Problem z kartą pamięci

• 6 Odpowiedzi
  • 575 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z kartą pamięci
« dnia: Sierpień 21, 2008, 16:13:55 »
Mam SPV M 3000 i nagle nie odczytuje mi karty pamięci  jej nie widzi, a tak poza tym jak wyłączę wyświetlacz i wyjmę kartę to wyświetlacz sie uruchamia i taksamo jest w odwrotną strone ale karty dalej nie widzi nie wiem co może z nim być ale wyłączałem go ponownie włączałem nawet kilku krotnie wyjmowałem kartę ale i to nawet nie pomogło. Nie wiem co mam już robić. Zaczepem sie zastanawiać czy mogło by sie gniazdo karty  pamięci spalić. Proszę o pomoc!!! 

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
Odp: Problem z kartą pamięci
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 21, 2008, 16:16:07 »
a sprawdzałeś w innym urządzeniu czy karta jest w porządku?

*

Offline icek80

• **
  • 188
  • Sprzęt: SPV C-500,HTC HERMES,OMNIA II,MOTOROLA MILLESTONE
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 21, 2008, 21:17:44 »
problemy z kartą to norma w hermciach, oczywiście sprawdzić trzeba ,najwygodniej w laptopie jeśli jest taka możliwość, z moją też są jajca ale już się powoli przyzwyczajam :E

*

Offline malys

• 959
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 21, 2008, 23:15:16 »
Spv m3000 to wizard, a nie hermes.
problemy z kartą to norma w hermciach
Nigdy tego u siebie nie uświadczyłem.

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 22, 2008, 20:09:23 »
Akurat w ty momencie nie mam jak tardo sprawdzić ale jak bedel miał możliwość  kartę w innym użądleniu. chodzi mi oto jak wy sobie z takimi problemami radzicie ja ten sp mam od nie dawna i nieznam jeszcze jego wszystkich możliwości nie wiem jak sobie rządzić z problemami technicznymi. A tak po za tym to ja mam w nim system operacyjny Windows mobile 6 i jak go podłączam pod stacje dokującą to nie może sie zsynchronizować. aktualnie jestem w  jeziorna na szkoleniu ale jak wtyce to sprawdzę kartę na kompie. A mam jeszcze pytanie czy jak bym włożył inną kartę to czy by to coś dało

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 22, 2008, 20:19:39 »
Czy coś da włożenie innej karty to zależy, czy wina jest karty czy sprzętu. Jeśli karta jest uszkodzona to wywalasz/oddajesz do sklepu i bierzesz nową bo nie ma się co męczyć z niepewnym nośnikiem. Ale najpierw musisz to ustalić

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 22, 2008, 20:24:50 »
a czy w jakiś sposób może sie spalić jaki kolwiek styk w wejściu na kartę