tak więc z tego co zauważyłem nazbierało się trochę próśb wesoły oto cała lista co by się przydało naprawić/dodać w sofcie (mam nadzieje, że już w wersji 2.1) :
1. zmieniana głośności o 1-3% przy jednym kliknięciu, na zestawie słuchawkowym RC E100 też ma działać (lub zmiana tego parametru tylko dla słuchawek)
2. możliwość stworzenia playlisty (w standardowym playerze) na podstawie folderów. Trudno dojść do tego z której składanki (folderu) jest dana piosenka skoro wszystkie piosenki przy dodawaniu do playlisty są wyświetlane hurtem... :/
3. przy przytrzymaniu czerwonej słuchawki (na pilocie RC E100) powinna się uruchamiać funkcja wybierania głosowego
4. mniejsze zużycie baterii
5. dodatkowa zakładka z wykresem spadku/wzrostu wartości pieniądza... EUR USD PLN (kupno/sprzedaż) - aktualizacja jak przy pogodzie
6. poprawa wyświetlania poziomu naładowania baterii (np. miałem telefon naładowany do 32% (po nocy) zrobiłem soft reset i wyświetliło 10%)
7. poprawa zegara aby po wybudzeniu od razu pokazywał prawidłową godzinę (w sumie da się do tego przyzwyczaić...)
Z góry dziękujemy za wprowadzenie naszych requestów w życie wesoły A zarazem dziękujemy Ci Qsqa za to co do tej pory dla nas zrobiłeś !
Szczerze mówiąc to mnie troszkę rozbawiłeś tymi prośbami. Zgadzam się w zupełności z ladgim-em. Koncert życzeń jak się patrzy
Uwierz ale to nie przychodzi od tak jeśli chodzi o wszelkie poprawki jakie realizuje qsqa. Niektóre propozycje które podałeś po prostu takie są i takie już będą. Inne są już rozwiązane w postaci aplikacji a jeszcze inne można rozwiązać ale trzeba troszkę nad tym posiedzieć lub stworzyć aplikacje a to już zdecydowanie bardziej pracochłonne.
Bawiłem się nie tak dawno modyfikacjami WM i wiem ile czasu trzeba poświęcić. Dlatego dla mnie takie żądania typu "też ma działać" są nie na miejscu.
Ok należy wam krótkie wyjaśnienie... widzę, że najlepiej to się krytykuję na tym forum czyjąś wypowiedź zamiast pomóc... :/ prośby to prośby choćby jedna spełniona to już coś... wiedziałem, że ktoś się przyczepi do "też ma działać":/ - wtedy pisałem na szybko i chciałem żeby była chociaż stylistyka zachowana...
oczywiście przydałaby się zakładka z kursem walut ale można przeżyć bez tego i np. w operze sobie sprawdzić... jak nie będzie ładnych ikonek to też jakoś nie będę płakał... ale opcje działające na oryginalnym sofcie powinny działać i na tym... chodzi mi o np. wybieranie głosowe przez zestaw słuchawkowy...
co do opcji które by się z pewnością przydały to płynniejsza regulacja głośności(przynajmniej o jedną kreskę). grzebałem w pliku AudioPara3 ale zanim dojdę sam do tego to raczej zajmie mi sporo czasu... ale wierzyłem, że wy się bardziej na tym znacie i pomożecie ale zamiast tego to tylko na mnie naskakujecie...
pkt 2 - oczywiście coreplayer ma możliwość odtwarzania muzyki wybierając dany folder czy pojedynczy plik mp3 z folderu ale za to pilot RC E100 obsługuje tylko i wyłącznie playera z touchflo3d. Ale jakoś sobie poradziłem z tym problemem tagując muzykę...
poszperałem na google i dowiedziałem się, że na każdym romie występuje problem ze wskaźnikiem baterii i raczej nie da się tego naprawić... co do nastawiania się zegara po wybudzeniu też się nie da się raczej naprawić ponieważ to kaprys touchflo3d ale mi osobiście to nie przeszkadza...