ABCGSM - ściąganie simlocka- długi czas oczekiwania

• 137 Odpowiedzi
  • 26999 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Mercury

• *
  • 72
  • Sprzęt: SPV M650 + Artemis Touch
Odp: ABCGSM - ściąganie simlocka- długi czas oczekiwania
« Odpowiedź #90 dnia: Lipiec 18, 2008, 00:32:37 »
No mnie Panowie zapewniają że pieniążki dotrą ;]
Tak czy siak zobaczymy
Don't Hate The Playa, hate the game...

*

Offline Renexius

• **
  • 152
  • Sprzęt: Desire, Galaxy S
« Odpowiedź #91 dnia: Lipiec 21, 2008, 10:14:58 »
A ja tak z ciekawości zapytam, w którejś z odpowiedzi abcgsm cytuje z korespondencji publikując imię i nazwisko klienta. Wydaje mi się że dopuścili się wykroczenia.
Swoją drogą wątek bardzo ciekawy i pouczający. Jak to można się pogrążyć z każdym postem w miejscu gdzie już nie ma się już kontroli nad negatywnymi wypowiedziami.

*

Offline Mercury

• *
  • 72
« Odpowiedź #92 dnia: Lipiec 21, 2008, 11:59:24 »
Cała ta historia jest tak ciekawa... czego to człowiek nie usłyszy. Teraz dowiedziałem się, że mieli przeprowadzkę, przez tydzień nie mogli obsługiwać polskich klientów i, że teraz się za to zabiorą...

*

Offline rymi

• 636
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond 2 [WM6.1 Polish]
« Odpowiedź #93 dnia: Lipiec 21, 2008, 13:53:35 »
No mnie Panowie zapewniają że pieniążki dotrą ;]
Tak czy siak zobaczymy

Po Twojej wypowiedzi w piatek przedpoludniem zadzwonilem i ja na nic nie liczac i dostalem zgola inna odpowiedz.

Cała ta historia jest tak ciekawa... czego to człowiek nie usłyszy. Teraz dowiedziałem się, że mieli przeprowadzkę, przez tydzień nie mogli obsługiwać polskich klientów i, że teraz się za to zabiorą...

A ja slyszalem, ze byl na urlopie i przy okazji na spotkaniu u dostawcy uslug negocjowal lepsza obsluge swoich klientow.

Dostalem zapewnienia, ze przelew poszedl w piatek [z firmy angielskiej wiec przelewe troche potrwa, ale ze w tym tygodniu zobacze wreszcie kase].
HTC Touch Diamond 2 - WM6.1 Polish [ehh znowu tyle gram :/ - 120g] MicroSDHC 16GB SanDisk + Compaq iPAQ H3970 MMC 512MB Transcend

*

Offline Mercury

• *
  • 72
« Odpowiedź #94 dnia: Lipiec 21, 2008, 13:57:07 »
A na końcu nam powiedzą, że przyszło tornado i zabrało ich do krainy Oz ...

===================== edit: 20 sierpnia

Witam ponownie, dziś mamy 20 sierpnia a na koncie zwrotu dalej nie dostałem. To taka informacja dla tych co jeszcze wierzą w to co usłyszą przez telefon od złodziei ABC gsm.
Jeśli są tu osoby oszukane, takie jak ja, osoby które nie zamierzają dalej pozwalać na tego typu traktowanie konsumentów, proszę o kontakt (pw, mail, tlen wszystkie te dane są tu na moim koncie, lub gg: 6782938)

Sprawę trzeba przekierować do organów władzy, jednak jak wiecie w pojedynkę ciężko będzie w ogóle zwrócić na siebie uwagę... Dlatego też potrzebne są wszystkie osoby które zostały okradzione/oszukane !!! i chętne do odpowiedzi w tym temacie.
Tutaj podaję też link do adresów placówek Federacji ochrony konsumenta http://www.federacja-konsumentow.org.pl/story.php?story=314
Oczywiście oszustwa i internetowe policja powinna przyjąć, lub też prokuratura.
Dlatego ludzie, jednoczmy się i zdziałajmy coś konkretnego. Niech Ci panowie nie czują się tam tak beztrosko!
« Ostatnia zmiana: Sierpień 20, 2008, 21:57:21 wysłana przez Mercury »

*

Offline rymi

• 636
« Odpowiedź #95 dnia: Sierpień 21, 2008, 11:14:00 »
Oczywiscie kasy nie mam nadal.

