszcze ostatnia kwestia- w jednym z testów Omnii przeczytałem iż posiada ona program który automatycznie ustawia połączenia takie jak mms, gprs czy wap dla danego operatora jednak nigdzie takiego programu nie mogę znależć. Moze Omnia robi to automatycznie po włożeniu karty sim?
Przepraszam za długoś posta ale chciałem jak najlepiej opisać mój problem.