szybka obsługa sms

• 5 Odpowiedzi
  • 1201 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline tdbru

• 16
szybka obsługa sms
« dnia: Sierpień 24, 2009, 15:41:43 »
Witam.

Chciałbym nieco w moim i780 poprawić obsługę sms-ów. Pisanie, jako tako, mi odpowiada, jednak cała reszta nie. Oto kilka zagadnień.

1. Powiadomienie o dostarczeniu. Zależy mi na tej funkcji, więc jej nie wyłącze, ale czy nie ma możliwości, aby powiadomienie przychodziło w innej formie niż sms? Chodziłoby mi raczej o małe okienko, które się samoczynnie pojawia po otrzymaniu potwierdzenia dostarczenie i również samoczynnie znika po paru sekundach.

2. Ikonka na górnym pasku. Chciałbym, aby zamiast ikonki można było np. wybranym klawiszem z klawiatury przejść do nowej wiadomości, a innym klawiszem szybko ją usunąć i wrócić do ekranu głównego.

Dzięki za pomoc. Pozdrawiam.

*

Offline Bl3S

• 11
Odp: szybka obsługa sms
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 24, 2009, 18:28:55 »
ja podepnę się pod pytanie- da radę jakoś usprawnić pisanie na sprzętowej ? bo telefon dla mnie za wolno myśli np przy shifcie czy alcie jak wcisnę, to trzeba trochę odczekać, a ja się zapominam i od razu cisnę z innymi klawiszami i nie wskakuje mi to co było potrzebne. rom e1 play.

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 25, 2009, 18:26:00 »

2. Ikonka na górnym pasku. Chciałbym, aby zamiast ikonki można było np. wybranym klawiszem z klawiatury przejść do nowej wiadomości, a innym klawiszem szybko ją usunąć i wrócić do ekranu głównego.

Da sie podpiąć pod klawisz np z kopertą uruchomienie pisania nowego smsa. Robi się to podpinając pod klawisz skrót "newsms.LNK". Niestety sam musisz poszukać na tym forum, na 100% jest w moich postach. Natomiast o co chodzi z ikonką i kasowaniem, to nie do końca "czaje"

*

Offline tdbru

• 16
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 27, 2009, 01:18:23 »

Da sie podpiąć pod klawisz np z kopertą uruchomienie pisania nowego smsa. Robi się to podpinając pod klawisz skrót "newsms.LNK". Niestety sam musisz poszukać na tym forum, na 100% jest w moich postach. Natomiast o co chodzi z ikonką i kasowaniem, to nie do końca "czaje"

Nie do końca mnie zrozumiałeś. Ta ikonka pojawia się, kiedy dostanę nową wiadomość. Znika, kiedy ją kliknę lub otworzę tą wiadomość. Chciałbym, aby klawisz robił to samo, co kliknięcie ikonki.

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 05, 2009, 13:40:02 »
Witam

mogłby ktoś poradzić mi jak wyłączyć polskie znaki w sms i jak wyłączyć podpowiadanie w smsach? (podpowiada co chce napisać)

z gory dzieki !

*

Offline folekkutno

• 516
  • Sprzęt: Samsungi: i8000&i600
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 05, 2009, 15:04:29 »
start>ustawienia>wprowadzanie danych>zakładka "uzupełnianie wyrazów" i tam odhaczasz sugeruj wyrazy przy wprowadzaniu tekstu i autokorekcje
i8000+i600=i8600 :D