SPV M3000 vs Serwis

• 3 Odpowiedzi
  • 593 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

SPV M3000 vs Serwis
« dnia: Październik 28, 2008, 19:53:18 »
Ostatnio oddałem telefon do serwisu. Miał pewne dosyć denerwujące objawy ... Najpierw wysiadł mikrofon potem zaczęły się cyrki z wyświetlaczem (tzn. przy pewnym wysunięciu wyświetlacza wszystko chodziło dobrze ale wystarczyło kilka mm różnicy w jedną strone i ekran robił się biały albo pojawiały się dziwne paski) a na końcu padła klawiatura ... Wysłałem telefon do serwisu a oni mi go oddali po miesiącu twierdząc że została zalana płyta główna ... Dodam że telefon nigdy nie był zalany w jakikolwiek sposób ... Więc chciałem się dowiedzieć czy cokolwiek można z tym jeszcze zrobić ...

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
Odp: SPV M3000 vs Serwis
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 28, 2008, 20:02:40 »
Uszkodzoną masz taśmę i jej wymiana rozwiąże sprawę. Co to za "serwis"?
Are you shpongled?

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 28, 2008, 20:36:27 »
Regenersis (warsaw) SP. z.o.o  (CRC)

Dodam jeszcze że tak średnio co miesiąc psuło się coś innego. Wiec jakbym go zalał to chyba wszystko siadłoby we tym samym momencie
« Ostatnia zmiana: Październik 28, 2008, 20:39:43 wysłana przez piotro230 »

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 03, 2008, 18:23:25 »
Fakt objawy wyglądają na taśmę ale zalanie też może być-to że się psuje coś co jakiś czas, nie znaczy że nie był zalany (wręcz potwierdza to że mógł być). Wystarczy że otworzyłeś telefon na deszczu, nie musiał nurkować, czasem wystarcza zawilgocenie i już zaczynają się dziwne sprawy w telefonie. Z drugiej strony jak serwis nie wie co zrobić-robi zdjęcia jakieś i twierdzi że telefon był zalany.