[26.04.2010] PRoven hybrid 1.0 - WM6.1 + HTC Sense 2.5

• 149 Odpowiedzi
  • 21426 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
Odp: [26.04.2010] PRoven hybrid 1.0 - WM6.1 + HTC Sense 2.5
« Odpowiedź #60 dnia: Kwiecień 28, 2010, 10:31:15 »
Wypowiedź F4N4TYK skomentuje tylko w ten sposób - jak byś sprawdził mój ROM i zobaczył liczbę modułów to by nie było pytania o recmod. Ale rozumiem, że cały czas cie męczy zamknięcie twojego tematu o (takie mam podejrzenia) twoim ROMie no i cały czas nierozwiązany problem z dzwonkami  :wink:... A tak w ogóle to jeżeli z ciebie taki wspaniały/profesjonalny kucharz to może zaprezentujesz coś , co potwierdziłoby twoje umiejętności...

Aktualizacja pogody (wbrew opinii "eksperta") działa również po GSM/UMTS, przynajmniej u mnie - po flashu włączyłem usługi lokalizacji w menu zakładki Home i pierwsza aktualizacja również była robiona przez UMTS. Pytanie- czy ktoś jeszcze może to potiwerdzić czy jestem odosobnionym przypadkiem...

Faktycznie opcja wł\wył lokalizacji znika po dokonaniu wyboru i szczerze mówiąc nie pamiętam czy tak samo było na oryginalnym romie S2

Połączone: Kwiecień 28, 2010, 10:32:49
Testował ktoś ten ROM na HTC TOUCH DIAMOND ?

Ten ROM jest przeznaczony tylko dla HTC Touch Pro2
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 28, 2010, 10:32:49 wysłana przez qsqa »

*

Offline Manieczek78

• 29
  • Sprzęt: HTC Touch Pro II
« Odpowiedź #61 dnia: Kwiecień 28, 2010, 10:40:34 »

Aktualizacja pogody (wbrew opinii "eksperta") działa również po GSM/UMTS, przynajmniej u mnie - po flashu włączyłem usługi lokalizacji w menu zakładki Home i pierwsza aktualizacja również była robiona przez UMTS. Pytanie- czy ktoś jeszcze może to potiwerdzić czy jestem odosobnionym przypadkiem..

Potwierdzam działanie aktualizacji pogody przez GSM/UMTS . Nie mam z tym żadnego problemu od pierwszej aktualizacji  :ok:

*

Offline GR

• *
  • 61
« Odpowiedź #62 dnia: Kwiecień 28, 2010, 10:52:09 »
jak z klawiatury qwerty wybrać "-"? Fn i O daje ó

przy rozsuniętej klawiaturze, gdy ekran jest w landscape przycisk Nowy daje ikony tylko na połowę ekranu

z pogodą nie idzie nic.... musiałbym na nowo flash robić czy można to jakoś (np. z rejestru) usunąć, żeby znów była opcja dostępna?

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #63 dnia: Kwiecień 28, 2010, 10:58:32 »

przy rozsuniętej klawiaturze, gdy ekran jest w landscape przycisk Nowy daje ikony tylko na połowę ekranu

z pogodą nie idzie nic.... musiałbym na nowo flash robić czy można to jakoś (np. z rejestru) usunąć, żeby znów była opcja dostępna?

FN + 6

a tak w ogóle to poniżej macie rozkład klawiatury w PROvenie

// Row 1
{1 1 1 ! ! 0xff}
{2 2 2 @ @ 0xff}
{3 3 3 # # 0xff}
{4 4 4 " $ 0xff}
{5 5 5 % % 0xff}
{6 6 6 - ^ 0xff}
{7 7 7 & & 0xff}
{8 8 8 * * 0xff}
{9 9 9 ( ( 0xff}
{0 0 0 ) ) 0xff}

// Row 2
{Q Q Q Q Q 0x00}
{W W W W W 0x01}
{E E E Ę € 0x02}
{R R R £ £ 0x03}
{T T T T T 0x04}
{Y Y Y Y Y 0x05}
{U U U + + 0x06}
{I I I = = 0x07}
{O O O Ó - 0x08}
{P P P / _ 0x09}

// Row 3
{A A A Ą A 0x0a}
{S S S Ś S 0x0b}
{D D D D D 0x0c}
{F F F F F 0x0d}
{G G G G G 0x0e}
{H H H ; ; 0x0f}
{J J J : : 0x10}
{K K K ' ' 0x11}
{L L L Ł " 0x12}
{0x08 0x08 0x08 0xF02E 0xF02E 0xff}   // BACKSPACE - 0x08 = VK_BACK, 0x2E = VK_DELETE

// Row 4
{0x10 0x10 0x10 0x14 0x00 0xff}   // CAPS  - 0x14 = VK_CAPITAL
{Z Z Z Ż Z 0x13}
{X X X Ź X 0x14}
{C C C Ć C 0x15}
{V V V V V 0x16}
{B B B B B 0x17}
{N N N Ń / 0x18}
{M M M ? ? 0x19}

czwarta kolumna w nawiasie pokazuje zo daje FN z konkretnym klawiszem

Nowy... albo inaczej Action Screen działa tylko w trybe portrait - to znana przypadłość i szczerze mówiąc nie widziałem wersji, która wspiera landscape :-(

Aktualizacja - niestety na razie pozostaje HR albo zmiana w rejestrze
[HKEY_CURRENT_USER\Software\HTC\Manila]
"Weather.EnableCurrentLocation"=dword:1
i SR
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 28, 2010, 11:05:07 wysłana przez qsqa »

*

Offline GR

• *
  • 61
« Odpowiedź #64 dnia: Kwiecień 28, 2010, 11:06:22 »
dzięki  :ok:

*

Offline ReedScout

• *
  • 94
  • Sprzęt: TP2 (Rhodium) - HD2 - SGS
« Odpowiedź #65 dnia: Kwiecień 28, 2010, 11:45:51 »
Faktycznie opcja wł\wył lokalizacji znika po dokonaniu wyboru i szczerze mówiąc nie pamiętam czy tak samo było na oryginalnym romie S2

Potwierdzam na Org. S2 po włączeniu Lokalizacji Opcja Znika i Nie można już jej Wyłączyć

*

F4N4TYK

« Odpowiedź #66 dnia: Kwiecień 28, 2010, 11:46:40 »
Hhahahahhaha, rozbawiłeś mnie tym kłamstwem qsqa  :grin: Wyobraź sobie, że sprawdziłem Twój rom, a nawet rozebrałem go na części pierwsze.

Nie jestem Jackosem (on jest dużo młodszy ode mnie, studiuje dopiero), nie pracuję dla MS czy HTC, choć mam tytuł MVP w dziedzinie Windows Mobile. Pomagałem mu przy romach - owszem, zresztą zrobił wersję nieposiadającą problemu z dzwonkami, prawdopodobnie schrzanił coś później, majstrując przy EXT w poszukiwaniu lepszej wydajności slidera. Aktualnie zakończył tworzenie romów, gdyż to nie jedyny jego projekt. Oprócz tego stworzył grę MMORPG, zarządza serwerem, studiuje (ma stypendium, choć w jego języku studiowanie oznacza trochę coś innego niż naukę ;)), bawi się w tworzenie softu dla komórek i pda, programuje sterowniki przemysłowe... Siłą rzeczy nie ma czasu na tyle spraw na raz, a hybrydy były zbyt problematyczne. Patrząc na jego pierwsze romy dla Rhodium (mowa tutaj o Hybrid z Sense 2.1) powiedziałem mu to samo co Tobie qsqa: To się do niczego nie nadaje. Różnica jest taka, że on nie bierze dotacji za to co robi, bo wie, że to nie jest idealne. A te Twoje wypowiedzi w stylu: "Wpłaćcie pieniądze na konto, bo zbieram na HD2" są żałosne. Bierz się do roboty, to zarobisz. Jackos w 2 miesiące stypendium z unii dostaje tyle kasy, że mógłby sobie HD2 kupić.

Wiesz czemu tak na Ciebie naskakuję qsqa? Po pierwsze, bo nie umiesz zarządzać forum. Po drugie, bo nie potrafisz poprawnie ortograficznie i stylistycznie pisać. Po trzecie, nie umiesz tworzyć romów, choć sam siebie nazywasz profesjonalistą - nie mając jednocześnie pojęcia kogo takim określeniem można nazwać (profesjonalista to ktoś kto zarabia pieniądze wykonując daną pracę).

