po roku użytkowania w moim HTC Touch Pro zaprzestał działać głośnik, tak sam z siebie, bez przyczyny. trzeba bylo podłozyc pod obudowe kawałek papieru, coś ise tam dociskało i działał, ale nie zawsze - czasem rano budzik nie obudził bo milczał. przy okazji czasami szwankowały słuchawki, po mojemu średnio to jest rozwiązane i coś tam nie stykało.
składając reklamację w EuroRtvAgd dorzuciłem wieszający się system, zwłaszcza z włączonym TouchFlo. po 2 tygodniach dostałem od nich oficjalne pismo, że są to uszkodzenia mechaniczne, nie podlegające gwarancji. podobno maja ekspertyzę techniczną, która tak stanowi. zadzwoniłem do nich, ale nic się nie dowiedziałem. telefon podobno był w serwisie CRC.
i tu mam pytanie, o jakim uszkodzeniu mechanicznym oni mówią?? wiadomo, telefon raz czy dwa wyleciał z kieszeni, ale nigdy się przy okazji nie otworzył, nie przestał działać. miałem wiele rożnych zabawek, traktowanych dużo gorzej i takich problemów nigdy nie było. czy mam jakieś możliwości odwołania?? zależy mi na sprawnym telefonie, za dużo kosztował, żeby tak się z nim działo.