2 tygodnie temu udalo sie porozmawiac telefonicznie - prosil aby podeslac emaila, bo tak mu bedzie latwiej wkleic informacje. Odpowiedzi nie dostalem.

Od tygodnia dzwonie codziennie - od razu zglasza sie poczta glosowa.
HTC Touch Diamond 2 - WM6.1 Polish [ehh znowu tyle gram :/ - 120g] MicroSDHC 16GB SanDisk + Compaq iPAQ H3970 MMC 512MB Transcend

*

Offline Mercury

• *
  • 72
« Odpowiedź #96 dnia: Sierpień 21, 2008, 11:57:37 »
Więc mamy jak narazie 2 osoby, ludzie jeśli też czekacie w nieskończoność na kasę, nie dajcie się oszukiwać! Przy masowych pozwach z pewnością przykrócimy abc!

« Odpowiedź #97 dnia: Sierpień 21, 2008, 12:15:22 »
no ja też zostałem oszukany - od 21 lipca czekam na unlock code. zaplacilem 107,00 pln
ani kodu, ani kontaktu, telefonów nikt nie odbiera, nikt nie odpisuje na e-maile.

Dołączam sie do poszkodowanych.

*

Offline Mercury

• *
  • 72
« Odpowiedź #98 dnia: Sierpień 21, 2008, 12:22:19 »
No i już zaczyna się rozwijać wątek, mamy 3 osoby i mam nadzieję znajdą się kolejne :)

« Odpowiedź #99 dnia: Sierpień 21, 2008, 14:43:03 »
Ja też się dołączam. Czekam na unlocka od 23 czerwca hehe. Ja rozumie ,że może gosciu mieć  jakieś problemy z obsługą ale fajnie gdyby przynajmniej na maila napisał. Ale nie odpisać przez tydzień czy dwa to jest hamstwo na maksa.

*

Offline Mercury

• *
  • 72
« Odpowiedź #100 dnia: Sierpień 21, 2008, 14:53:59 »
Gdzie tam... do nich dodzwonić nawet się nie da... A jak już da to zmyślają bajeczki jakich mało.
Mi potrafili powiedzieć, że kod już jest i że powinien być na mailu, na mailu nic nie miałem, to kazał czekać z 2 dni bo to mail z anglii. Po jakimś tygodniu dostałem maila, ale tylko takiego, że nie są w stanie wygenerować kodu do tego SPV... No szok, że oni potrafią takie śpiewki ludziom sprzedawać !!!
No ale teraz mamy już 4 osoby, więc jest coraz lepiej  :evil: W końcu dostaną kopa, za robienie sobie jaj z ludzi...
Aha, niech te osoby poza kusmarem (bo jego gg już mam), odezwą się do mnie na gg: 6782938.
Będziemy mieli jakiś kontakt ze sobą w razie jakiś działań.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 21, 2008, 14:55:37 wysłana przez Mercury »

« Odpowiedź #101 dnia: Wrzesień 04, 2008, 22:45:20 »
Ja czekam juz ponad 50 dni. Dolaczam sie do grona ludzi oszukanych.

*

Offline Mercury

• *
  • 72
« Odpowiedź #102 dnia: Wrzesień 05, 2008, 12:02:45 »
Ja czekam juz ponad 50 dni. Dolaczam sie do grona ludzi oszukanych.

i słusznie, to już mamy 5 osób. Jeszce muszę się czegoś dowiedzieć, odnośnie takich spraw i zaczynamy zabawę, szyszka odezwij się do mnie na gg. wyżej podałem nr i podobnie osoby których jeszcze nie mam nr. gg.

Jak pozałatwiam kilka spraw to zgadamy się i przekażemy tą sprawę w kilka miejsc  :evil:

*

Offline rymi

• 636
« Odpowiedź #103 dnia: Wrzesień 09, 2008, 08:19:04 »
Sprawdzcie historie swoich zamowien - u mnie po ponad 3 miesiacach zmienil sie status na "Korekta" [02-09-2008] - wczesniej byl "Unavailable" [30-05-2008] i oczywiscie przed nim "W trakcie realizacji" [16-04-2008].

Oczywiscie kasy nadal nie mam :/

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #104 dnia: Wrzesień 09, 2008, 09:14:37 »
A mnie ta pseudo Firma straszyła bo stwietrdzili, że ich niesłusznie oczerniam  :mad: Teraz widać kto miał rację, szkoda, że poszkodowani wcześniej nie trafili na ten wątek.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

« Odpowiedź #105 dnia: Wrzesień 10, 2008, 21:34:29 »
mercury juz jestem na gg. u mnie jutro mija 60 dni  :mad: jestem z warszawki. podskocze sobie do nich i zapytam co dalej. jak nie bedzie reakcji to odrazu ide na Policje  i tyle. A co tam miales sie dowiedziec ? jakbys co wiedzial daj na gg. Narobimy troszke dymu.
Napisane: Wrzesień 10, 2008, 21:31:37
AAAA MOJ NR GG:427154 NAJLEPIEJ COS OK 20 -TEJ.

*

Offline Mercury

• *
  • 72
« Odpowiedź #106 dnia: Wrzesień 10, 2008, 22:10:28 »
Spoko,
no ja już mam numer do znajomego dzielnicowego, zapytam sie go gdzie i jak najlepiej to zgłosić... Bardzo dobrze, że tam możesz się do nich przejść. Zapytaj się co planują, ponieważ sprawa zostanie zgłoszona i nie tylko z Twojej strony. Daj znać, a jak się nie uda to bierzemy się wszyscy za robotę.

« Odpowiedź #107 dnia: Wrzesień 23, 2008, 15:26:42 »
abcgsm.eu nie polecam a wręcz przestrzegam!!!!! zamówienie zostało złożone 24 sierpnia 2008 roku, pieniądze zostały przelane w tym samym dniu. Po kilku mailach z prośbą o wyjaśnienie dlaczego to tyle trwa, dopiero gdy decydowałam udać się na policję i poinformowałam o tym abcgsm.eu uzyskałam odpowiedź. Oczywiście nic konkretnego się nie dowiedziałam, zasłaniano się regulaminem. 12 września dostałam informacje, że nie ma możliwości wygenerowania kodu i, że w ciągu 7 dni pieniądze zostaną mi zwrócone. Jest 23 września a pieniądze nadal nie wpłynęły na moje konto. Jeżeli ktoś ma jakieś pytania mogę udostępnić korespondencję.

*

Offline Mercury

• *
  • 72
« Odpowiedź #108 dnia: Wrzesień 23, 2008, 22:44:23 »
Witam,
No co do tej sprawy to czas zabrać się za robotę, na wstępie trzeba odwiedzić policję. Od tego tak czy siak trzeba rozpocząć wszelkie działania. Aha, robb161 jeszcze nie mam Twojego nr gg, zagadaj do mnie: 6782938.
Z resztą (poszkodowanych) dogadam się już przez gadu.
Jeśli jeszcze znajdzie się ktoś olany/oszukany przez ABC, niech pisze i dołącza się do sprawy! Obecnie mamy 6 osób, więc to już nie będzie pozew od jednej osoby  :evil:

« Odpowiedź #109 dnia: Październik 03, 2008, 16:04:02 »
Witajcie,

ja otrzymalem od nich potwierdzenie wplaty za zdjecie simlocka 22 wrzesnia ale juz widze, ze sobie moge poczekac. Na maile zero odpowiedzi. Chętnie podłącze się do Waszych działań.

pozdro,
Karol

*

Offline Mercury

• *
  • 72
« Odpowiedź #110 dnia: Październik 03, 2008, 19:32:14 »
I słusznie... Te texty z praktyki powiem Ci, że tworzą na porządku dziennym...
- ABC "Jak to ? to jeszcze pan nie dostał nr. do odblokowania ? ja już mam wiadomość, że kod został do Pana wysłany, pewnie mail dochodzi bo to z za granicy..."
A po dłuuugim czasie zamiast ,maila z kodem, mail" niestety nie jesteśmy w stanie wygenerować kodu...