To mój ostatni post na tym forum, głownie dlatego, że mam dosyć rozmawiania z pseudo-ekspertami, a na dodatek wyjeżdżam właśnie z Wrocławia na urlop. Pewnie post i tak pójdzie do kasacji.

Jak to mawiają w internecie, mądrości sobie i wam życzę.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 28, 2010, 11:50:46 wysłana przez F4N4TYK »

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #67 dnia: Kwiecień 28, 2010, 12:30:39 »
No cóż, styl i argumenty raczej nie wskazują na człowieka z takim wykształceniem.

Słowem wyjaśnienia  -dotacje są sprawą dobrowolną i nie zmuszam nikogo do wpłacania jakiejkolwiek sumy w zamian za swoje ROMy. Jeżeli nie zauważyłeś emotikona na końcu wpisu o HD2 to też nie najlepiej świadczy o twoim wzroku i znajomości netykiety.

ROMy powstają w moim czasie wolnym i służą tylko satysfakcji mojej i innych użytkowników

No i taka drobna uwaga na koniec - je nie zarządzam forum a tylko moderuję.

*

Offline ladgim

• 388
  • Sprzęt: HTC Rhodium PROven 2.5 m2.1, HTC Desire
« Odpowiedź #68 dnia: Kwiecień 28, 2010, 13:04:42 »
Ciekawy off top. Senior FANATYk and senior Qsqa.
Dyskusja w takiej formie nie ma sensu. Co najwyżej łamie zasady dobrego tonu i wychowania. Pan Fanatyk może i jest MVP ale nie rozumie idei powstawania tego i innych podobnych for tematycznych. Nie chodzi o to " aby złapać króliczka ale żeby go gonić". Pozbawieni nakładów wielkich korporacji, ich zaplecza technologicznego i technicznego, usiłujemy stworzyć bardziej dopasowane do naszych wyobraźni oprogramowanie. I nie ma nic do rzeczy, że nadal występują w tych produkcjach bugi. Nie ma rzeczy idealnych. Nowe koncepcje i pomysły realizowane są poza zawodowym nurtem życia twórców.  Są raczej wynikiem ich pasji i zainteresowań, kosztem własnego, prywatnego czasu,  w imię pro publico bono. To nasza sprawa (cosa nostra). Nie ze wszystkimi produkcjami trzeba się zgadzać. Ja nie popieram idei wyposażenia TP2 w manilę 2.5. Jestem jej przeciwnikiem. Mam swoje prywatne zdanie na ten temat ale nie potępiam i nie krytykuję innych, którym pomysł się podoba. Całkowita demokracja. Chcesz używać to używaj. Nikt na siłę nie wciska ci w maszynkę romu i nie zmusza do dotacji. 

*

F4N4TYK

« Odpowiedź #69 dnia: Kwiecień 28, 2010, 13:10:03 »
Dorzucę moje dwa grosze. Znaleźliśmy co najmniej 30 modułów, które należy recmodować w Twoim romie. Nie ma OPCJI abyś miał slot0 wolny. Uruchom sobie tyle programów co ja na screenie z Oldschool ROM. Nie da się? Cóż, przykro mi. Na WM6.5 rzeczywiście takiego problemu nie ma. Radzę także popracować na XIPem, co prawda wyrzuciłeś z niego shit debuggera, ale zapomniałeś o zmianach w rejestrze. Ja porzuciłem moje hybrydy, głownie z powodu problemów z radiem. Jeśli rzeczywiście stary rilgsm działa w porządku z nowymi radiami i lokalizacja działa - gratuluję, dobra robota. Poczytaj o WM6.1 kernelu i czym się różni od tego z WM6.5, a z pewnością zrobisz super hybrydę. Cieszę się, że mój pomysł przypadł Ci do gustu.

Przykro mi, że nie spytałeś mnie o zgodę na kontynuację mojego pomysłu (w sumie to projektu racjonalizatorskiego...) i nazwanie go bardzo podobnie, lecz to już twoja decyzja. Jakoś na XDA ludzie cechują się większą kulturą, dostałem już z 3 PMy z zapytaniem czy mam coś przeciwko by użyli przymiotnika hybrydowy. Oczywiście nie miałem, głupio byłoby mi odpowiedzieć inaczej. Wydaje mi się, że właśnie tego wymaga netykieta. Ja staram się ją przestrzegać, nawet gdy chodziło o głupią ikonkę Start Menu w odcieniach szarości.

