Orginalny pokrowiec na TP - cos mi nie gra

• 9 Odpowiedzi
  • 2720 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Orginalny pokrowiec na TP - cos mi nie gra
« dnia: Sierpień 22, 2008, 11:15:30 »
Witam,
Chwilow nie mam jak podeprzec sie zdjeciami, ale zastanawiam sie czy Wasze pokrowce (te oryginalne) maja tez taka budowe (wd. mnie wadliwa)
ze po wlozeniu urzadzenia z jednej strony (z tej ktorej sie wklada) jest ono na rowno z brzegiem pokrowca (a nawe wystaje .5 mm) a z drugiej strony gdzie trzymane jest przez wewnetrzny pasek zostaje jeszcze .5 cm miejsca.
Nie wiem czy dobrze opisalem problem - chodzi o to ze jezeli sie wlozy TP do pokrowca to nie wchodzi on caly do srodka - z jednej strony wystaje .5mm a z drugiej strony jest jeszcze .5CM gdzie mozna by go wsunac ale trzyma go wewnetrzny pasek.

T.

*

Offline medive

• 1323
  • Sprzęt: HTC Desire, ASUS S96S
Odp: Orginalny pokrowiec na TP - cos mi nie gra
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 22, 2008, 11:40:11 »
wrzuć foty na imageshack albo podobny serwis  i umieść je tutaj bo opisując nieoddasz całej sytułacji

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 22, 2008, 12:36:17 »
Jakkolwiek by to nie wygladalo - u mnie wchodzi caly, obojetnie z ktorej strony sie atakuje pokrowiec.

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 22, 2008, 12:56:56 »
Popoludniem wrzuce zdjecia - u mnie TP nie wchodzi caly, tak jakby ta tasiemka w srodku byla za krotka, obojetnie czy wsuwam go z jednej czy drugiej strony

T.

*

Offline Renexius

• **
  • 152
  • Sprzęt: Desire, Galaxy S
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 22, 2008, 12:58:54 »
u mnie też cały się chowa, a z drugiej strony faktycznie z 0.5cm miejsca jeszcze

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 22, 2008, 13:05:48 »
No to moj jest feralny, wystaje te pol mm ale noszac go w kieszeniach itd itd te gorne .5mm wytrze sie szybko.

Po wlozeniu TP do pokrowca z dolu wyglada to tak:

Czyli jest pol cm miejsca.

Znowu z gory wyglada to tak ze jakies 0.5mm TP WYSTAJE poza pokrowiec:

Pytanie za 100 punktow - czy gwarancja obejmuje tez pokrowiec? :)

T.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 23, 2008, 13:15:44 wysłana przez bzdziagwa »

*

Offline medive

• 1323
  • Sprzęt: HTC Desire, ASUS S96S
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 23, 2008, 16:14:09 »
w umowie gwarancyjnej masz opisane warunki dotyczące akcesoriów, zazwyczaj jak gwarancja na telefon jest 2 lata to na akcesoria jest rok

« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 23, 2008, 20:58:00 »
a pokrowiec jest dluzszy od TP ? jesli tak to znaczy, ze zle wszyli tasme daj jakiejs krawcowej i po klopocie ;)

« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 23, 2008, 22:07:45 »
Hehe... to nie taka prosta sprawa bo tasma jest chyba wklejona (a moze i wszyta?) w srodek.
Zeby to rozmontowac a potem zszyc ponownie....duzo zabawy bo sam bym to zrobil ale przeciez nie po to placilem te pieniadze ktore placilem zeby sie dlubac w pokrowcu :-)
Sproboje w poniedzialek zadzwonic do serwisu i wybadac o co kaman z gwarancja na akcesoria

B.

*

Offline Renexius

• **
  • 152
  • Sprzęt: Desire, Galaxy S
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 23, 2008, 22:08:38 »
Okazało się że w drugim pokrowcu od htc mojej lepszej połowy też występuje taka niedogodność, ale po obejrzeniu stwierdziłem, że taśma się rozciągnie za chwile i będzie wszystko ok. Po dociśnięci Raphaela trochę mocniej można zaobserwować, że się chowa. Dociskając od czasu do czasu pewnie będzie dobrze. Później i tak pewnie rozejrzymy się za czymś fajniejszym, więc reklamować nie będziemy raczej.