Miałem się nie odzywać, ale zostałem jakby wywołany więc powiem, co ja myślę.
1. Definicja Profesjonalista - z tego co czytam to ani @Jackos, ani @Qsqa nie pracują w stajni HTC czy M$ gdzie produkują oficjalne wypieki - bez sensu polemika
2. Na budowaniu ROM-ów się specjalnie nie znam, ale z tego co wiem w kwestii zapchanego slot0 pewnym rozwiązaniem jest zwiększenie PP - @F4N4TYK i @Jackos skąd wiecie, że tego właśnie nie zastosował @Qsqa na podstawie porównania wydajności systemów,
3. Kwestia znajomości znaczenia słów - póki co się nie odzywałem, ale skoro pojawiła sie ta kwestia to przypomnę, że moje spolszczenie ROM-u @Jackosa zostało przez niego nazwane HEREZJĄ co w żaden, sposób nie przystaje do sytuacji. Sugerowałby słowo PROFANACJA, bardziej pasuje do tego.
4. Kwestia Niemiecko (ktoś, nie kumam kto napisał, że jest Niemcem) - Angielsko (XDA) - Polska (to co tutaj) - nie jestem jakimś mega - patriotą, ale:
- nazywanie spolszczenia ROM-u stworzonego przez Polaka herezją,
- przechwalanie się zamieszkiwaniem w Niemczech,
- przechwalanie się biegłą znajomością 4 języków
- kilkukrotne pisanie na XDA, że Polska wersja ROM-u nie wyjdzie bo ... nie z jednym małologicznym wytłumaczeniem, że PL spowalnia,
Jest delikatnie rzecz ujmując niesmaczne i pozostawia (przynajmniej u mnie) jedno wrażenie w trzech słowach - brak lojalności, chorągiewka.
GRATULUJEMY UNII EUROPEJSKIEJ TAK ZAINWESTOWANYCH DOTACJI W LOJALNYCH LUDZI. - piszę tak bo ktoś, znowu nie kumam kto, wspominał o dotacji z UE na HD2 :-)
BTW1 - ciekawe co będzie jak Rosjanie zapłacą więcej ...
BTW2 - w przedmiocie spolszczenia ROM-u @Jackosa, IMO ktoś tu źle kombinuje, a w takiej sytuacji coś co dla niego jest sufitem, dla mnie jest podłogą. Nie przyszło do baniaka, że jeżeli będzie wersja PL ROM-u zwiększy sie ilość userów, którzy się na niego zdecydują i każdy z nich będzie mógł wnieść swoje uwagi i spostrzeżenia (a może akurat na temat dźwięków w ROM-ie ?)
Tyle ode mnie w tym temacie i już milknę ...
A żeby nie było z mojego postu całkowitego OT, pytanie do @Qsqi, kiedy kuchnia Twojego hybrydowego ROM-u ?