Nie gasnący wyświetlacz

• 17 Odpowiedzi
  • 4028 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nie gasnący wyświetlacz
« dnia: Czerwiec 23, 2010, 14:37:37 »
Witam, telefon nie chce mi się normalnie wiec zakupiłem taki akumulator co ładuje sama baterie bez użycia telefonu (nie wiem czy to ma jakiś związek ale pisze na wszelki wypadek). A problem jest taki ze ekran mi nie gaśnie świeci się calu czas non stop przez co bateria mi wysiada po nie calem dniu :( Windows jest ENG a ikona baterii jest taka jakby się calu czas ładowała taka wtyczka w ikonie baterii, nie mogę przez to uruchomić aparatu :/ co mam zrobić?

*

Offline Kozak

• 517
  • Sprzęt: HTC Desire HD
Odp: Nie gasnący wyświetlacz
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 23, 2010, 19:58:56 »
Wejdź w ustawienia (settings) i sprawdź ustawienia w zakładce System opcji Podświetlenie (backlight) i zasilanie (power). Tam są ustawienia dot. tego. Poza tym możesz wyłączyć wyświetlacz wciskając przycisk Power  na górze PDA.
Hermes -> BB 8310 + N810 -> i780 + N810 -> i5700 -> HD2 -> DHD @ Android Revolution HD 5.1.11 & no-Sense 0.15

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 23, 2010, 22:38:00 »
w settings mam wszytsko git, a jak wcisne przycisk power na gorze to mam tak jakby sie restartowal ;/  gasnie i zaraz sie wlacza spowrotem :(

*

notosiup

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 24, 2010, 07:11:03 »
Zrób hard reset.

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 24, 2010, 10:42:39 »
robilem nic nie daje

*

Offline Czesiorazdwatrzy

• 465
  • Welcome to Hakurei Reitaisai Festival!
    • J-games.pl  - Forum japońskich gier, jrpg
  • Sprzęt: XDA 2i; i780; Desire Z
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 24, 2010, 11:47:22 »
No to zmień ROMa

*

Offline rajman

• **
  • 133
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 24, 2010, 11:59:32 »
sprawdz czy ci jakas aplikacja w tle nie chodzi ktora uzywa duzo procesora.

i780 win 6.1 @ 96dpi -> Xperia NEO V

"Ekspert to człowiek, który przestał myśleć - on wie."

« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 24, 2010, 14:14:10 »
jak spr ta aplikacje?? i jak ew zmienic ROMa bo jestem zielony w tym :(

*

Offline szmiglo

• 46
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 24, 2010, 20:22:15 »
przyciśnij długo przycisk "OK". Uruchomi się menadżer zadań i zobaczysz jakie aplikacje są uruchomione. Rom to system operacyjny zainstalowany na telefonie. Jeżeli nigdy się w to nie bawiłeś to poszukaj sobie jakiegoś poradnika krok po kroku. Znając ludzi z pdaclub to już zapewne gdzieś jest podwieszony wątek o tym bo by za dużo ludzi pytało.

pierwszy z góry  :ok:

http://pdaclub.pl/forum/sgh-i780/i780-soft-cbhe1-tutorial/
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 24, 2010, 20:24:00 wysłana przez szmiglo »

« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 24, 2010, 22:36:32 »
dzieeeki wielkie!! :) jutro sprobuje i napisze czy sie udalo ew bede pytal jak czegos nie bede wiedzial :) PZDR!!

*

Offline mett

• 31
  • Sprzęt: f-s loox 720 ipaq 3630 samsung sph i700 holux gpsmile60
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 14, 2010, 18:33:54 »
mam ten sam problem nowy rom i gra???

*

Offline Barto0o

• *
  • 66
  • Sprzęt: .... ->n70->n80->i780
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 27, 2010, 09:23:06 »
kurcze ten sam problem mam, nie wyłącza się podświetlanie, w ustawieniach patrzyłem i jest ok, gdy wyłączę przyciskiem to jest ok ale sam nie gaśnie i nie ważne czy zablokuje tel czy nie cały czas święci, robiłem hard reset i dalej to samo....;/ gdy przytrzymam ok to jest tylko "dzisiaj" więc chyba jest ok, nie wiem jaka może być przyczyna
« Ostatnia zmiana: Sierpień 27, 2010, 09:24:55 wysłana przez Barto0o »

*

Offline Pawel83

• 414
  • Sprzęt: Xperia Z
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 27, 2010, 09:44:56 »
Czy na pewno zastosowałeś się do wpisu forumowicza "Kozak"?
Settings->Power, zakładka Advanced i "Turn off device"?

Ja kiedyś też miałem ten problem - bo Turn off device kojarzyło mi się z totalnym wyłączeniem urządzania... a to jest właśnie ta opcja - której potrzebujesz...

Nawet jeżeli jest zaznaczona - weź ją odznacz, zamknij program "Power" uruchom program "Power" ponownie i zaznacz znowu...

*

Offline Barto0o

• *
  • 66
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 27, 2010, 10:14:07 »
Paweł gdybym mógł to postawił bym Ci duże piwo:-) zaznaczone miałem i tego nie ruszałem ale odznaczyłem i zaznaczyłem z powrotem jak radziłeś i pomogło:D nie przyszło mi do głowy że coś takiego może mieć miejsce:-) jednak człowiek uczy się przez całe życie

*

Offline Pawel83

• 414
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 27, 2010, 10:23:59 »
cieszę się że pomogło :) - ale to nie ja jestem pomysłodawcą rozwiązania... znalazłem je kiedyś na tym forum... ale nie pamiętam gdzie, i kto mi podał ten sposób...

dodam tylko - że u mnie problem dawno nie wystąpił. Wydaje mi że, że miał związek z jakimś programem do nawigacji - który zmieniał jakoś to ustawienie aby zapewnić ciągły obraz podczas używania programu. Przy czym robił to tak, że "ptaszek" w opcjach zostawał, a po zamknięciu (np. brutalnym przez menadżera zadań) - opcja ta nie została zmieniana z powrotem...  Teraz albo mam nowsze wersje programów do nawigacji w których programiści to poprawili, albo ja delikatniej obchodzę się z programami :)

Pozdrawiam :)

*

Offline Barto0o

• *
  • 66
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 27, 2010, 10:37:10 »
to co napisałeś chyba ma sens bo ostatnio miałem problem z AM 6.6 i musiałem ją ubić i może to być wyjaśnienie, jeszcze raz dzięki za odpowiedź. A teraz tak może troszkę z innej beczki, jakiego programu najlepiej używać do robienia backup'u? mam ochotę trochę pobawić się spb mobille shell i wolał bym zrobić wcześniej zrzut tak żeby w razie czego łatwo było telefon przywrócić do poprzedniego stanu.

*

Offline folekkutno

• 516
  • Sprzęt: Samsungi: i8000&i600
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpień 27, 2010, 14:06:52 »
dodam że również swego czasu miałem taki problem, było to na jakimś romie 6.5 z xda i wiązało się chyba z niewłaściwą konfiguracją s2u
i8000+i600=i8600 :D

*

Offline Pawel83

• 414
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpień 27, 2010, 16:52:30 »
Jeżeli potrzebujesz backupu tylko kontaktów i kalendarza użyj darmowego PIM Backup. Jeżeli chcesz zrobić pelną kopie systemu użyj SBP Backup - to bardzo dobry program, funkcjonalosc podobna do PC-towego Norton Ghost.
Jeżeli instalujesz SPB Mobile Shell pamiętaj, że nie działa on z rozdzielczoscią 96 dpi... czyli nici z realVGA... :(