C.D. SIMLOCK z HTC Touch PRO w Orange - bez utraty gwarancji = 77 zł czy 500 zł

• 23 Odpowiedzi
  • 3679 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Tampon

• **
  • 109
  • Sprzęt: TouchHD :ok:
Witam,
znalazłem taki wątek pod linkiem:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=127249.0

niestety rozmowa zeszła na temat utraty gwarancji po ściągnięciu simlocka, i temat został zamknięty.
Po jego lekturze nie dowiedziałem się w końcu, czy ktoś zdjął tego simlocka w salonie Orange za 77 zł i miał telefon wzięty na firmę

W zeszłym tygodniu zakupiłem nowy Touch Pro z Orange. Teraz czekam na przesyłkę i zastanawiam się nad zdjęciem simlocka.
Bardzo proszę o rozmowę tylko i wyłącznie na temat zdjęcia simlocka a nie rozważanie na temat utraty gwarancji po zdjęciu.

Z tego co już było:
można zdjąć kodem ze stron takich jak te:
http://www.[SPAM]/
http://raphael.sim-unlocker.com/
http://nokia-unlock.net/

Jednak mnie interesuje zdjęcie tej blokady w salonie Orange, najlepiej we Wrocławiu.
Dzwoniłem dzisiaj do nich kilkakrotnie... po czym pojechałem do zwykłego salonu i dowiedziałem się że oni nie mają możliwości ściągania... (jakaś ściema) i wysłali mnie do głównego salonu na ul. Kazimierza Wielkiego 23 we Wrocławiu.
Tam konsultant oczywiście zamotany też nie wiedział co i jak, biegał co chwile dowiadywać się na zaplecze.
Zaczął kręcić, że nie jest pewien czy można w ogóle simlock zdjąć z tego HTC  :E że niby nie robi się tego kodem tylko oni wysyłają do Warszawy i tam sprawdzają czy można zdjąć.  :O

W końcu znalazł cennik usług i mi pokazuje na monitorze, klienci indywidualni 77 zł. Natomiast biznesowi dalej 500 zł netto, (chyba 610 zł brutto)  :mysli: :shock:

Nowy cennik dla klientów biznesowych obowiązuje od 4.11.2008 (strona 6, na dole)
http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary/3486/3570068.pdf

Nowy cennik dla klientów indywidualnych obowiązuje od 3.02.2009 (strona 4)
http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary/2817/2885189.pdf

Moje pytanie do osób, które już zdjęły simlock, czy macie telefon na firmę? ile czekaliście na kod? czy robią to na miejscu? czy jest potrzeba wysłania telefonu do Warszawy   :-?

Jeśli ktoś coś wie na ten temat, to proszę o info. Może ktoś wie gdzie we Wrocławiu można ściągnąć locka za 77 zł jeśli TP jest na firme?

:EDIT:
Chciałem dopisać jeszcze, że ja kupiłem przez allegro, ale uzgodniłem z właścicielem (telefonu i firmy) że wyśle mi razem z kompletem fakture zakupu, podbitą kartę gwarancyjną oraz upoważnienie do ściągnięcia simlocka (o tym czytałem, że niby wymagają)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 06, 2009, 22:54:43 wysłana przez Tampon »

*

Offline rexxar

• 33
  • Sprzęt: Raphael
Nie muszą nic wysyłać, wystarczy im zostawić imei i za 3 dni powinni mieć kod.

*

Offline Tampon

• **
  • 109
Zgadza się, ostatnio w Play ściągnąłem simlocka za free z mojego Touch HD, i tak to właśnie wyglądało. Zostawiełm im imei i numer tel, czekałem chyba 3 dni.

