Dziwny komunikat dot. telefonu

• 2 Odpowiedzi
  • 749 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline hadji

• 49
Dziwny komunikat dot. telefonu
« dnia: Grudzień 31, 2009, 18:01:15 »
Witajcie,

ostatnio mam "problem" z telefonem. Co pewien czas pokazuje mi się "komunikat":

A tak to wygląda po kliknięciu:

Sprawdź ID i hasło lub w razie potrzeby wybierz ponownie typ uwierzytelnienia
Nie odczuwam tego jakoś specjalnie, a przynajmniej nie dzieje się nic nowego. Pomyślałem sobie natomiast, że może mieć to związek z dziwną przypadłością mojego Samsunga - czasami dzieje się tak, że jestem nieosiągalny dla nikogo (nie można się do mnie dodzwonić - od razu poczta), dodatkowo ja do nikogo dodzwonić się nie mogę (cisza w słuchawce, żadnego komunikatu o błędzie). Jest to o tyle perfidna przypadłość, że nie da się tego nijak zdiagnozować - trzeba spróbować zadzwonić. Telefon podczas takiej zawieszki normalnie działa i pokazuje zasięg. Do tej pory zwalałem to na problemy z Play albo ogólnie z Windowsem,  ale może to ma jakiś związek?

Pomocy  :E

*

Offline hadji

• 49
Odpowiedź serwisu Samsung
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 02, 2010, 15:21:27 »
Wrzucam odpowiedź serwisu:

Trudno jednoznacznie odpowiedzieć na Pana pytanie, nie mając możliwości sprawdzenia telefonu. Treść komunikatumoże świadczyć o błędzie połączenia z serwerem internetowym, lub poczty elektronicznej. Proponuję przywrócić ustawienia fabryczne, a jeżeli to nie pomoże skontaktować się z lokalnym serwisem autoryzowanym, który przeprowadzi oględziny sprzętu i wyda stosowną decyzje.

Lista serwisów znajduje sie na Karcie Gwarancyjnej, oraz na stronie:
www.ccsonline.pl

Może wpadnę do CSS.

*

koldasz

Odp: Dziwny komunikat dot. telefonu
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 03, 2010, 08:08:14 »
Mam czasem tak ale jestem dostepny na fonie. Znika mi tylko GPRS i za rzadne skarby nie mozna sie polaczyc. SR rozwiazuje sprawe. Choc czasami wystarczy wylaczyc i wlaczyc modul telefonu.