No to jedziemy:
mimo wszystko dziękuję za chęć pomocy i mam nadzieję, że Cię nie uraziłem
Tylko troszkę ale to nie ma znaczenia.
że gdybym miał teraz kupić pocketa omijałbym sprzedawców realizujących gwarancję za pośrednictwem firmy orika
jedynym OFICJALNYM serwisem mio, asus jest ORIKA
goście twierdzą, że nie mogą przyjac urzadzenia bo nie ma gwarancji a dowod zakupu o niczym nie swiadczy bo nie ma na nim np. numeru seryjnego urzadzenia
Rozmawiają z grzeczności, nic to nie da
stwierdzil gwarancja do mio powinna byc w pudelku,
info sprzed pół roku ( mniej wiecej tyle nie drąże tego tematu) gwarancja ZAWSZE była POZA pudełkiem
pozatym stwierdzili ze bez gwarancji nie moga odeslac urzadzenia do producenta
lub dysrtybutora, zapomnieli tego dodać ?
wiec mam dwa pytania:
-czy rzeczywiscie przy zakupie pocketa firmy mio gwarancja i jej warunki znajduja sie w pudelku?
-co to znaczy odeslac do producenta? czy mio ma wogole jakikolwiek serwis w Polsce?
odpowiedzi jak wyżej
aha stwerdzili jeszce ze jak znajde gwarancje to moge sobie sam wyslac sprzet do producenta
i ze jeszce to producent placi za przesylke
wg aktualnych warunków ORIKI pokrywane są jedynie kosztki przesyłki zwrotnej (w praktyce: wysyłasz na swoj koszt, oni odysłają na swój)
Przypomne że możesz uzyskac DUPLIKAT gwarancji za jedyne 50 zł netto ( ceny mogły się zmnienieć) i wtedy jest prawie ok.
Pisząc że masz prze....e nie chciałęm byc złośliwy czy cokolwiek, Twoja sytuacja faktycznie jest nieciekawa i to wg obowiązującego w PL prawa. I nawet wspomniana federacja konsumenta porady udzieli Ci ZA OPŁATĄ !!
smierdzi mi ta cala sprawa
i to tak że aż wszedzie to czuć...
jak sobie nie poradzisz wal na PW, za symboliczne piwko postaram sie pomóc, ale to naprawdę CIĘŻKA sprawa i jeśli nie masz uporu osła to przegrałeś.