Pytam czy w Orange jest podobnie? no i kwestia ceny ... za 77 zł chętnie ściągnę to dziadostwo.  :]

*

Offline rexxar

• 33
Wygląda tak samo, tylko cena dla firm to 500 złotych z tego co udało mi się ustalić... Pozostaje chyba tylko zdjęcie kodu z pomocą jakiejś stronki, czekam aż przelew dojdzie na paypala.

kupujesz na allegro karte turbosim tylko że musi być ona specjalnie dostosowana do telefonów htc koszt jej około 50 zł. Wkładasz pod karte sim i nie masz simlocka i masz gwarancje:D

*

Offline Tampon

• **
  • 109
kupujesz na allegro karte turbosim tylko że musi być ona specjalnie dostosowana do telefonów htc koszt jej około 50 zł. Wkładasz pod karte sim i nie masz simlocka i masz gwarancje:D
Brednie...
zdjęcie simlocka NIE powoduje utraty gwarancji. Mieliśmy nie pisać na ten temat.
Turbo sim to żadna rewelacja, gdyby mnie interesowało takie rozwiązanie, nie zakładałbym tego tematu, tylko kupił tą turbo kartę.
Pozatym używając turbo sim dalej mam tego simlocka, a nie mam zamiaru kroić każdej karty sim, pożyczając urządzenie znajomym.

Zależy mi trochę na wpisie w karcie gwarancyjnej, że simlock zdjęty jest w autoryzowanym salonie (serwisie) Orange.
Taki właśnie wpis razem z pieczątką mam w karcie gwarancyjnej odnośnie Touch HD z Playa.
Jeśli się nie uda zdjąć tego badziewia za 77 zł to poprzez stronki można. Czekam jeszcze na info od osób, które już ściągały simlocka w Orange.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 07, 2009, 13:52:11 wysłana przez Tampon »

Zgadza się. Sam przerabiałem simlocka w HTC i stracilem chyba z tydzień na wycieczki do salonu orange. Konsultanci są naprawde mega niekompetentni. Sciągnięcie simlocka w orange na chwile obecną to koszt 77 pln/510 pln  dla klienta indywidualnego/firmy. Jak wiadomo większosc nabytych htc na allegro to aparaty wzięte na firmę. Ja wysłałem przelew olipro i sciągnąlem to po kablu. Czy ktoś się orientuje czy można w ten sam sposób sima wgrać na nowo i sciągnąć go kodem?

*

Offline morrow85

• **
  • 125
  • Sprzęt: HTC Wizard, HTC Touch Pro (Orange), Desire Z
jak już pisalem w innym temacie, takze zwiazanym z simlockiem, zdjecie sima w Orange kosztuje 77zl, wpisu do karty nie dostalem ale mam fakture od orange ze to oni mi sciagneli simlocka.

na zdjecie czekalem niecala dobe, bo w Gdyni bylem pierwszym klientem sciagajacym simlocka w salonie :D , i jeszcze nikt nie wiedzial co i jak :)

Generalnie daje sie im imei pokazuje dowod zakupu ( musi byc kupiony w orange ) , ktos z oarnge wysyla magicznego maila do jakies tam ich firmy, dostaja maila zwrotnego z kodem, wkladasz druga karte wpisujesz kodzik i juz :) ( kod dostalem sms'em :) wiec nawet nie musialem sie tam drugi raz pojawiac )

Ale czy Twój telefon był wzięty na firmę , czy klienta indywidualnego? Mój telefon jest kupiony w firmie GLOBTEL (partner Orange dla firm) i niestety koszt według BOK i pani konstultatnki w salonie, oraz ostatniego cennika uslug to 510 pln. Chociaż na jakies 8 telefonow do BOK, 3jka konsultantów twierdzila, ze koszt uslugi to 77 pln bez względu na warunki (firma/ k.indywidualny)...

Sami nie wiedzą jak to jest chyba..

*

Offline rexxar

• 33
Ja też już ściągnąłem swojego sima dzięki Olipro, nie patrząc na Orange ;) Są mega niekompetentni. Na 4 punkty - tylko w głównym wiedzieli o możliwości zdjęcia sima za 77 dla klienta indywidualnego. A po ściągnięciu od Olipro - nie można go już założyć.

