soda na ekranie ipoda touch :/

• 5 Odpowiedzi
  • 1104 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

soda na ekranie ipoda touch :/
« dnia: Grudzień 27, 2009, 23:30:33 »
yo mam takie male pytanko. otoz wylala mi sie soda (konkretniej to wingronowy napój musujący) na ipod touch (niestety nie mial screen protectora) , wszystko dziala perfect ale jest klejący sie ekran i nie chce probowac niczego za bardzo, wody czy cos bo sie boje ze rozwale. sody nie jest duzo ale sie klei, na razie po prostu odlozylem sprzet na bok i nie dotykam. czym to zmyc bezpiecznie? z gory dziekuje za odp

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
Odp: soda na ekranie ipoda touch :/
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 27, 2009, 23:57:22 »
jak nie wniknela do srodka korpusu to jednorazowe chusteczki do okularow sie nadaja. Wilgotna szmatka tez sobie poradzi. Nie ma co panikowac, poot i deszcz będę grozniejsze niż szmatka do wycierania ekranu.

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 28, 2009, 23:38:12 »
recznik papierowy delikatnie nasaczony plynem do okien... czyscilem tak wszystkie swoje sprzety i dotad im nie zaszkodzilo

*

Offline zajac

• 742
  • Sprzęt: SGS III Black
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 29, 2009, 14:46:55 »
Potwierdzam co napisał re_ ja tez uzywam płynu do okien, ewentualnie do wyświetlaczy LCD jest troche delikatniejszy...

*

Offline msichal

• 16
  • Bo nikt nie truje dupy lepiej niż ja!
  • Sprzęt: HTC Kaiser
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 24, 2010, 12:57:40 »
A ja próbowałem płynem do okien zmyć jakiś klej z mojego Hermesa i rozpuścił mi troche plastik na digitizerze, więc lepiej uważaj. Ten pewnie miał jakieś substancje które niezbyt pozytywnie płyneły na "plastik" digitizera.
Posiadacz kompletnie spieprzonego zepsutego Hermesa i Kaisera prawie bez zasięgu ;)

*

Offline zajac

• 742
  • Sprzęt: SGS III Black
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 24, 2010, 21:03:47 »
A ja próbowałem płynem do okien zmyć jakiś klej z mojego Hermesa i rozpuścił mi troche plastik na digitizerze, więc lepiej uważaj. Ten pewnie miał jakieś substancje które niezbyt pozytywnie płyneły na "plastik" digitizera.

Tylko że to musi być jakiś w miarę "markowy" płyn, te tanie nie są na alkoholu tylko na jakiś dziwnych związkach dlatego trzeba uważać...