Dziwne zjawisko z wyświetlaczem w HTC HD

• 3 Odpowiedzi
  • 1621 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline RadaRes

• 487
  • Sprzęt: Blackstone, GO930
Dziwne zjawisko z wyświetlaczem w HTC HD
« dnia: Grudzień 26, 2009, 22:27:01 »
Witam, Zaobserwowałem ostatnio dziwne zjawisko na wyświetlaczu mojego HTC HD. Otóż ciężko to sfotografować ale wygląda to tak jakby na wyświetlaczu była plama jak np po rozlanej benzynie na mokrym asfalcie. Taka przezroczysta w kolorach tęczy. Plama owa jest zauważalna na wyłączonym wyświetlaczu wyraźniej a na podświetlonym prawie wcale...Najpierw była malutka a teraz jest na 80% wyświetlacza i w dodatku w postaci równiutkiego pasa w pionie wyświetlacza (po środku na około 3/4 szerokości) i prawie od góry do dołu.
Ja rozumiem że wyświetlacz jest złożony z iluś tam warstw (np. dotykowa i ta od LCD) i są to folie jakieś tam. Otóż na wyświetlaczu mam dodatkowo folię zabezpieczającą którą od razu odkleiłem myśląc że może jakoś sie ona zabrudziła ale niestety nie. Zauważyłem natomiast że jak odklejam folię to plama znika. Tak jakby na skutek unoszenia sie folii właściwej wyświetlacza. Ja mam takie wrażenie jakby pomiędzy jakimiś tam wewnętrznymi warstwami sie coś zrobiło/skleiło czy jak.
Co wy na to? Dodam że telefon działa normalnie, dotyka sie okey itd.
Pzdr Radek.
TT CWE i ameryka ;),  AutoMapa EU 5.5.1 (709)

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
Odp: Dziwne zjawisko z wyświetlaczem w HTC HD
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 27, 2009, 00:36:41 »
Czasem się taka "tęcza" trafia. To jest wadliwy dotyk i powinni Ci go wymienić na gwarancji. Od czego to się pojawia to nie wiem ale stawiam na źle odprężone szkło w fazie produkcji.
Are you shpongled?

*

Offline radekrpr

• *
  • 88
  • Sprzęt: Desire > Sensation
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 27, 2009, 12:36:58 »
Powstająca tęcza to tzw. pierścienie Newtona. Wcześniej czy później będziesz musiał go oddać do serwisu bo przestanie Ci działać dotyk.

*

Offline RadaRes

• 487
  • Sprzęt: Blackstone, GO930
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 27, 2009, 15:25:44 »
Dzięki chłopaki, no tak też myślałem że sie nie obejdzie bez serwisu niestety (regeneris  :evil:)
TT CWE i ameryka ;),  AutoMapa EU 5.5.1 (709)