Problem z fonem po kinlkunastu reinstalkach

• 5 Odpowiedzi
  • 1353 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline drunkenmunky

• **
  • 203
  • Sprzęt: Nokia Lumia 800, LG P920 3D
Problem z fonem po kinlkunastu reinstalkach
« dnia: Sierpień 25, 2009, 08:16:22 »
Witam
W moim polarisie zmienialem juz roma z 30 razy lub wiecej, za kazdym razem testowalem jakis romik a jak cos nie dzialalo to musialem wrocic do poprzedniego i dalej szukalem nowych i tak w kolko. od niedawna pojawil sie problem. Teraz jak wgram jakis rom to pozostaje mi ekran startowy z M-anime 2 i dalej juz z nowego i tak na kilku romach. Ale to jeszcze nic bo to dam rade wytrzymac, caly czas pali mi sie niebieska dioda a od czasu do czasu calkowicie wylacza sie moj pda i nie mage go wlaczyc. Dopiero po odczekaniu wyjeciu baterii i resecie na soft reset albo power telefon da sie uruchomic(po ponownym wlozeniu baterii co by sie ktos nie przyczepil :) ). Co tu sie dzieje? Moze jakis wirus? Moze cos trzeba w rejestrze usunac? Moze jest jakis programik ktory wczesniej calkowicie czysci pamiec, nie wiem. Co mozeci mi doradzic. Czy mam juz sprzedawac fona bo to jego koniec?

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: Problem z fonem po kinlkunastu reinstalkach
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 25, 2009, 09:16:49 »
Kucharze dziennie 10 razy ROM wgrywają i nic się nie dzieje, to nie od tego. Po każdym nowym ROMie zalecane jest zrobienie HR, który wyczyści wszystko.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline zygzag

• 808
  • Sprzęt: HTC Polaris>OMNIA II i8000>Wave II S8530>SGS II
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 25, 2009, 14:53:09 »
jakoś nie moge za bardzo sobie wyobrazic jak moze Ci cokolwiek zostać w Polarisie ze "starego" romu po HR i wgraniu nowego romu. Spróbuj wgrać oryginalny ROM 6.1 ze strony HTC i dopiero jak wtedy okaze się, że coś jest nie tak to...serwis, no bo co innego.
PS. a swoją drogą - dziwisz sie skoro tak kasprujesz z tym telefonem? Ja raz tylko zmieniałem ROM - z 6.0 na 6.1 no bo w końcu ten aparat słuzy do telefonowania, nawigowania, geotagowania, mailowania, oglądania filmów, grania, planowania, fotografowania ( nie artystycznego  :wink: ) i cholera wie czego tam jeszcze ale na pewno nie do testowania gotowanych, ciągle niedoskonałych, powodujacych ciągłe problemy i utrate gwarancji ROM-ów.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 28, 2009, 08:08:25 wysłana przez zygzag »

*

Offline drunkenmunky

• **
  • 203
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 25, 2009, 23:56:27 »
No wlasnie moze dlatego cos sie dzieje. Wlasnie wgrywam oryginalnego roma bo fonik dzialal juz dobrze ale nagle sie zaciol i musialem wyjac bateryjke, i tak z 5 minut go reanimowalem az zadzialal. Mialem wgranego "c_shekhar". Moim zdaniem jeden z najlepszych romow. Zrobilem 3 hard reset i dzialalo pieknie ale znowu cos sie stalo i zgasl. Jak beda problemy na oryginale to chyba go sprzedam.

Ps. Wgralem oryginalnego roma. Dochodzi do 100%... i nic, nie restartuje sie. Mial ktos kiedys takie problemy ? Trzeba samemu zrestartowac.
                 Ale juz sie nie odpala  :( :(   Jedyne co sie da uruchomic to botloader.

I jeszcze jedno jak dokladnie robi sie hard reset. Bo naciskam rysikiem soft reset + przycisk gps/wiadomosci + internet explorer i nic sie nie dzieje. Nie dzialalo mi to nawet jak telefon byl sprawny. Czy dobrze opisalem reset czy cos sie pomylilem ? Jezeli podlacze ladowarke to zalacza sie usbloader.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 26, 2009, 09:40:27 wysłana przez drunkenmunky »

*

Offline zygzag

• 808
  • Sprzęt: HTC Polaris>OMNIA II i8000>Wave II S8530>SGS II
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 28, 2009, 08:01:42 »
I jeszcze jedno jak dokladnie robi sie hard reset. Bo naciskam rysikiem soft reset + przycisk gps/wiadomosci + internet explorer i nic sie nie dzieje. Nie dzialalo mi to nawet jak telefon byl sprawny. Czy dobrze opisalem reset czy cos sie pomylilem ?

Cusik z tą kolejnością jest nie tak  :ohreally: Ja robie tak:
wciskam jednoczesnie GPS + IE i zaraz po tym "dziubię" w SR, całość trzymam 1-2 sekundy po czym zwalniam SR nadal trzymając wciśniete GPS i IE. Dopiero jak pokaze mi się info o wciśnięciu "OK" czyli zielonej słuchawki zwalniam oba przyciski i naciskam zieloną słuchawkę. Generalnie to chyba znaczenia nie ma bo najwazniejsze jest to, żeby pokazał Ci się ekran z informacją o utracie wszystkich danych po naciśnieciu "zielonego"  ale jesli zrobisz tak jak jak ja to na pewno nie zaszkodzi  :ok: Czasami zdarzy się, że HR nie wyjdzie ale wynika to najczęściej ze zbyt słabego trzymania GPS + IE ale wtedy to nie problem bo po prostu powtarzasz "procedurę" tak długo aż pojawi się ekran z info o utracie danych i "zielonym" - ot co  :)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 28, 2009, 08:07:39 wysłana przez zygzag »

*

Offline drunkenmunky

• **
  • 203
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 28, 2009, 09:51:29 »
Zobacze ale chyba cos powaznego stalo sie z moim pda, bo jezeli podlacze do ladowania to pokazuje sie botloader a dioda (ta pomaranczowa) od ladowania wogole sie nie swieci. W poniedzialek czeka go serwic. Ciekawe ile zabule za naprawe i czy wogole da sie uratowac moj fonik. Strasznie mi go szkoda, ale jezeli bedzie juz dzialal to nie bede juz wgrywal zadnych niestabilnych testowych romow, tylko dobre oficjalne.