*

Offline Tampon

• **
  • 109
Odp: C.D. SIMLOCK z HTC Touch PRO w Orange - bez utraty gwarancji = 77 zł czy 500 zł
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 07, 2009, 14:28:02 »
Właśnie o to mi chodzi, bo mnie też zapewniali we Wrocławiu, że 77 zł jest dla indywidualnych a 500 netto dla firm. Podałem w 1 poście aktualne cenniki.

morrow85 ty masz tel na firme czy indywidualny klient? W jakim salonie byłeś, taki zwykły czy jakiś główny salony salon w Gdynii?
Może uda się jakoś wykabacić tego simlocka za 77 zł, bez względu na to czy na firme czy nie... sam nie wiem, fakture będę miał, kartę gwarancyjną też, nawet upoważnienie z firmy ( o ile w ogóle potrzebne)

:EDIT:
tak jak już pisałem, w salonie głównym we Wrocawiu też nie wiedzieli dokładnie i konsultant biegał się naradzać co chwile. Nawet poddawał w wątpliwość czy w ogóle jest możliwość ściągania simlocka z tak zaawansowanego telefonu jakim jest HTC touch pro  :O
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 07, 2009, 14:32:09 wysłana przez Tampon »

Odp: C.D. SIMLOCK z HTC Touch PRO w Orange - bez utraty gwarancji = 77 zł czy 500 zł
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 07, 2009, 15:09:03 »
Ja też już ściągnąłem swojego sima dzięki Olipro, nie patrząc na Orange ;) Są mega niekompetentni. Na 4 punkty - tylko w głównym wiedzieli o możliwości zdjęcia sima za 77 dla klienta indywidualnego. A po ściągnięciu od Olipro - nie można go już założyć.

Rexxer jesteś tego pewny? A ponowne wgranie romu oryginalnego romu od orange + radia + oraz StockSPL ? 

Pytam, ponieważ jeszce nie dawno nie widziałem możliwości sciągnięcia sima inaczej niz tylko softem. W tej chwili jak widać sporo już tych unlockerów w sieci sie reklamuje robiąc to po kodzie, co jest duzo bezpieczniejsze imo i nie godzi w soft.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 07, 2009, 16:09:32 wysłana przez mosskit »

*

Offline morrow85

• **
  • 125
  • Sprzęt: HTC Wizard, HTC Touch Pro (Orange), Desire Z
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 07, 2009, 15:35:06 »
Tampon: Oni sami niewiedza jeszcze bo malo kto to robi :). Ja mam indywidualna umowe ( nie na firme ).  W sumie jak firma sie jakos nazywa w stylu "jan kolwaski cos tam costam " to moze lykna ze to osoba prywatna :P

a simlocka sciagalem w salonie glownym w Gdyni :)

*

Offline rexxar

• 33
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 07, 2009, 15:46:32 »
Pewien nie jestem, ale logika tak nakazuje. Po zwykłej zmianie romu, radia i wgraniu HardSPL nie można włożyć SIMki innej, więc czemu w drugą stronę miałoby być inaczej?

*

Offline Tampon

• **
  • 109
« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 07, 2009, 17:54:37 »
Tampon: Oni sami niewiedza jeszcze bo malo kto to robi :). Ja mam indywidualna umowe ( nie na firme ).  W sumie jak firma sie jakos nazywa w stylu "jan kolwaski cos tam costam " to moze lykna ze to osoba prywatna :P

a simlocka sciagalem w salonie glownym w Gdyni :)

Indywidualna, więc nie było problemu, ale jak juz dostane TP to jeszcze raz pójdę do nich, może łykną   B)

*

Offline riks

• *
  • 73
  • Sprzęt: SPV M3000>Touch Pro>Desire HD>Galaxy S II
« Odpowiedź #15 dnia: Kwiecień 07, 2009, 18:31:03 »
łykną? :D jasne przecież to widać w komputerze że jest to firma... więc życzę powodzenia przy laniu wody :D

« Odpowiedź #16 dnia: Kwiecień 07, 2009, 22:04:44 »
Nie ma szans, że to łykną. Ja byłem tam  10cio krotnie. Rozmowa zaaawsze zaczynała się mniej więcej tak:

A:"Prosze o numer telefonu"
B:"Mój numer prywatny znają tylko wybrane osoby"
A: "Czy Pan jest właścicielem telefonu?"
B: "Tak.. zgadza się, na obecną chwilę jestem jego właścicielem"
A: "Może pan pokazać dowód zakupu"
B: "Ależ oczywiście.. proszę!"

Po 5-10 minutach.. przy wyraźnej nerwówce konsultatnki.. kilku rad koleżanek/kolegów.. w gąszczu usług, zasad, regulaminów...