PS Konto to należy do mnie, użyczyłem je koledze, gdyż nie mógł patrzeć jak w niekompetentny sposób zamknąłeś jego temat o moim romie, a na dodatek wypisujesz farmazony. Jeśli sądzisz, że jesteśmy jedną osobą - nie ma problemu. Podpisuję się pod każdym jego słowem. Również tym pod tym, że moja noga więcej na tym forum nie postanie.

Pozdrawiam i życzę sukcesów w dalszym gotowaniu,
Jacek Leidel "Jackos"

Połączone: Kwiecień 28, 2010, 13:21:14
Wróć! Jednak nie wyrzuciłeś shitu z XIPu. To nawet widać w Twojej kuchni. To w takim razie gratuluję inteligencji.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=438676
Polecam wnikliwą lekturę tego tematu.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 28, 2010, 13:21:14 wysłana przez F4N4TYK »

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #70 dnia: Kwiecień 28, 2010, 13:36:19 »
Miałem się nie wtrącać, bo to w sumie nie moja sprawa. Ale wydaje mi się, że tego rodzaju sprawy powinniście mimo wszystko załatwiać między sobą. Publiczne obrzucanie się nawzajem stwierdzeniami "kłamstwo", "profesjonalista (ironicznie)" do niczego nie prowadzi.

Nie mam zamiaru nikogo atakować ani nikogo bronić, a na wszystko patrzę z perspektywy osoby trzeciej. Nie znam też osobiście żadnego z Was ale:
Jacku, zauważ, że zawsze byłem wielkim zwolennikiem Twoich ROMów. I to ja wstawiłem informację o hybrydzie z Sense 2.5 w wątku "ROM hybrydowy....", który to wątek został stworzony przez użytkownika @zbyszaty również o Twoim ROMie, ale właśnie z tego powodu celowo nie zakładałem nowego. Przecież na xda-devs też zmieniasz tylko tytuł swojego wątku kiedy zmienia się wersja ROMu, a nie zakładasz za każdym razem nowy. Wydaje mi się, że jest nas tutaj kilku, którzy wyczekują szybkiego i stabilnego wypieku a do takich należą wymyślone przez Ciebie hybrydy. Wszyscy Ci ludzie dopisywali się do wątku @zbyszatego, a niektórzy z nich trwają przy Twoim ROMie mimo ukazania się wypieku @Qsqi. Zauważ też, że ktoś (przypuszczam, że @Qsqa) zaktualizował również temat wątku żeby pokazać, że coś więcej się zmieniło.
Nie chcę zajmować stanowiska w sprawie używania sformułowania "hybrydowy", mimo że mam na ten temat swoje zdanie. Miałem na swoim PDA prawie wszystkie wersje Twojej hybrydy z Sense 2.5 (a także v6 z poprzedniej edycji), teraz mam ROM @Qsqi i faktycznie wydaje mi się pozbawiony niektórych błędów. Ale na tej podstawie nie odważę się postawić stwierdzenia, że @Qsqa jest lepszym kucharzem. Nie mam pojęcia który z Was jest większym profesjonalistą (bez ironii i cudzysłowów) i szczerze mówiąc z Wami obydwoma dobrze mi się współpracowało. I nie chciałbym, żebyście nawzajem próbowali podkopać autorytet tego drugiego w oczach użytkowników czy PDAClub, Xda-devs czy jakiejkolwiek innej społeczności, bo to naprawdę do niczego nie doprowadzi.
Pozdrawiam
Łukasz Wiatrzyk

*

F4N4TYK

« Odpowiedź #71 dnia: Kwiecień 28, 2010, 13:57:56 »
Rom qsqa rzeczywiście nie posiada problemów z dzwonkiem. Zgadzam się w 100%, jest to zdecydowanie bardziej użyteczny rom niż ten mój ostatni z S2.5. Ja niestety tak jak już wielokrotnie powtarzałem, nie mam czasu aby mój wypiek dopracowywać. Dlatego powróciłem do czegoś co spełnia swoje zadanie lepiej niż sądziłem, choć jest w pewnym sensie kompromisem. Nie podoba mi się określenie mojego przyjaciela "Newbe" jako, że moje konto na pdaclub.pl posiadało zaledwie 16 czy ile tam postów wtedy. Z tego co widzę, to raczej qsqa zasługuje na takie określenie, gdyż jego wypieki posiadają PODSTAWOWE błędy. Inaczej nie umiem tego nazwać, przepraszam. Dla mnie qsqa ukazał tylko Swoją butę i bezczelność. Kolejny "profesjonalista", który gotuje romy podmieniając SYS i EXT (robiąc to zresztą błędnie; to, że coś działa, nie zawsze oznacza, że jest zrobione dobrze) w kuchni z GUI, gdzie samo ugotowanie takiego romu nie sprawiłoby kłopotu nawet 16-latkowi.

