Jakość dźwięku

• 5 Odpowiedzi
  • 2435 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kayin

• 35
Jakość dźwięku
« dnia: Sierpień 15, 2008, 09:10:49 »
Jak ktoś dostanie w swoje łapki Touch Pro niech sprawdzi jakość dźwięku na głośniku.W Diamondzie niestety jest kiepski głośnik i muzyka nie brzmi zbyt dobrze.

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
Odp: Jakość dźwięku
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 15, 2008, 10:13:32 »
A to ma jakieś znaczenie? Dla mnie ma wyemitować donośnie dźwięk dzwonka i na tym kończy się jego przydatność :) Z żadnej znanej mi komórki nie da się usłyszeć (a co tu mówić o jakości) muzyki w normalnych warunkach miejskich (ulica, autobus, metro ;) To na cholerę mi dobry głośnik w telefonie/PDA?
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline kayin

• 35
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 15, 2008, 10:27:27 »
Skoro o tym pisze to dla mnie ma.Nie spodziewam się oczywiście świetnego dźwieku ale czasami słucham muzyki z komórki przez głośnik (obecnie W950) i chciałbym wiedzieć czy Touch Pro ma chociaż porównywalny głośnik do tego z SE

*

Offline sivy

• **
  • 178
  • Sprzęt: htc touch pro
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 15, 2008, 10:31:15 »
głośnik sprawdzcie jak możecie, ale nie do słuchania muzy tylko przy rozmowie przez głośnomówiacy, bo fakt w diamondzie to jest jakiś straszny.

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 15, 2008, 14:13:34 »
Probowalem dzisiaj -coz, nie jest zly, ale jednak o niebo lepiej ze sluchawkami. Dzwiek z glosnika jest "plaski", nieco stlumiony - ogolnie, bez rewelacji ale i bez tragedi - zaznaczam ze jestem w pewnym stopniu melomanem i do odsluchwania muzyki uzywam odpowiedniego sprzetu keidy tylko jest to mozliwe ;p

Ze sluchawkami sprawa sie polepsza, w niczym nie ustepuje popularnym odtwarzaczom MP3, dodam ze samo zmienianie utworow to niesamowita frajda dzieki TouchFLO ;p
Nie jest to naturalnie to smao co zestaw dobrych glosnikow ale w zupelnosci wystarczy.
Co do samych sluchawek - nie ma na nich regulacji glosnosci...instant fail...
podlaczane miniUSB, wiec  kombo ladowarka + sluchawki niestety tutaj nie zadziala.

tryb glosnomowiacy potestuje pozniej.

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 15, 2008, 15:07:23 »
głośnik sprawdzcie jak możecie, ale nie do słuchania muzy tylko przy rozmowie przez głośnomówiacy, bo fakt w diamondzie to jest jakiś straszny.
to nie wina glosnika, jak puszczam mp3 z angielskim jest idealnie tylko przy rozmowie na glosnomowiacym robi sie tragedia moze to poprawią kiedys
co do muzyki to jednak tylko zmiana sprzetu moze xperia bedzie miala w koncu dobry dzwiek

A to ma jakieś znaczenie? Dla mnie ma wyemitować donośnie dźwięk dzwonka i na tym kończy się jego przydatność :) Z żadnej znanej mi komórki nie da się usłyszeć (a co tu mówić o jakości) muzyki w normalnych warunkach miejskich (ulica, autobus, metro ;) To na cholerę mi dobry głośnik w telefonie/PDA?
no nie kazdy zyje w takich warunkach ja jezdze wszedzie autem z klimą nie otwieram okien i jest calkiem cicho a pracuje w biurze tez cicho i przyjemnie, i chcialbym zeby moja ulubiona piosenka jako dzwonek ją przypominała nie wiem po co htc zrobilo mp3 trimmer jak potem nie da sie tego sluchac jako dzwonka

Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB