[WM2003] Kompresor danych sciąganych - mniejsze opłaty

• 7 Odpowiedzi
  • 2436 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
[WM2003] Kompresor danych sciąganych - mniejsze opłaty
« dnia: Kwiecień 11, 2007, 10:36:33 »
Koniec końców sieć ERA udostępniła kompresor danych dla PPC PE - ale na razie tylko z systemem PPC2002/WM2003.
Kompresja danych pozwala na oszczędność w transferze rzędu 10 -20 % - czyli jest o co walczyć.
Niby aplikacja jest tylko dla abonentów usługi BC ale działa bez ograniczeń również u innych .
Dzięki aplikacji blueconnect compressor, będziesz mógł jeszcze szybciej przeglądać strony internetowe, wysyłać i odbierać wiadomości e-mail oraz pobierać dane z internetu. Niezależnie od tego, z której technologii korzystasz (HSDPA/UMTS/EDGE/GPRS), blueconnect compressor może zwiększyć szybkość Twojego blueconnect nawet kilkukrotnie!
Program ..... PDAcompressor jest darmowy dla wszystkich użytkowników ................blueconnect i działa z każdym zestawem blueconnect, niezależnie od modelu karty czy też modemu.
Aby zainstalować program ...połaczenia internetowego.... PDAcompressor dla MDA z systemem Windows Mobile 2002 i 2003:
Uwaga: Nie instalować w systemach Windows Mobile 5.0.
Pobrać i zapisać na dysku lokalnym PC aplikację klikając na  link: http://www.era.pl/repositories/era_pl_repo1/software/ind/ppc2003.exe
Połączyć PC i MDA kablem do synchronizacji danych.
Uruchomić aplikację 'ppc2003.exe', a następnie postępować zgodnie z instrukcją oraz wyświetlanymi komunikatami
Uwaga:
Przed instalacją aplikacji blueconnect compressor dla PocketPC 2002 i 2003 na PC musi być zainstalowane oprogramowanie Microsoft AcrtiveSync dostarczone wraz z MDA

Miłego używania  ;D
PS. Oto link do producenta i chyba najnowszej wersji ( bez pośrednictwa ERY)
http://www.tcompressor.com/Download.aspx
Co i jak zminejsza:
Web: web pages, scripts (JavaScript/VBScript), CSS (cascading style sheets), and other text based files.
E-mail: any e-mail messages received over POP3 or IMAP4 protocols with or without attachments. Compressed attachments (like ZIP, MP3, EXE, JPEG, GIF files and so on) can be decreased by about 25% - 30% (read more).
Instant messengers traffic: ICQ, Windows Messenger, AIM, Yahoo! Messenger, Jabber, Gadu-Gadu.
Usenet(News) traffic.
IRC traffic (6667-6670 ports only).
Traffic of some MMORPG's/MPOG's (online games): World of Warcraft, Ragnarok Online, Lineage II (by ~10%) and others (standard ports only)
Znalazłem także wersję optymizatora - zmniejszającego wielkość plików w szczególności graficznych na PDA.
Link do wersji ze strony O2 (DE) : http://www.o2online.de/o2/business/loesungen/grossmittel/produkte/services/optimizer/client/client-xda.zip
Mam nadzieję iż zadziała na WM5 ( jeszcze nie sprawdzałem)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 11, 2007, 11:12:10 wysłana przez jas_pik:: Janusz Piwiński »
potrzebna zgoda

*

Offline adiq

• 46
  • Sprzęt: Xperia mini pro, Diamond 2
Odp: [WM2003] Kompresor danych sciąganych - mniejsze opłaty
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 11, 2007, 11:02:26 »
Czyli w simdacie też powinnna dzialac bez problemow wersja z ERY?

Wersja ze strony producenta jest niestety platna.

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 11, 2007, 11:13:42 »
Powinna działać ( ale nie jestem pewny na 100% - mam BC w ERZE).
Sprawdź również ten program ze strony O2 ( dodałem przed chwilą)
potrzebna zgoda

*

Offline wolo

• 20
  • Sprzęt: HTC Wizard
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 12, 2007, 13:19:26 »
a probowal ktos tego:

hxxp: www. toonel. net/about. html

?

hxxp: www. toonel. net/downloads. html

rozne wersje i sa

***free for personal, non commercial use

*

Offline gader

• 1455
    • gader - Play - Nowi znajomi
  • Sprzęt: Magic  & i200
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 19, 2007, 05:02:29 »
instalki prawdopodobnie beda dzialaly na kazdym urzadzeniu i w kazdej sieci gsm. problem jest nastepujacy era w swojej instalacji narzuca adres serwera bytemobile (wew 10.158.194.43:80).
a nie u kazdego opa serwer jest na takim adresie.
generalnie powiem tak:
czy kompresuje pliki inne niz grafiki (gif jpg) to nie wiem,
jest mozliwosc zmiany kompresji, suwak ma 5 pozycji max-1,2,3,4,5-bez.
przyklad z pliku 550x826:
org|5 - 110,4 kB|4 - 29,8 kB|
3 - 20,4 kB|2 - 12,0 kB|1 - 6,2 kB
3 - prog bolu oczu, 2 oraz 1 masakra.
Be more digital.
pıoɹpuɐ

*

Offline gader

• 1455
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 02, 2007, 04:03:44 »
Zrobilem test. Pobralem plik cab (instalacje PhoneWeaver) o rozmiarze 390 kB a zliczylo mi tylko 158 kB.
Potem spakowalem ten cab zipem i plik zip tez mial ok 158 kB. Sugeruje to ze dane sa kompresowane ale niekoniecznie zip-em.
BTW kto chce spolszczenie PhoneWeaver? wlasnie skonczylem, programik jest calkiem niezly :>
Be more digital.
pıoɹpuɐ

*

olmeca

« Odpowiedź #6 dnia: Maj 02, 2007, 10:00:07 »
Z tego co mialem okazje instalowac program z o2 jak i z ery to jest jedno i to samo. Roznica jest w grafice jaka jest wrzucona do programu - logo o2 lub blueconnect. Jedna nie mila rzecz jaka byla to zaskoczenie po odpaleniu instalatora z o2 ze jest on w jezyku germanskim.
Jest jeszcze jedna mila opcja ze po zainstalowaniu mamy mozliwosc wbicia sie do programu za pomoca Admin Tool gdzie mozna wszystko ustawic jak ma smigac i w jaki sposob sie laczyc.

*

Offline gader

• 1455
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 21, 2007, 19:55:35 »
iPlus wprowadzil podobna usluge o nazwie optimizer. Dziala ona na zasadzie transparentnego serwera i nie wymaga instalacji zadnego programu. Jestem ciekaw czy mozna sie podlaczyc do serwera iplusa kozystajac z simdaty i programu z ery zmieniajac adres serwera .
Probuje go znalesc ale nie dziala mi tracert.
Be more digital.
pıoɹpuɐ