Witam,
Mam problem z moim I780.....
Zakupiłem sobie nowiutkiego I780 w PLAY.
I jestem rozczarowany modułem GPS w tym telefonie.

Zwracam sie z zapytaniem czy u waszych modelach odbiór sygnału z satelit GPS-u jest tez takie beznadziejny w efekcie czego poruszam sie w Automapie zamiast po ulicy to po budynkach (np. ul Zelazna w Wa-wie oraz ul. Al. Niepodleglosci w Wa-wie). Takich miejsc jest duzo wiecej.
Nie sztuka jest zrobienie nawigacji do poruszania sie autem w szczerym polu a w miescie. W miescie, a zwlaszcza w centrum moj i780 kiepsko sie sprawdza.
Dodatkowo w podgladzie statusu poszczegolnych satelit przeskakuje mi zielone pole po wszystkich dostepnych satelitach. Tak jakbym nie trzymal poziomu na satelitach.
Na zielono mam caly czas 1 do 4 satelit ale co kilka sekund rozne satelity. Dodatkowo poziom sygnalu ledwo ledwo przekracza mi polowe dostepnego pola. Nigdy nie mialem wiecej jak 5 satelit a poruszam sie prawie po calym miescie.
Ustawienia portow mam dobre 8/9. Fix-a mi łapie troche dlugo, okolo 4 minut- w samochodzie ponad 5 minut. Kiepsko!!!
Poruszanie sie z tym telefonem po drogach zwlaszcza w centrum mista jest bardzo upierdliwe.
Wypowiedzcie sie prosze czy mam uwalony GPS czy to jest urok tego telefonu, bo ogolnie telefon jest super.
Doprowadza mnie to to szalu i zastanawiam sie czy nie oddac telefonu do serwisu.
Dla porowniania, zewnetrzny modul GPS sprawdza sie w Automapie doskonale (mocny sygnal, duzo satelit) ale nie po to wydalem kase na ten telefon zeby korzystac teraz z zewnetrznego GPS-a.
Wypowiedzcie sie prosze.
Problem dotyczy Automapy i Gatmina bo tych nawigacji uzywam.
Pozdrawiam,