Co do "hybrydowego", to zdecydowanie bardzo popularne określenie. Nie rozumiem jednak czemu niektórych stać na pewien gest, innych nie. Bo mowa tutaj o geście, niczym więcej.

Załatwić żadnej sprawy z nim na osobności się nie da, od razu kończy temat, bo po co ma gadać z Newbe? Hah! Strata czasu.

Pozostaje sprawa tematu mojego romu na tym forum. Zgadzam się jednak z Pawłem (bo tak ma na imię mój znajomy), że każda nowa seria romów powinna posiadać nowy temat na forum. To jest oczywiste i logiczne. Posiadam 2 tematy na XDA. Jeden o Oldschool, drugi o S2. Tak samo qsqa tutaj. Czemu cholera jasna nie zmienił nazwy tematu Proven 3.0 final? Założył k**** nowy temat. A jak ktoś inny stworzy nową serię? Nie ma już takiego prawa? qsqa powinien teraz zamknąć Swój własny temat. Hipokryta zakłamany!

Przepraszam za taki ton wypowiedzi, ale już mnie cała ta sprawa zaczyna wnerwiać. Inaczej tego napisać nie potrafię, zawsze jestem podirytowany, gdy widzę głupotę i niekompetencję. Admin need.

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #72 dnia: Kwiecień 28, 2010, 14:05:27 »
Wracając do tematu

Uporałem się już z większością zgłoszonych przez was problemów i wersja 1.1 jest już w drodze - to co pozostało to brak zdjęć w dialerze

Od wersji 1.1 nastąpi również zmiana nazwy romu na "PROven inaczej" w celu uniknięcia jakichkolwiek niejasności (aczkolwiek ROM bazuje na podstawie doświadczeń teamu Gen.Y)

*

F4N4TYK

« Odpowiedź #73 dnia: Kwiecień 28, 2010, 14:16:20 »
Ey qsqa, ale wiesz, że ja spytałem autora Gen.Y czy mogę skorzystać z jego pomysłu?  :grin:

Żenada.

*

Offline ladgim

• 388
« Odpowiedź #74 dnia: Kwiecień 28, 2010, 14:58:52 »
No, teraz to mnie Panie FANATYK rozczarowałeś. Pomijam składnię, z którą sobie nie radzisz, ale próba zawłaszczenia nazwy „hybrydowy” to już przesada. TO, że umiesz zlokalizować LBA na MBR nie czyni Cię tutaj specem ( a tak nawiasem polecam słownik  Droszewskiego i hasło „profesjonalista”).  Udostępniając swoje produkty na xda czy gdzieś indziej autor dobrowolnie zgadza się na wykorzystanie ich przez innych. Netkieta jednak zaleca, w stopce o produkcie, umieścić informację indentyfikacyjne poszczególnych modów , programów, podprogramów. To fakt. Jednak odstępstwo od tej zasady nie jest zbrodnią. Nie bronię Qsqi ale nie podoba mi się Twój lekceważący ton i forma wypowiedzi. Przetestowałem Twoje ROMy i szczerze mówiąc , prócz samej idei, nie podobały mi się. Jak by je wziąć na tapetę to nie jeden babol logiczny,  Panie MVP,  pewnie można by było znaleźć . I tak samo z każdym ROMem na xda.  Więc spuść z tonu kolego.  A tak w ogóle co to za dyskusja!  Wyskakujesz jak  „ królik z kapelusza” i pouczasz innych niepomny porażek w swoich produkcjach. Nie gadaj tyle ( chyba że chcesz zmienić etykietę z „nowbie” ).  Wnieś coś pożytecznego do dyskusji na forum. Uznając Twoją wiedzę i umiejętności jednak Cię nie polubię za butę i lekceważenie innych.

