Poniewaz od tygodnia mam nastepce naszej omnii (uzywalem jej ponad rok i ewoluowalem razem z nia
postanowilem podzielic sie z Wami pierwszymi wrazeniami. Wybralem ten dzial poniewaz na moje odczucia bedzie rzutowal fakt ze wczesniej mialem omnie I i porownanie bedzie sie odnosilo wlasnie do tego modelu. Nie bede tu podawal parametrow bo to mozna sobie znalezc wszedzie.
Minusy:
- brak touch pada, dolny przycisk pomiedzy sluchawkami to tylko przycisk do ktorego mozemy przypisac sobie dowolne funkcje (pojedyncze przycisniecie i przytrzymanie)
- brak diody sygnalizujacej ladowanie i jego koniec, nieodebrane polaczenia smsy itp itd..
- tylna pokrywa zrobiona z jakiego blyszczacego tworzywa ktory palcuje sie okropnie i praktycznie nie daje sie tego porzadnie wyczyscic (na szczescie nie trzeszczy i wyglada na solidny)
Plusy:
++ wreszcie nie mam grzejnika
obejrzalem sobie film i pojezdzilem na nawigacji a sprzet jest zaledwie 'letni', nie grzeje i nie parzy w paluchy
+ dotyk naprawde bardzo dobry, powiem ze jest lepszy od dotyku w nowych typach digitazerow do i900 (wiem co mowie bo mialem wymieniony w swojej starej omnii)
+ przycisk usypiania jest z boku i lekko wystaje przez co latwiej go uzywac - dla mnie to plus
+ ekran rewelacja, nareszcie widoczny nawet w pelnym sloncu
to po prostu trzeba zobaczyc
+ wskaznik baterii (do wyswietlania procentowego wystarczy tylko podmienic ikonke baterii) pokazuje wreszcie normalne, plynne wskazania rzeczywistego stopnia rozladowania baterii bez dziwnych skokow w dol czy w gore (w i900 wystepowalo to np. przy wlaczonej transmisji danych, WIFI - zmiany byly skokowe, czasem w dol a czasem w gore)
+ nie wylacza modulu telefonicznego przy stanie ponizej 10% baterii (tak jak ma to miejsce w i900) lecz do samego konca (wylaczenia calego PDA) jestesmy polaczeni z siecia
+ wytrzymalosci baterii jeszcze nie moge w pelni ocenic ale juz teraz widze ze trzyma o jakies 50% dluzej od poprzedniczki
+ bardzo spodobal mi sie wbudowany foto album z plynnym powiekszaniem zdjec i dlatego nie instalowalem juz albumu z HTC
Jesli ktos ma dodatkowe pytania porownawcze chetnie odpowiem. Jesli nasunie mi sie cos jeszcze to postaram sie uzupelnic liste plusow lub minusow