głośnik milczy - odrzucona reklamacja

• 5 Odpowiedzi
  • 1188 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

głośnik milczy - odrzucona reklamacja
« dnia: Styczeń 24, 2010, 15:32:58 »
po roku użytkowania  w moim HTC Touch Pro zaprzestał działać głośnik, tak sam z siebie, bez przyczyny. trzeba bylo podłozyc pod obudowe kawałek papieru, coś ise tam dociskało i działał, ale nie zawsze - czasem rano budzik nie obudził bo milczał. przy okazji czasami szwankowały słuchawki, po mojemu średnio to jest rozwiązane i coś tam nie stykało.
składając reklamację w EuroRtvAgd dorzuciłem wieszający się system, zwłaszcza z włączonym TouchFlo. po 2 tygodniach dostałem od nich oficjalne pismo, że są to uszkodzenia mechaniczne, nie podlegające gwarancji. podobno maja ekspertyzę techniczną, która tak stanowi. zadzwoniłem do nich, ale nic się nie dowiedziałem. telefon podobno był w serwisie CRC.

i tu mam pytanie, o jakim uszkodzeniu mechanicznym oni mówią?? wiadomo, telefon raz czy dwa wyleciał z kieszeni, ale nigdy się przy okazji nie otworzył, nie przestał działać. miałem wiele rożnych zabawek, traktowanych dużo gorzej i takich problemów nigdy nie było. czy mam jakieś możliwości odwołania?? zależy mi na sprawnym telefonie, za dużo kosztował, żeby tak się z nim działo.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 24, 2010, 19:44:21 wysłana przez tomitomipdaclub »

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
Odp: głośnik milczy - odrzucona reklamacja
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 24, 2010, 23:20:12 »
O CRC krążą legendy, poszukaj sobie na forum.
Jeżeli to usterka czysto mechaniczna, to teoretycznie da się to naprawić, ale odwoływać to marne szanse - no chyba, że masz kupę kasy na ekspertyzy i sąd.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 25, 2010, 10:05:55 »

Jeżeli to usterka czysto mechaniczna, to teoretycznie da się to naprawić,

tylko mnie zastanawia jak oni do tego doszli?? telefon ma jeden rożek przytarty, ale tak się dzieje normalnie użytkując telefon. przyznaje z 1 czy 2 razy zaliczył kontakt z podłogą, ale nigdy się przy tym nawet nie otworzył. milczeć zaczął też jakoś nie od razu.
pomija fakt, że pismo wystawili 13 stycznia, do dzisiaj go nie oddali, a w sklepie nic nie wiedzą. magia.
Napisane: Styczeń 25, 2010, 07:09:07

Napisane: Styczeń 25, 2010, 10:05:12
dzwonie przed chwilą na infolinię sklepu, mieli ustalić o jakiej usterce mechanicznej mówimy,a przemiła Pani mi mówi, że naprawią telefon, normalnie szok.

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 25, 2010, 10:36:10 »
Trzymam kciuki, że Euro uda się wymusić naprawę na "gnojach" z CRC...
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 02, 2010, 07:14:00 »
wczoraj odebrałem telefon z z EURO, REGENERIS idąc po najmniejszej, a zarazem najdroższej linii oporu wymieniło płytę gówną.
tak więc drodzy parafianie - odwoływać się ile wlezie - u mnie wystarczył jeden telefon.

*

Offline PandaTP

• *
  • 86
  • Sprzęt: Raphael, Jaq3
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 04, 2010, 14:50:03 »
Polityka wielu firm właśnie na tym polega, że odrzucają raklamację z nadzieją, że nie zgłosisz się ponownie, dopiero odwołanie przyjmują, myśląc logicznie, ile osób zrezygnowało dochodzenia swojego właśnie po czymś takim? za pewne bardzo wiele, ciesze się, że Tobie się udało wywalczyć swoje  :ok:

Pozdrawiam
Sprzęt: HTC Touch Pro
ROM: TAEL v4.23547 Rhodium Dialer + Video Call Support
Radio: 1.02.25.19