WisBar.

• 34 Odpowiedzi
  • 2116 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline 5pirit

• **
  • 184
  • Gadżeciarz - Fotograf - Militarysta :P
  • Sprzęt: LG L7
WisBar.
« dnia: Sierpień 13, 2006, 16:15:12 »
Witam. Zainstalowałem na swojej SPV-ce program WisBar lecz mi on jakoś nie podpasował i usunołem go lecz po wejściu do katalogu programy okazuje się że został tam sam pusty katalog WisBar. Jakim programem lub w jaki sposób mogę go usunąć bo irytuje mnie to  :) Dzięki za wszelkie info !!
SPV M3000 --> Qtek 8300 --> LOOX N560 --> SPV M3100 --> HTC TyTn II Kaiser --> HTC Touch HD --> HTC Raphael --> Samsung Spica i5700 --> Samsung OMNIA Pro B7350 --> HTC Wildfire S --> Samsung Galaxy ACE --> SPV M3100 --> LG L7 ....

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18336
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 13 Pro, iPad Pro, Apple Watch
WisBar.
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 13, 2006, 16:53:19 »
W windowsie jest takie cos co sie nazywa explorator plikow... ew. w wersji angielskiej "File explorer" ludzie... toz to sa podstawy, jak mozna uzywac systemu i nie znac jego PODSTAWOWYCH funkcji...
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline 5pirit

• **
  • 184
WisBar.
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 13, 2006, 17:19:06 »
Zgadza się używałem już: Resco Explorer, TotalCommander i zwykłego Explorera z WM5.0 i za przeproszeniem DUPA. Przeglądam wszystko i wszędzie i nigdzie nie widać tego katalogu a w programach jest ! Poniżej zapodaje screena jak to wygląda.

SPV M3000 --> Qtek 8300 --> LOOX N560 --> SPV M3100 --> HTC TyTn II Kaiser --> HTC Touch HD --> HTC Raphael --> Samsung Spica i5700 --> Samsung OMNIA Pro B7350 --> HTC Wildfire S --> Samsung Galaxy ACE --> SPV M3100 --> LG L7 ....

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
WisBar.
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 13, 2006, 17:20:43 »
windows/start menu/programs - tu siedzi  ;)

*

Offline apol

• *
  • 58
WisBar.
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 13, 2006, 17:22:44 »
marcinl  szybszy byl

;)

*

Offline 5pirit

• **
  • 184
Wielkei dzięki.
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 13, 2006, 17:25:44 »
marcinl
Wielkie dzięki, widocznie nie wszędzie zajżałem  ;)

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
WisBar.
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 13, 2006, 17:32:03 »
Cytat: "5pirit"
Zgadza się używałem już: Resco Explorer, TotalCommander i zwykłego Explorera z WM5.0 i za przeproszeniem DUPA. Przeglądam wszystko i wszędzie i nigdzie nie widać tego katalogu a w programach jest ! Poniżej zapodaje screena jak to wygląda.

a te paseczki na samej gorze ekranu tez mozesz wylaczyc bo i tak na nie nie patzysz i pewnie nie wiesz do czego sa :))
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline 5pirit

• **
  • 184
WisBar.
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 13, 2006, 17:43:24 »
romulus

No to się zdziwisz bo akurat wiem (LoL ) że jest to wkaźnik baterii :proud:. No cóż każdy kiedyś ma swój "pierwszy raz" i nie jest w stanie wszystkiego wiedzieć nawet takiej błachostki  ;) Wszystkiego się powoli uczę więc jeszcze pare dni i już będę oświecony! Tymczasem dzięki za wyrozumiałość i pomoc !!

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
WisBar.
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 13, 2006, 17:51:59 »
zamiast tego wgraj batery status i 10 p. dla Ciebie :)
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline 5pirit

• **
  • 184
WisBar.
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 13, 2006, 18:17:59 »
romulus

Czy chodzi Tobie o ten program który jest pod górnym paskiem ?? Właśnie dzisiaj rano go wrzuciłem  ;).

Przy okazji się zapytam co zrobić z ikonką na dolnym pasku która jest w czerwonym kółeczku, bo chce przypisać do niej jakąś ikonę ale nie wiem jak i nie daję rady a wrzuciłem ją tam za pomocą programu "Tray Launch" a nie ma on opcji edytowania i przypisywania ikon no chyba że ten program który się wrzuca ma juz przypisaną ikonę.

I jeszcze jedno jak widać na fotce jest data 25 grudnia, dzieję się tak ze względu iż w komputerze mam taką datę ustawioną ze względu na jeden program i za każdym razem po podłączeniu SPV-ki do kompa automatycznie zmienia mi się też data w SPV-ce czy można gdzieś to wyłączyć żeby po podłączeniu nie pobierał tej informacji?? Pozdrawiam.

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
WisBar.
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 13, 2006, 19:50:06 »
1 tak ten program od gory
2 do tray jak chcesz skrot np. z karty i program jest w program files to sciezka jest taka
/Storage Card/Program Files/Resco/Explorer.exe
3 do ustawiania godziny to nie pamietam

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
WisBar.
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 14, 2006, 18:54:11 »
romulus

Czy chodzi Tobie o ten program który jest pod górnym paskiem ?? Właśnie dzisiaj rano go wrzuciłem  ;).

Przy okazji się zapytam co zrobić z ikonką na dolnym pasku która jest w czerwonym kółeczku, bo chce przypisać do niej jakąś ikonę ale nie wiem jak i nie daję rady a wrzuciłem ją tam za pomocą programu "Tray Launch" a nie ma on opcji edytowania i przypisywania ikon no chyba że ten program który się wrzuca ma juz przypisaną ikonę.

I jeszcze jedno jak widać na fotce jest data 25 grudnia, dzieję się tak ze względu iż w komputerze mam taką datę ustawioną ze względu na jeden program i za każdym razem po podłączeniu SPV-ki do kompa automatycznie zmienia mi się też data w SPV-ce czy można gdzieś to wyłączyć żeby po podłączeniu nie pobierał tej informacji?? Pozdrawiam.

as/narzedzia/opcje/komputer z systemem windows/ustawienia/ i odznacz ptaka  :))

*

Offline 5pirit

• **
  • 184
WisBar.
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 14, 2006, 22:04:34 »
romulus
Już się uporałem z tym właśnie dzisiaj rano :) ale dzięki za chęci !

Odnośnie tej ikony w kółeczku czerwonym wiem jaka jest ścieżka do tego pliku .exe ale chodzi o to że ten plik nie posiada żadnej ikony tylko taką jak widać na fotce i co mogę zrobić żeby tą ikonę zmienić?? Pozdro !

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
WisBar.
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 14, 2006, 22:19:26 »
romulus

Odnośnie tej ikony w kółeczku czerwonym wiem jaka jest ścieżka do tego pliku .exe ale chodzi o to że ten plik nie posiada żadnej ikony tylko taką jak widać na fotce i co mogę zrobić żeby tą ikonę zmienić?? Pozdro !
dziwne u mnie ten progros nie ma ikony tylko te jakie wpisze lub mozna wpisac sciezke samego programosa

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
WisBar.
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 14, 2006, 22:26:04 »
romulus

ano wlasnie kazdy pyta a jak znajdzie to nie napisze gdzie i co :P

*

neodom

WisBar.
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 15, 2006, 01:04:52 »
....jak wiele osob zakupilo Automape ....ojojoj

*

neodom

WisBar.
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpień 15, 2006, 01:16:03 »

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
WisBar.
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpień 15, 2006, 14:55:02 »
Cytat: "neodom"
witam lacznie z toba w koncu razem kupowalismy ......KROL
PS zauwaz ze mam weathera z kazdym miastem Polski, zrobiles juz sobie tak?

*

Offline VIOLATOR

• 47
    • Minikomp
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO
WisBar.
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpień 15, 2006, 15:40:07 »
Ale wy wygadani ;) ,teraz pytanie za 100 punktow Vario itp ma procek 200 mhz, jak to sie ma do 400mhz w mda2 czy 3,nie muli czasem

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
WisBar.
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpień 15, 2006, 15:50:59 »
muli ale na 252mhz ma wydajnosc mda2 z brata pocketem sprawdzalem z tym ze modul graficzny przy tym taktowaniu jest duzo szybszy na 252mhz qtek ma 1670 punktow w gxmark a mda2 ma 1300 przy 400mhz ale wiecej jak 500 go nie podkrecisz a wtedy osiaga niecale 1600. a zmien rom na wm5 w mda2 lub 3 to zobaczysz jakie mulowate sie robia :))

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
WisBar.
« Odpowiedź #20 dnia: Sierpień 15, 2006, 15:53:44 »
tutaj nikt testow mda2 i mda3 nie zrobi bo kikukrotnie prosilem, boja sie pokazac ze 400mhz pxa intela nie jest taki szybki
http://www.int13.net/gxmark_results.htm# qtek 9090 (mda3) 1350 punktow
a qtek 9100 na 195mhz ma 1088 punktow