Połączone: Kwiecień 28, 2010, 15:07:32
A tak nawiasem. Sugerowałeś Budniu aby nie brał się za spolszczenie Twoich ROMów! Cóż to jest jak nie buta i zupełne nie rozumienie intencji.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 28, 2010, 15:07:32 wysłana przez ladgim »

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #75 dnia: Kwiecień 28, 2010, 15:28:54 »
Ludzie apeluję do Waszego rozsądku: Skończmy tą bezsensowną dyskusję. Wiem, że forum służy do wyrażenia swoich opinii, ale ten konkretny wątek to nie jest miejsce na to. I proszę nie piszcie, że @F4N4TYK (ktokolwiek kryje się pod tym nickiem) zaczął, bo to nie jest żaden powód, żeby nagle wszyscy zaczęli się wymieniać się obelgami. Dzielmy się informacjami technicznym a nie obrzucajmy się nawzajem błotem!
Czy @Jackos miał prawo do słowa "hybrydowy" i czy @Qsqa słusznie zrobił nie pytając go o zdanie to nie jest przedmiotem niniejszego wątku.

*

F4N4TYK

« Odpowiedź #76 dnia: Kwiecień 28, 2010, 15:35:40 »
profesjonalista
1. «osoba zajmująca się zawodowo jakąś dziedziną»

zawód I  «wyuczone zajęcie wykonywane w celach zarobkowych»

Jeszcze jakieś problemy ze znaczeniem słów?
A tak w ogóle to zwróć uwagę, że nie ja pisałem post dotyczący składni zdania tylko mój znajomy. Co więcej, jestem Niemcem i posługuję się biegle 4 językami. Także proszę bez takich komentarzy...

"Udostępniając swoje produkty na xda czy gdzieś indziej autor dobrowolnie zgadza się na wykorzystanie ich przez innych."
O nie, tak to zdecydowanie nie jest.

"próba zawłaszczenia nazwy „hybrydowy” to już przesada." Czy ja gdzieś zawłaszczyłem tą nazwę? Nie zrozumiałeś mnie, kolego.

"A tak nawiasem. Sugerowałeś Budniu aby nie brał się za spolszczenie Twoich ROMów! Cóż to jest jak nie buta i zupełne nie rozumienie intencji." Wyraziłem tylko moje zdanie na mobione. Zresztą nawet sprostowałem na xda, bo widziałem, że zostałem źle odebrany.

"Przetestowałem Twoje ROMy i szczerze mówiąc , prócz samej idei, nie podobały mi się. Jak by je wziąć na tapetę to nie jeden babol logiczny,  Panie MVP,  pewnie można by było znaleźć . I tak samo z każdym ROMem na xda.  Więc spuść z tonu kolego." Ja nie jestem MVP, zacznij czytać ze zrozumieniem. Moje romy nie muszą Ci się podobać. Obchodzi mnie to tyle, co zeszłoroczny śnieg.

Połączone: [time]Kwiecień 28, 2010, 15:47:29[/time]
TO, że umiesz zlokalizować LBA na MBR nie czyni Cię tutaj specem
OK, więcej nie będę wypominał waszemu profesjonaliście (wg. waszego znaczenia słów) jakie błędy popełnił podczas robienia romu. Co mnie to w sumie obchodzi... Jedźcie sobie dalej na niezoptymalizowanym kernelu i idiotycznej liczbie modułów zapychających sloty... Przecież to tylko niepotrzebny nikomu techniczny bełkot. Wcale nie wpływa na jakość romu i ilość SODów czy zwiech. Pff.

Mój ton jest taki, gdyż zostałem potraktowany przez qsqa z buta, więc ja go także tak będę traktował.

[gmod]Tylko że tutaj qsqa jest szeryfem w dziale... na ostudzenie zapału trollowania Twoje posty będą moderowane, a w momencie odkrycia korzystania z kilku kont wszystkie konta zbanowane. Miłego dnia życzy beju[/gmod]
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 28, 2010, 15:57:20 wysłana przez beju »

*

Offline zyxell

• **
  • 193
  • Sprzęt: Raphael,Rhodium
« Odpowiedź #77 dnia: Kwiecień 28, 2010, 15:49:24 »
Naczytał się jeden z drugim książek o Windows Mobile i próbuje na siłę zainteresować tym innych ehhh jak dzieci.
arbeit macht frei!

