h1940 wylacza sie podczas pracy

• 3 Odpowiedzi
  • 464 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

h1940 wylacza sie podczas pracy
« dnia: Grudzień 25, 2007, 02:24:10 »
witam

cokolwiek bym nie robil na pockecie (ostatnio najczesciej gram, jest to tym bardziej denerwujace) pocket po prostu sie wylacza. mozna go bez problemu wlaczyc znow, ale co z tego, za chwile to samo.
z moich obserwacji wynika, ze dzieje sie to, jakby to ujac, 'pod wplywem ruchu'. jakby cos slabo stykalo i mocniejsze tapniecie w ekran czy pukniecie w pocketa powoduje jego wylaczenie. A czasami i tego nie trzeba.
Mam 2 baterie, dotyczy to obu, wiec to nie jest raczej ich wina.
Pod ladowarka tez sie to zdarza.

rozkrecilem go ostatnio, przejrzalem, poczyscilem nieznacznie, znalazlem jedna tasiemke (nie wiem co za jedna, umiejscowiona nad bateria zapasowa) ktora nie byla w gniezdzie (latwo z niego wychodzi) wiec przykleilem ja zwykla tasma klejaca lekko do gniazda i teraz sie w nim trzyma. podociskalem tez inne rzeczy i w ogole.. ale to nic nie dalo. ciagle sie wylacza.

a co chodzi? ma ktos jakies pomysly?

*

Offline gader

• 1455
    • gader - Play - Nowi znajomi
  • Sprzęt: Magic  & i200
Odp: h1940 wylacza sie podczas pracy
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 25, 2007, 07:06:08 »
Sprawdz przycisk "zamknietej klapki".
Be more digital.
pıoɹpuɐ

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 26, 2007, 02:12:18 »
zapomnialem o tym napisac
zrobilem tak: zakleilem to miejsce na pewien czas tasma klejaca, zeby napewno zawsze byl wcisniety
ale to tez nic nie dalo.

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 26, 2007, 09:21:17 »
a czy styki da się w jakiś sposób podgiąć? Być może nie mają dobrego kontaktu, spróbuj, tylko z umiarem, żeby czegoś przypadkiem nie uszkodzić.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...