Widać dokładnie gdzie mają klientów...

kmarosze słusznie, że chcesz się dołączyć, zagadaj do mnie na gg, pod nr: 6782938, tam się dokładniej zgadamy co i jak.
Obecnie jest nas siedmiu i liczba ta rośnie, więc coraz więcej dymu jesteśmy w stanie narobić :]

Resztę osób proszę o odezwanie się, czy dostali ode mnie wiadomości na gg, bo nie wszyscy odpisują.

*

Offline Maxxx

• *
  • 74
  • Sprzęt: SE P1i, G1 white
« Odpowiedź #111 dnia: Październik 05, 2008, 19:49:16 »
ale Panowie, zglaszac a nie czekacie i zbieracie coraz wiecej chetnych, wazne ze sprawa bedzie o ponad 400zl czy tam 500 zeby nie byla jakas niska szkodliwosc czynu czy kolegium. Niech wszyscy ida na policje w tym samym dniu podadza dane osob ktore rowniez zostaly oszukane policja przesle to do prokuratury i odwrotu juz nie bedzie... nawet jak oddadza pieniadze.

*

Offline Mercury

• *
  • 72
« Odpowiedź #112 dnia: Październik 05, 2008, 19:53:15 »
No właśnie kolego, dokładnie to robimy :) i dlatego, by szkodliwość nie była niska zbierałem osoby. Teraz bierzemy się za robotę ;) Jeśli kość chce dojść to do mnie na gg > kontakt.

« Odpowiedź #113 dnia: Listopad 14, 2008, 00:00:30 »
Dopisuje się do tej grupy poszkodowanych. Nie ma absolutnie żadnego kontaktu z tą "firmą" a pieniądze przesłane, teraz żałuje że najpierw nie zajrzałem TUTAJ....

*

Offline Mercury

• *
  • 72
« Odpowiedź #114 dnia: Listopad 14, 2008, 00:33:30 »
Dopisuje się do tej grupy poszkodowanych. Nie ma absolutnie żadnego kontaktu z tą "firmą" a pieniądze przesłane, teraz żałuje że najpierw nie zajrzałem TUTAJ....

No niestety kolego, na błędach się człowiek uczy. Sprawa już jest zgłoszona... zobaczymy co się urodzi. Jak chcesz się przyłączyć to zagadaj do mnie na gg: 6782938.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #115 dnia: Listopad 14, 2008, 07:16:34 »
Jeśli mozna wiedzieć to gdzie sprawę zgłosiliście ? Jakiś w ogóle odzew ?
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline malik

• 257
« Odpowiedź #116 dnia: Listopad 15, 2008, 14:01:35 »
ja mam konto na PayPal odpowiednio skonfigurowane, jak ktos chce moge pomóc
bo jak widze dzialanie tej firmy to krew moze czlowieka zalac

« Odpowiedź #117 dnia: Listopad 19, 2008, 10:17:11 »
W jaki sposób możesz pomóc ? Ja się zastanawiam czy można w jakiś inny sposób odzyskać te pieniądze jak tylko kontakt z nimi bezpośredni. Np. do banku zgłosić chęć odzyskania pieniędzy... ?

*

Offline Mercury

• *
  • 72
« Odpowiedź #118 dnia: Listopad 19, 2008, 12:11:39 »
banki się w to nie mieszają raczej. Jedyne co mozna zrobić to zgłaszac sprawe na policjach, prokuraturach, federacji konsumenta itp...

« Odpowiedź #119 dnia: Listopad 27, 2008, 23:24:32 »
Witam, też zostałem oszukany przez tą firmę, dzisiaj akurat nie mam czasu na zagłębianie się w treść postów, ale obiecuję, że do weekendu przeczytam wszystko i dołączę do poszkodowanych by odzyskać moje pieniądze, w końcu 200zł piechotą nie chodzi i mi za darmo ich nikt nie dał... Jak czas pozwoli to jutro lub w sobotę opiszę wszystko dokładnie i może wspólnym wysiłkiem uda się nam coś zdziałać!