Kazdy chyba przerabial/bedzie przerabial temat uchwytu. Jako ze mnie testownie uchwytow (glw z allegro) napsulo krwi i pieniedzy, pomyslalem ze podziele sie swoimi rozwazaniami

a wiec. 1- uchwyt mocowany do kratki nawiewu w samochodzie. Rozwiazanie bardzo stabilne, PDA nie narazony na intensywne nagrzewanie (co jest nieuniknione na podszybiu) Ekran blisko kierowcy. Minusy: jako ze kratki nie sa standaryzowane, wymaga to indywidualnego podejscia do sprawy.
2- uchwyty na sztywnym ramieniu. REWELACJA ! zadnych drgan, pda trzyma sie mocno i stabilnie.
3- Mocowanie za pomoca glowicy klasycznej ze szczekami czy dedykowanej do konkretnego modelu- na wsuwanie ?. Moim zdaniem drugie rozwiazanie jest zdecydowanie pewniejsze.
Podsumowujac:
"Uniwersalne stabilne rewelacyjne..." itp itd uchwyty z allegro za 11- 20zl sie nie nadaja (przetestowane na wlasnej skurze) Ramie sie odkleja i jest zrobione ze zbyt miekkiego druta. ew opcja z mocowaniem do kratki wentylacyjnej jest warta rozpatrzenia.
Majac juz 3 uchwyty z ktorych zaden nie spelnial moich oczekiwan natknalem sie na :
http://4active.pl/sklep/agora.cgi?cart_id=9162649.22328*_c19M6&product=Uchwyty
Cena faktycznie niemala, ale warto. Lepiej kupic jeden a pozadny niz 3 tansze, ktore razem beda kosztowac tyle samo a i tak wyladuja w smieciach.
PS: Dla ortodoksyjnych lowcow spamu

Z w/w sklepem internetowym nic a nic mnie nie laczy, ani mojej rodziny, psa, kota itp

pozdr