Witajcie
Z góry proszę o nie obrzucanie mnie "błotem" ponieważ jeszcze nie mogę się połapać w działach.
Temat umieszczam tutaj - SORY !No wiec tak . Mam MIO 701, od nowości ok.1,5 roku/ pierwszy właściciel, z Mapą A.Mapa 4.0.
Od wczoraj rana nagle stwierdziłem że klawisze funkcyjne te na wierzchu Pad-a nie działają.... ;(
Działają boczne dwa od regulacji głosu, działa boczny dolny oraz "Reset".
Co ciekawe, po resecie ten klawisz który aktywował aparat FOTO teraz służy za włączanie MIO.
Wyłączyć da się tylko z pulpitu LCD. Po wyjęciu baterii żeby włączyć MiO trzeba wykonać reset (w dziurkę....)
Bardzo o niego dbałem, obchodziłem się jak z jajkiem, uważałem żeby nic mu się nie stało - a tu taka niespodzianka.... !

(
Co jeszcze zauważyłem. Po aktywacji GPS - Auto Mapy system szuka sygnału GPS i się zawiesza..... cisza.
Czasami przy uruchamianiu AutoMapy -4 pisze, cyt.:"nie można uzyskać dostepu do GPS (COM 4)". W ustawieniach GPS systemu Windows M. sprawdzałem i ma tak jak miał ustawione na COM-4. ( resetowałem i pisał -ok)
O co chodzi, Wieczorem jeszcze działał choć przy oststniej rozmowie telefonicznej nie mogłem się długo rozłączyć.
Jakoś się wyłączył i odłożyłem go . podłączyłem na ładowanie. Rano kapota z klawiszami funkcyjnymi na dole telefonu/ MIO.
W dokumentacji piszą że w razie problemów zrobić "twardy reset" używając kombinacji 2 klawiszy funcyjnych.
Sęk w tym ze jeden z nich jest nieaktywny.....

(.... Kapota.................... !

(
Proszę was o sugestie, POMOC ..... !!!

Chętnie służę pomocą w branży kserokopiarek. Pracuje w serwisie xero.

Pozdrawiam Was
"tango780f"