*

Offline ladgim

• 388
« Odpowiedź #78 dnia: Kwiecień 28, 2010, 17:12:54 »
@FANATYK
Nie rozróżniam WAS skoro piszecie z jednego konta. Oburzyłeś się, że masz etykietkę "newbie". Tak jest na tym forum niezależnie od Twojej wiedzy i nie ma w sobie nic obraźliwego. A tak głośno kontestując tę nazwę zachowujesz się ( sorry za porównanie) jak " Niemiec we włoskim pubie, głośno i z pretensją, że coś ci się z racji nacji należy". PDA to zdecydowanie mniejsze forum od xda więc każda merytoryczna uwaga jest tutaj na wagę złota. Nikt nie jest nieomylny i chętnie , i z powagą odbieramy uwagi bardziej doświadczonych kucharzy. Ale tutaj kolega też poległ. Gdzie kindersztuba, gdzie chłodne niemieckie maniery. Obrażając się w taki sposób wystawiasz sobie świadectwo. Twój atak na Qsqę ma podłoże osobiste. A to przeszkadza i nie ma nic wspólnego z profesjonalizmem (taki sens ma to określenie " chłodny , bez emocji, profesjonalny"). A co najgorsze, że wynika z urażonej ambicji z powodu zamknięcia tematu i innych podobnych bzdetów. Więc nie pouczaj nas w kwestii dobrego wychowania. W temacie gotowania ...jak najbardziej. No cóż, ale się obraziłeś. Bardzo mi przykro, że nie obchodzi Cię moja opinia o Twoich ROMach. Nie będę spał chyba w nocy z przejęcia.

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
  • Sprzęt: HTC Titan
« Odpowiedź #79 dnia: Kwiecień 28, 2010, 19:12:24 »
Miałem się nie odzywać, ale zostałem jakby wywołany więc powiem, co ja myślę.
1. Definicja Profesjonalista - z tego co czytam to ani @Jackos, ani @Qsqa nie pracują w stajni HTC czy M$ gdzie produkują oficjalne wypieki - bez sensu polemika
2. Na budowaniu ROM-ów się specjalnie nie znam, ale z tego co wiem w kwestii zapchanego slot0 pewnym rozwiązaniem jest zwiększenie PP - @F4N4TYK i @Jackos skąd wiecie, że tego właśnie nie zastosował @Qsqa na podstawie porównania wydajności systemów,
3. Kwestia znajomości znaczenia słów - póki co się nie odzywałem, ale skoro pojawiła sie ta kwestia to przypomnę, że moje spolszczenie ROM-u @Jackosa zostało przez niego nazwane HEREZJĄ co w żaden, sposób nie przystaje do sytuacji. Sugerowałby słowo PROFANACJA, bardziej pasuje do tego.
4. Kwestia Niemiecko (ktoś, nie kumam kto napisał, że jest Niemcem) - Angielsko (XDA) - Polska (to co tutaj) - nie jestem jakimś mega - patriotą, ale:
- nazywanie spolszczenia ROM-u stworzonego przez Polaka herezją,
- przechwalanie się zamieszkiwaniem w Niemczech,
- przechwalanie się biegłą znajomością 4 języków
- kilkukrotne pisanie na XDA, że Polska wersja ROM-u nie wyjdzie bo ... nie z jednym małologicznym wytłumaczeniem, że PL spowalnia,
Jest delikatnie rzecz ujmując niesmaczne i pozostawia (przynajmniej u mnie) jedno wrażenie w trzech słowach - brak lojalności, chorągiewka.
GRATULUJEMY UNII EUROPEJSKIEJ TAK ZAINWESTOWANYCH DOTACJI W LOJALNYCH LUDZI. - piszę tak bo ktoś, znowu nie kumam kto, wspominał o dotacji z UE na HD2 :-)
BTW1 - ciekawe co będzie jak Rosjanie zapłacą więcej ...
BTW2 - w przedmiocie spolszczenia ROM-u @Jackosa, IMO ktoś tu źle kombinuje, a w takiej sytuacji coś co dla niego jest sufitem, dla mnie jest podłogą. Nie przyszło do baniaka, że jeżeli będzie wersja PL ROM-u zwiększy sie ilość userów, którzy się na niego zdecydują i każdy z nich będzie mógł wnieść swoje uwagi i spostrzeżenia (a może akurat na temat dźwięków w ROM-ie ?)
Tyle ode mnie  w tym temacie i już milknę ...

