[MDA III/Bluangel/M2000] Zerwane łacze na taśmie - dotykowy ekran.

• 7 Odpowiedzi
  • 1173 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline AK-74

• 8
  • Sprzęt: HTC S730 Wing's//MDA III
Witam Zgłaszam się z prośbą o podpowiedź gdzie mogę naprawić tego typu problem [Podlasie] byłem już w kilku punktach naprawy lecz nie udało się naprawić - był zamawiany nowy ekran lecz odziwo nie pasował.
wiem że jest to naprawa do 300 zł, jeśli ktoś miałby na sprzedaż panel dotykowy/ekran z tego modelu bardzo chętnie go odkupię.

//Objawy: Pierwszy objawem było przesunięcie punktu dotykowego (gdy rysikiem dotykałem np w rogu ekranu palmtop odczytywał jakobym dotknął w zupełnie innym miejscu) później przestał w ogóle odbierać sygnał dotyku.

*

Offline azmo

• 424
    • szymtech.pl
Odp: [MDA III/Bluangel/M2000] Zerwane łacze na taśmie - dotykowy ekran.
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 27, 2008, 22:36:52 »
Witam Zgłaszam się z prośbą o podpowiedź gdzie mogę naprawić tego typu problem [Podlasie] byłem już w kilku punktach naprawy lecz nie udało się naprawić - był zamawiany nowy ekran lecz odziwo nie pasował.
wiem że jest to naprawa do 300 zł, jeśli ktoś miałby na sprzedaż panel dotykowy/ekran z tego modelu bardzo chętnie go odkupię.

//Objawy: Pierwszy objawem było przesunięcie punktu dotykowego (gdy rysikiem dotykałem np w rogu ekranu palmtop odczytywał jakobym dotknął w zupełnie innym miejscu) później przestał w ogóle odbierać sygnał dotyku.
w ktorym miejscu nastapilo uszkodzenie? na ktorej tasmie? tej od digi?
Sprzęt: HTC TP2, TyTN II, Toshiba G900, SPV m650, Xda Exec + TomTom MkII, SPV M3000, Acer n35, Motka A920

*

Offline AK-74

• 8
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 27, 2008, 23:21:07 »
Gdy zajrzałem do środka i ujrzałem iż w śordku jakimś cudem znalazła się malutka śrubka oddałem telefon do serwisu ,tam się dowiedziałem co zostało uszkodzone.

*

Offline azmo

• 424
    • szymtech.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 28, 2008, 10:23:41 »
Gdy zajrzałem do środka i ujrzałem iż w śordku jakimś cudem znalazła się malutka śrubka oddałem telefon do serwisu ,tam się dowiedziałem co zostało uszkodzone.
ok, ale czy wiesz w ktorym miejscu jest uszkodzenie ?
Sprzęt: HTC TP2, TyTN II, Toshiba G900, SPV m650, Xda Exec + TomTom MkII, SPV M3000, Acer n35, Motka A920

*

Offline AK-74

• 8
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 28, 2008, 16:55:43 »
Wiem jedynie iż jedno z połączeń na taśmie zostało uszkodzonych a w owych serwisach które 'specjalizują' się w naprawie palmtopów powiedzieli iż te połączenia są za małe by to naprawić a naprawa mogła by usunąć problem... na kilka dni.

*

Offline azmo

• 424
    • szymtech.pl
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 28, 2008, 17:05:23 »
Wiem jedynie iż jedno z połączeń na taśmie zostało uszkodzonych a w owych serwisach które 'specjalizują' się w naprawie palmtopów powiedzieli iż te połączenia są za małe by to naprawić a naprawa mogła by usunąć problem... na kilka dni.
ok, ale na ktorej tasmie ? tej pomiedzy digi a LCD czy tej pomiedzy LCD a plyta glowna ?

*

Offline AK-74

• 8
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 29, 2008, 20:56:18 »
ok, ale na ktorej tasmie ? tej pomiedzy digi a LCD czy tej pomiedzy LCD a plyta glowna ?

Nie zostałem poinformowany.

*

Offline azmo

• 424
    • szymtech.pl
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 29, 2008, 21:23:00 »

Nie zostałem poinformowany.
ok jesli jest to uszkodzenie na tasmie pomiedzy digitalizerem a LCD - jestem to w stanie zrobic - 50 zl, no chyba ze bedzie potrzebna wymiana digitalizera - wtedy 150 zl.
Jesli uszkodzona jest tasma LCD laczaca LCD (wraz z digitalizerem) z plyta telefonu - naprawa tasmy jest praktycznie niemozliwa, koszt wymiany LCD - 250 zl.
Jesli uszkodzona jest tasma FLEX laczaca rozsuwana czesc - naprawa tasmy jest praktycznie niemozliwa, kosz wymiany FLEXa - 150 zl.

Do kazdej z opcji trzeba doliczyc koszt odeslania naprawionego urzadzenia, no chyba ze moglbys odebrac go w Szczecinie.

No to masz chyba juz jasnosc sytuacji ;)