GPS w HTC TP kontra moduł GPS Pentagram 3101

• 3 Odpowiedzi
  • 918 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline baciarek

• 687
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S5
GPS w HTC TP kontra moduł GPS Pentagram 3101
« dnia: Maj 24, 2009, 16:32:03 »
Niestety po wgraniu najnowszej automapy i nowego ROM'u z najnowszym radiem i dedykowanym do niego plikiem rillphone znowu się pozycja rozjechała.
Zdrowo się już wkurzyłem i sprawiłem sobie moduł pentagrama GPS model 3101 na bluetooth - powiem tak - gały mi na wierzch wyszły jak GPS może chodzić. Producent powinien się wstydzić
za ten badziew co wypuścił na rynek.

Troche mi się już znudziło robić pilotażowe kilometry i podmieniać kolejne radia i pliki oraz dopasowując parametry w automapie żeby uczciwie pokazywało gdzie aktualnie jestem. Nie chce mi się nagrywać tras ani kręcić filmów - niektórzy wiedzą o co chodzi, po prostu różnica jest makabryczna - coś z tym powinni zrobić.
« Ostatnia zmiana: Maj 24, 2009, 20:51:53 wysłana przez baciarek »
Kobieta + 50ml = CHMOD 777

*

Offline JotCe

• 42
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
Odp: GPS w HTC TP kontra moduł GPS Pentagram 3101
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 25, 2009, 16:09:53 »
Dzisiaj na stronie HTC, w dziale pomocy dla Touch Pro pojawiła się poprawka naprawiająca odnalezienie i właściwą lokalizację pozycji GPS.
Może dasz jeszcze jedną szansę Touch Pro-wemu GPS-owi?

*

Offline damianpiwowarski

• Ekspert Android
  • 1115
  • Dawniej "Damianoo".
    • www.mojdroid.pl
  • Sprzęt: iPhone 5
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 25, 2009, 16:20:48 »
ale to nie ma i tak sensu. Wiadomo od zawsze że oddzielne odbiorniki zawsze beda laepsze.. Wkońcu w pro placisz za sam telefon i inne bajery, w GPS tylko za gps

*

Offline baciarek

• 687
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S5
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 25, 2009, 21:55:24 »
Dzisiaj na stronie HTC, w dziale pomocy dla Touch Pro pojawiła się poprawka naprawiająca odnalezienie i właściwą lokalizację pozycji GPS.
Może dasz jeszcze jedną szansę Touch Pro-wemu GPS-owi?

Ogólnie telefon jest mega zaje....sty. Miałem wcześniej etena m700 i to jest mistrzostwo świata jeśli chodzi o działanie telefonu i samego palmtopa ale niestety GPS w etenie rozciera HTC na miazgę. Zaraz instaluje poprawkę i zobaczymy co się zmieniło, mam nadzieje, że będzie gitowo ....

Co prawda zabrałem się za  browara więc jutro przetestuje, ale jestem dobrej myśli.
Kobieta + 50ml = CHMOD 777