A żeby nie było z mojego postu całkowitego OT, pytanie do @Qsqi, kiedy kuchnia Twojego hybrydowego ROM-u ?
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 28, 2010, 19:40:22 wysłana przez Budniu »

*

Offline sardor

• 507
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S II
« Odpowiedź #80 dnia: Kwiecień 28, 2010, 21:57:36 »
Aż przykro to wszystko czytać:(

*

Offline Ralf63

• 464
  • Sprzęt: HTC Desire Z
« Odpowiedź #81 dnia: Kwiecień 29, 2010, 00:12:35 »
I puentą całej tej kłótni moze być podpis kolegi sardora
HTC Desire Z 2.3.4 + 8 GB
iPhone 3GS 32 GB

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #82 dnia: Kwiecień 29, 2010, 11:48:06 »
Kuchnia bedzie razem z wersją 1.1, która będzie prawdopodobnie ostatnią wersją tego ROMu - z błędów zostanie tylko brak zdjęć w historii połączeń i dialerze, ale tego niestety nie da się zrobić w kombinacji WM6.1 i Sense2.5

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #83 dnia: Kwiecień 29, 2010, 12:49:49 »
@Qsqa, czy Opera w Twoim ROMie przechowuje informacje o hasłach i bookmarkach w innym pliku niż opera instalowana z cab'a? Na xda przeczytałem, że bookmarki i strona główna przechowywane są w pliku opera6.adr, który powinien się znajdować w Application Data\Opera9  w pamięci telefonu. Niestety w PROven'ie nie ma takiego katalogu. Znalazłem wymieniony plik w katalogu \Windows\Opera9, ale ten plik nie zmienia się jak usuwam czy dopisuję nowe bookmarki przez co za każdym flashem czy HR muszę ręcznie dodawać ulubione strony i logować się do wszystkich for od nowa. Jest na to jakiś łatwiejszy sposób?

*

Offline GR

• *
  • 61
« Odpowiedź #84 dnia: Kwiecień 29, 2010, 12:50:17 »
przy rozsuniętej klawiaturze nie ma powiadomienia o dostarczeniu SMS

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #85 dnia: Kwiecień 29, 2010, 12:52:51 »
przy rozsuniętej klawiaturze nie ma powiadomienia o dostarczeniu SMS
Dziwne, u mnie działa. Jest dźwięk, wibracja i zielona diodka. W taskbarze jest ikonka, a na ikonie wiadomości w dolnym pasku jest zielona kropa z nr 1. :)

EDIT: A nie instalowałeś przypadkiem Snooze_options.cab? On w WinMo6.1 robi coś dziwnego z notyfikacjami SMS, ale ja miałem problemy bez względu na pozycję klawiatury.

*

Offline GR

• *
  • 61
« Odpowiedź #86 dnia: Kwiecień 29, 2010, 13:17:06 »
nie, nie instalowałem

jak nie zdążę zamknąć klawiatury i ekran nie przestawi się w pion:
- nie ma dźwięku, wibracji, dymka z wiadomością, tylko dioda mruga

jak zdążę przestawić, to jest OK

« Odpowiedź #87 dnia: Kwiecień 29, 2010, 13:22:52 »
Brak zdjec w dialerze to chodzi o polaczenia wychodzace czy przychodzace?

*

Offline GR

• *
  • 61
« Odpowiedź #88 dnia: Kwiecień 29, 2010, 13:47:21 »

Aktualizacja - niestety na razie pozostaje HR albo zmiana w rejestrze
[HKEY_CURRENT_USER\Software\HTC\Manila]
"Weather.EnableCurrentLocation"=dword:1
i SR
W rejestrze miałem wpisane 1...
zmieniłem na 0 i SR
zmieniłem na 1 i SR
i nic się nie zmieniło, więc chyba tylko fash na nowo, ale teraz nie będę sprawdzał ;)

*

Offline Marcin-htcpro2

• **
  • 216
  • Sprzęt: HTC PRO2
« Odpowiedź #89 dnia: Kwiecień 29, 2010, 14:11:40 »
U mnie nie działa jeszcze funkcja "przycisz podnosząc telefon".