Witam, kupiłem jakis czas temu telefonik w skupie - okazało się że był brany 2 msc wczesniej w Auchanie.
Gwarancja jest na ponad półtora roku. Ciekawi mnie jak to jest w tym Auchanie - niby mam softa niebrandowanego, więc, jak zmienie soft to gwarancja nadal powinna być aktualna prawda? Przeciez w takiej sytuacji nie podlegam żadnym operatorom (zmieniajac rom, kasuje ich branding), ani nie ingeruje w sprawy techniczne a jedynie w oprogramowanie, ktoś coś wie na ten temat? jeżeli nie, to za kilka dni udam się do auchana i spytam o gwarancje - najlepiej nr serwisu i przedzwonie
Pytam się, dlatego że interesuje mnie win 6.5 i chce sie pobawić, chodź niekoniecznie później w razie awarii męczyć się aby przywrócić wszystko do stanu przed - tak jak miałem w HTC TP
--- Edited ---
Na karcie gwarancyjnej Skupu jest napisane: " pkt 5. Kupujący traci wszelkie prawo do naprawy gwarancyjnej w przypadku stwierdzenia (...), nieautoryzowanych zmian w oprogramowaniu aparatu telefonicznego (...) . "
Natomiast znalazłem gwarancje z Auchana - tzn, w sumie z Samsunga gdzie jest punkt o zjawiskach nie objętych gwarancja a mianowicie: " Uszkodzenia powstałe na skutek samowolnych napraw, przeróbek, zmian oprogramowania dokonanych przez Kupującego lub osoby nieupoważnione."
Kłade tutaj nacisk na USZKODZENIA POWSTAŁE w wyniku, więc siłą rzeczy, instalując inne oprogramowanie, używając je nie naruszam gwarancji jeżeli sam czegos nie spieprze a mając zainstalowanego innego winde powinni przyjąć mi gwarancje gdyby coś sie stało z jakaś częścia telefonu ?