Niewysłane smsy - wysyłane automatycznie po złapaniu zasięgu

• 6 Odpowiedzi
  • 776 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline luqasss

• 423
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO 2
Otóż mam taki problem iż w moim pokoju praktycznie zawsze TP gubi zasięg. Są miejsca (róg biurka, półka xD) gdzie zasięg jest ale zazwyczaj ciężko tam pisać smsy. Czy jest jakaś aplikacja która wysyła smsa jak tylko TP złapie zasięg ? Zazwyczaj moje wysyłanie smsów w ARCsoft-cie konczy sie komunikatem o niewysłaniu smsa i często o tym zapominam. Macie jakąś radę ?
SE P910i >> HTC Hermes >> HTC Kaiser >> HTC Raphael >> HTC Rhodium

ROM:  ¯`·.¸¸.- Energy -.¸¸.·´¯
RADIO: 4.49.25.77

*

Offline szarik.rcm

• **
  • 218
    • http://www.fifam.info
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond, HTC Touch Pro
Odp: Niewysłane smsy - wysyłane automatycznie po złapaniu zasięgu
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 19, 2009, 10:11:51 »
Zawsze możesz pisać smsy w jakimś programie na kompie, a wysyłać je przez TP. Nie pamiętam jak się tak program nazywa, ale swego czasu był chyba nawet na głównej stronie pdaclub.pl

*

Offline luqasss

• 423
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 19, 2009, 10:47:57 »
No wie trudno nosić kompa zawsze ze sobą ... poza tym ta półeczka to tylko przykład. Takich miejsc jest więcej a zasięgu nie mam na cały parterze ... qurcze jakby Ci się przypomniało było by super

*

Offline szarik.rcm

• **
  • 218
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 19, 2009, 11:14:12 »
Już wiem, oświeciło mnie (w końcu poniekąd nawet teraz korzystam z tego programu:p), tą opcje, o którą mi chodziło mam w Jeyo Mobile Extender. Działa on jako dodatkowy toolbar w MS Outlook. Oprócz ściągania smsów z TP na kompa, ma opcje new sms. Wystarczy, że podłączysz TP, zsynchronizujesz, położysz go w miejscu gdzie masz zasięg i już czytasz i wysyłasz smsy z kompa.

*

Offline zdzichuM

• *
  • 50
  • traveling somewhere
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 19, 2009, 16:07:29 »
To sie chlopaki chyba nie dogadaliscie.  luqasss ja wiem o co ci chodzi. Mam tak samo. W pokoju gdzie mam kompa TP gubi zasieg, strasznie upierdliwe jest to ze trzeba przejsc do innego pokoju zeby wyslac sms`a i dodatkowo klikac po raz kolejny wyslij. Funkcja wysylania po odzyskaniu dostepu do sieci jest chyba w kazdym nowszym telefonie obecnie, niestety nie w TP  :-|

*

Offline luqasss

• 423
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 19, 2009, 16:17:30 »
To sie chlopaki chyba nie dogadaliscie.  luqasss ja wiem o co ci chodzi. Mam tak samo. W pokoju gdzie mam kompa TP gubi zasieg, strasznie upierdliwe jest to ze trzeba przejsc do innego pokoju zeby wyslac sms`a i dodatkowo klikac po raz kolejny wyslij. Funkcja wysylania po odzyskaniu dostepu do sieci jest chyba w kazdym nowszym telefonie obecnie, niestety nie w TP

No dokładnie o to mi wlasnie chodzi... na buca mi komunikat ze nie wyslało ... powinno probować wysyłać automatycznie przy dostepie do sieci ...

Już wiem, oświeciło mnie (w końcu poniekąd nawet teraz korzystam z tego programu:p), tą opcje, o którą mi chodziło mam w Jeyo Mobile Extender. Działa on jako dodatkowy toolbar w MS Outlook. Oprócz ściągania smsów z TP na kompa, ma opcje new sms. Wystarczy, że podłączysz TP, zsynchronizujesz, położysz go w miejscu gdzie masz zasięg i już czytasz i wysyłasz smsy z kompa.

Programi sobie sprawdzę ale nie do końca o to mi chodziło ;)

*

Offline szarik.rcm

• **
  • 218
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 19, 2009, 23:15:18 »
Wiem, że nie o to, ale jak napisałem w pierwszym poście - proponuję metodę zastępczą, gdy jednak nie uda Ci się znaleźć rozwiązania problemu. W końcu lepsze to niż nic.