Ok, sytuacja na dzień dzisiejszy wygląda tak:
1. Telefon na baterii się nie włacza.
2. Podłączając ładowarkę lub kabel USB, telefon włącza się, raz krótko wibruje, pojawia się ekran startowy z logo Ery, ale nie ma na nim numerów ROMu, Radia itd. Po ok 10-12 sek. telefon restartuje się, i tak w kółko.
3. W czasie gdy wyświetla się logo Ery, mogę zrobić HR, mogę wejść w tryb bootloadera. Ale Activesync jest cały czas nieaktywny.
4. Przy uruchomieniu bootloadera mogę uruchomić na kompie DiamondCustomRUU.exe. Wygląda jakby ROM się wgrywał, pasek postępu idzie zarówno na kompie jak i na pda. Dochodzi do 100%, pda się restartuje i znów jest od nowa vibra, era, reset. I tak bez końca. Wgrałem mu juz oryginalny rom ery i radio, ale nie mam jak sprawdzić, czy faktycznie są zainstalowane.
5. Wgrywająć SPL instalacja idzie bezproblemowo, 100%, reset. Ale jak wejdę w bootloadera to dalej mam informację o Hardspl 1.40 Olinexa

6. Mogę połączyć się przez mtty. Ale nic to w zasadzie nie zmienia. Diamond nie ma kart pamięci, żeby odpalić instalację romu z karty.
Nie wiem co dalej. Skoro działa bootloader, łaczy się mtty, to całkiem cegła to nie jest. Nie wiem, czy jest jeszcze jakiś sposób, żeby wrzucić SPL. Nie znam komend do mtty, żeby się dowiedzieć, czy naprawdę jest tam już rom i radio z Ery (nie wiem nawet, czy spod bootloadera da się to sprawdzić.
Ma ktoś jakieś pomysły ?