*

Offline VIOLATOR

• 47
    • Minikomp
WisBar.
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpień 15, 2006, 16:06:21 »
txs za info. :))

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
WisBar.
« Odpowiedź #22 dnia: Sierpień 15, 2006, 16:08:55 »
Cytat: "VIOLATOR"
txs za info. :))
ale brat zmienil juz na qtek 9100 jego argumentacja bylo edge/wymiary/qwerty

*

Offline Poklik

• 2379
    • http://www.poklik.yoyo.pl
  • Sprzęt: eee... 901
WisBar.
« Odpowiedź #23 dnia: Sierpień 15, 2006, 16:28:37 »
Cytat: "romulus"
tutaj nikt testow mda2 i mda3 nie zrobi bo kikukrotnie prosilem, boja sie pokazac ze 400mhz pxa intela nie jest taki szybki

No ale jest szybszy i koniec. Zresztą mda2/3 możesz także podkręcić i dostaniesz znacznie lepszy wynik niż w podkręconym Vario. ;) (co nie zmiania faktu, że i tak wydajność pocketowych procków spada, głównie przez te smartphony  :wkurzony: ).

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
WisBar.
« Odpowiedź #24 dnia: Sierpień 15, 2006, 16:38:13 »
Cytat: "Poklik"
Cytat: "romulus"

No ale jest szybszy i koniec. Zresztą mda2/3 możesz także podkręcić i dostaniesz znacznie lepszy wynik niż w podkręconym Vario. ;) (co nie zmiania faktu, że i tak wydajność pocketowych procków spada, głównie przez te smartphony  :wkurzony: ).
zgadza sie i poza prockiem nie ma nic lepszego nawe sa problemy z wm5 i najpierw go podkrec pokaz test to zobaczymy ile jest szybszy oczywiscie mam na mysli mda2/3 :))  bo poza tym procesorem zaleznie od modelu 413mhz nie ma nic nawet displey ma bledsze kolory bo starsz konstrukcja. a juz wspominanie o mda2 to mija sie z celem zaczynajac od jakosci obudowy(luzy miedzy przyciskami po 1mm) i ttd.

*

Offline VIOLATOR

• 47
    • Minikomp
WisBar.
« Odpowiedź #25 dnia: Sierpień 15, 2006, 17:22:01 »
No i w moim przypadku przy edge z plusa pewnie szybciej otwiera strony  niz po normalnym gprs

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
WisBar.
« Odpowiedź #26 dnia: Sierpień 15, 2006, 19:18:38 »
dokladnie bo mda2 ma gprs klasy 8 z tego co pamietam a vario nawet jak nie masz edge to zostaje Ci gprs klasa 10 a edge ma klasy b.
Ale oprocz mda 2/3 i vario to mozesz poszukac innych patefonow. jezeli chcesz male to jest compakt 1/2, vario nie jest idealny jego glowny problem to troche mulowaty proc, ze mozna go podkrecic to nie znaczy ze bedzie smigal nie wiadomo jak.

*

Offline VIOLATOR

• 47
    • Minikomp
WisBar.
« Odpowiedź #27 dnia: Sierpień 15, 2006, 20:27:32 »
Najbardziej zalezy mi na edge bo z innym netem u mnie ciezko no i chcialem podlaczyc pod kompa MDA zeby tez na kompie kotzystac z netu,chyba da rade,rozmiar nie jest taki wazny,na poczatku chcialem kupic MDA 2 pozniej MDA3 bo myslalem ze ma EDGE,no chyba ze tepsa oddzieli abo od netu to wezme internet z tepsy,radiowka u mnie to katastrofa 150kb za 62zl i umowa 2 lata wiec odpada,jakbym wzial z tepsy to wtedy kupie MDA3. tysiac to max co moge dac,najlepiej 800zl,na allegro MDA2 jest juz za650zl to do 1tys cos kupie a ze kupic chce w pazdzierniku to ceny spadna,no chyba ze okazje trafie

*

Offline Rome

• 267
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S  TRAK GPS-430 + AM 6.6 PL
WisBar.
« Odpowiedź #28 dnia: Październik 23, 2006, 08:14:58 »
romulus
jakiego programu używasz do pogody i w jaki sposób wrzuciłeś ją do pocket+
Pozdrawiam
Rome

*

Offline Kapat

• 288
  • Sprzęt: HTC KAISER,Asus P527,Eten M700,MDA Compact I
WisBar.
« Odpowiedź #29 dnia: Październik 23, 2006, 09:00:51 »
jest to  spb weather.... mam mozliwosc integraci z + :)