A:"Koszt tej usługi to 510 pln w przypadku gdy telefon jest zakupiony na firmę."

Co wyraźnie widnieje na fakturze, którą posiadam.

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 08, 2009, 16:30:52 wysłana przez mosskit »

*

Offline Tampon

• **
  • 109
« Odpowiedź #17 dnia: Kwiecień 08, 2009, 00:40:02 »
kurde... miałem nadzieje że jak na fakturze będzie imie i nazwisko wlasciciela firmy, a ja powiem że tylko kupiłem tel i jestem osobą indywidualną, więc myślałem że przejdzie.  :P w końcu burdelik to oni tam mają i to że się pomylą jest wielce prawdopodobne  :mrgreen:
Nie jestem w cale tak naiwny, tylko miałem wątpliwości, bo niektórzy już ściągali sima w salonie, tylko nie wiedzialem ze nie mają na firmę ...
Ale racja, z formalnego punktu widzienia, w cennikach usług stoi jak byk 500 zł więc tyle to kosztuje. Pozostaje mi ściągnięcie kodem ze strony.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 08, 2009, 00:43:00 wysłana przez Tampon »

« Odpowiedź #18 dnia: Kwiecień 08, 2009, 16:59:11 »
Spróbować zawsze można. Aczkolwiek, ich system jest zbudowany tak, ze na dzień dobry konstultant wbija sie na konto użytkownika telefonu. Jeśli nie jest wystarczająco bystry pewnie tego nie sprawdzi. Jeśli czuje się zbyt pewnie i pracuje już dłuuuugo pewnie też tego nie sprawdzi...
Ale z moich obserwacji wynika, ze rotacja tam jest naprawdę duuuża i zanim taki przysłowiowy świeżak cokolwiek kliknie musi być w 100% pewien tego co robi, dlatego wzywa starszego konsultanta a ten kierownika etc.

« Odpowiedź #19 dnia: Kwiecień 24, 2009, 18:31:23 »
Sorry że temat rozgrzebie starucha. Ale czy może ktoś wie gdzie taniej niż za 100zł można kupić kod odblokowujący. Dzis odwiedziłem salon orange niestety oczywiście na początku tak tak 77zł za simlocka, ma pan dokumenty, ja że tak wyciągam i mówie że gwarancja była czysta, coż babka poleciała do szefowej, 5 min jej nie było i co że 500zł mam zapłacic to podziekowałem.
Wiem że oli pro za Ł10 moge zdjąć, ale jakoś troche mnie hardspl i grzebanie w romach przeraża, że się spieprzy cos w trakcie i po TP. Rom orange po paru drobnych modyfikacjach jest dla mnie wystarczająco szybki.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 24, 2009, 18:33:59 wysłana przez krystianb »

« Odpowiedź #20 dnia: Kwiecień 26, 2009, 20:59:43 »
Do 100 plnów zrobisz to już badzo łatwo w sieci przy pomocy kodu wystarczy pogrzebac w googlach. Jawykorzystałem soft od Olipro. Od razu ładuje Ci się hardspl niezbędny do zmiany romów etc i jest to bardzo fajnie opisane krok po kroku. Pozatym zawsze możesz zapytać na forum co i jak..

« Odpowiedź #21 dnia: Kwiecień 26, 2009, 21:59:57 »
Wujek google nic nowego mi nie podpowiedział najtanszy kod $19.99 jak nic tańszego nie znajde to go pewnie kupie, niewiele więcej niż oilpro (instrukcje czytałem, a hadrspl zawsze moge sobie za darmo wgrać)

« Odpowiedź #22 dnia: Kwiecień 27, 2009, 00:42:50 »
No jakby nie patrzeć 19.99 $ to mniej niż 100 plnów. Więc o co chodzi ?

*

Offline marianpower

• 960
    • Pozycjonowanie stron
  • Sprzęt: HD2 , DESIRE, SENSATION
« Odpowiedź #23 dnia: Kwiecień 27, 2009, 13:41:55 »
napisalem wczoraj do simlock- kodem cena wynosi 90zł ale najwiekszy plus to mozliwosc przelewu bankowego :D