Witam serdecznie.
Gdy kupilem i780 bylem zawiedziony czasem jego pracy, max 2 dni a nie meczylem go jakos strasznie, 10 min rozmow dziennie, kilka sms, moze godzina wifi, 1 poltoragodzinny film, pol godziny nawigacji. Nie pamietam gdzie ale znalazlem informacje, ze zmiana romu na najnowszy poprawia ten stan. Mialem CBHA1 niebrandowany. Podchodzilem do tej informacji z lekkim przymruzeniem oka ale zmienilem na CBHE1 (wgralem oficjalny rom ze wzgledu na gwarancję). Wyglada no to, ze zarzadzanie energia w tym romie jest lepiej rozwiazane (jak kilka innych rzeczy, opisanych na forum). Teraz telefon wytrzymuje, przy takim samym obciazeniu, minimum 4 doby do pojawienia sie pierwszego komunikatu o koniecznosci naładowania (czyli 30% stanu baterii). Udalo mi sie go zakatowac w 2 dni (bedac w szpitalu), ale obejzalem 6 filmow, kilka godzin wisialem na gg. Tak do konca nie wiem ile udzialu w tej poprawie czasu czuwania ma rom a ile fakt dobrego 'uformowania' baterii (kilka cykli calkowitego rozladowania i ladowania ponad 10 godzin).
Jedna uwaga, dosc istotna, mam zainstalowany Phonetimer, ktory wylacza na noc modul telefonu (ustawione wylaczenie na 24.00 a wlaczenie na 7.00).