kradziez telefonu i soft kompatybilny w i780

• 10 Odpowiedzi
  • 1809 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

rafali780

kradziez telefonu i soft kompatybilny w i780
« dnia: Styczeń 18, 2010, 22:47:33 »
hejka,

pisze w dziale i780 a nie oprogramowania, poniewaz chcialem sie dowiedziec czy uzywacie moze jakichs programow antykradziezowych w pelnikompatybilnych z naszymi tel. chodzi mi o aplikacje ktora dziala w tle i jak sie wysle smsa to odsyla pozycje telefonu za pomoca gps (jezeli sie jest na dworzu), a jak ktos zmieni karte sim to tez odesle sms z od tego numeru rowniez z pozycja.

testuje program wimp ale nie moge go zmusic do wspolpracy, prawdopodobnie mam zle ustawienia gps - co prawda przekopalem xda ale nadal nic, wiec bede kombinowal dalej, jak cos wymysle to dam znac.

czy ktos moze tez uzywa wimp? na jakich ustawieniach gps? czy ktos zna i testowal jakas alternatywe?

pozdrawiam,
rafal

*

Offline kopernuikus

• 35
  • Sprzęt: MIO p550m WM5.0
Odp: kradziez telefonu i soft kompatybilny w i780
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 20, 2010, 07:14:44 »
remote tracker, chyba nie ma nic darmowego i tak zajebistego :) i mozna wgotowac go w rom

*

rafali780

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 20, 2010, 23:51:26 »
remote tracker, chyba nie ma nic darmowego i tak zajebistego :) i mozna wgotowac go w rom

kopernuikus a jakie masz ustawienia gps w systemie i proramie ? no i na jakim systemie dzialasz, bo roznie dzialaja programy na roznych romach ;p

no i jeszcze jedno skad zassac polska wersje, tylko nie mow ze ze strony producenta ;p bo tam to chce isc przez apptodate a ja nie wiem o co tam biega, mialem jakies 3 wersje tego programu i w ustawieniach nie bylo polskiego do wyboru, no i troche sie zamotalem :/

pozdro :)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2010, 00:45:48 wysłana przez rafali780 »

*

Offline Adrian8891

• 455
    • www.GPWpolska.pl
  • Sprzęt: ZTE Blade ROM: Froyo
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 21, 2010, 11:04:41 »

Wgrałem tego remote trackera i jego konfiguracja mnie przeraża :)
Pozdrawiam,
inż. Adrian M.
Niezależny Analityk Giełdowy

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 21, 2010, 22:53:31 »
ja uzywalem smartprotect i mial dokldnie te same funckje co wymienione wyzej. Konfiguracja nie nalezala do trudnych ;)
Tylko raz mi sie bardzo dziwnie soft zawiesil, ale to chyba z mojego bledu w konfiguracji i potraktowal moja karte jako niedozwolona i mi skasowal cala kase z karty, a ze jestem za granica, to poszlo bardzo szybko ;)

ZOna byla tylko zdziwiona co za glupie smsy jej wysylam :P
ETEN M700 - Samsung I780 6.5 by Heineken - Samsung Galaxy S

*

rafali780

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 23, 2010, 17:36:48 »
no i znowu klapa :(

wgralem programik smart protect, ten co mi polecil chaosgce w wersji 1.1.3.0. dodalem inny numer do listy no i nic, wyslalem sms o tresci ::/getGPSLocation,pasword i sms normalnie przyszedl do skrzynki, program nie odeslal zadnej informacji zwrotnej i jak glupek kilka razy wysylalem sobie smsy z komendami ;/

komendy znalazlem na xda, ehh ten telefon jest uzyteczny ale zeby cos zaczelo na nim dzialac trzeba sporo kombinacji ;p

zna ktos jeszcze sprawdzone programy tego typu? jak tak podawajcie wersje i jakie macie ustawienia ;p

pozdrawiam,
rafal

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 29, 2010, 21:37:31 »
ale chwila chwila kolego.

Ten porgram tak nie dziala ;)

1. Musisz zarejestrowac swoja karte Sim w programie. Wczesniej ustalasz haslo do programu
2. Ustalasz w programie na jaki numer ma wysylac smsy i ogolnie co ma zrobic, w przypadku innej niz zareejstrowana karta SIM.
info:
Pamietaj, ze jezeli chcesz dodac wiecej kart do telefonu to nie ukatywniaj w pelni programu.

Po tym wsyztskim wloz na chwile jakakolwiek inna karte, a zobaczysz jak bedziesz dostawal SMSy z informacja o polozeniu ( o ile wlaczyles funkcje lokalizacji przez GPS) itp itd ;)
ETEN M700 - Samsung I780 6.5 by Heineken - Samsung Galaxy S

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 30, 2010, 09:05:11 »
a jakis inny program, moze być płatny, jaki polecacie?

*

Offline Barto0o

• *
  • 66
  • Sprzęt: .... ->n70->n80->i780
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 08, 2010, 14:24:39 »
Witam, podpinam się pod ten temat. Mógł by się ktoś podzielić wiedzą jak dobrze skonfigurować któryś z wymienionych programów bądź też jakiś inny o podobnym działaniu. Myślę że taka kompletna porada mogła by być podpięta do tip and trick

« Odpowiedź #9 dnia: Luty 19, 2010, 23:04:27 »
Witam, podpinam się pod ten temat. Mógł by się ktoś podzielić wiedzą jak dobrze skonfigurować któryś z wymienionych programów bądź też jakiś inny o podobnym działaniu. Myślę że taka kompletna porada mogła by być podpięta do tip and trick
Myślę, że to jest dobry pomysł z tym podpięciem do tricków;) programik i dokładny opis konfiguracji. Wydaje mi się, że bardzo wielu użytkowników było by co najmniej wdzięcznych ;)

*

rafali780

« Odpowiedź #10 dnia: Luty 20, 2010, 10:52:22 »
bardzo by sie przdal taki programik :ok: ja osobiscie przetestowalem kilka programow i zaden nie chcial wspolpracowac ze mna  :-| jednak zeby to byl taki program ktory bedzie uniwersalny na 96 i 126 dpi. czekamy na kogos kto sie na tym zna i dopisze cos :) z gory dzieki

pozdrawiam,
rafal