The Bat! i synchronizacja poczty

• 3 Odpowiedzi
  • 1715 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Wrzesień 07, 2004, 16:47:17 »
Witam,

Mam iPAQa 2210, w domu jako programu pocztowego używam The Bat!'a. Czy jest możliwe zsynchronizowanie poczty z PDA?

*

Offline jarekt

• 755
  • na stanie Wizard, Uni, TouchHD, HTCHero, Milestone
  • Sprzęt: THD, Hero, Milestone
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 08, 2004, 02:15:33 »
W normalny sposob nie AFAIK. Ja to robie w ten sposob, ze w TB mam ustawione kasowanie maili z serwera dopiero po tygodniu. Dzieki temu moglem skonfigurowac OE na tych samych kontach i uzywac obu klientow email na raz ( w OE trzeba ustawic zeby wcale nie kasowal maili z serwera). Teraz uzywajac na codzien TB od czasu do czasu odpalam OE (mozna to zautomatyzowac chyba) dzieki czemu w razie potrzeby mam wszystkie maila na pockecie.

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 08, 2004, 17:54:26 »
Cytat: jarekt
W normalny sposob nie AFAIK. Ja to robie w ten sposob, ze w TB mam ustawione kasowanie maili z serwera dopiero po tygodniu. Dzieki temu moglem skonfigurowac OE na tych samych kontach i uzywac obu klientow email na raz ( w OE trzeba ustawic zeby wcale nie kasowal maili z serwera). Teraz uzywajac na codzien TB od czasu do czasu odpalam OE (mozna to zautomatyzowac chyba) dzieki czemu w razie potrzeby mam wszystkie maila na pockecie.

W tej sytuacji darujmy sobie synchronizację poczty z Outlookiem całkowicie! Zdefiniować e-mail w pocketowym Inbox i odbierać pocztę w nim bezpośrednio - nie ma tam opcji "pozostaw wiadomości na serwerze" ale sprawdziłem i działa właśnie tak iż NIE usuwa poczty z serwera dzięki czemu na PC TheBat może ją drugi raz odebrać (kasując na serwerze po czasie jak wyżej podał jarekt lub inaczej). Ponieważ Pocket Inbox ma opcję ograniczenia pobieranych wiadomości (domyślnie 5kb) taka konfiguracja jest bardzo użyteczna do pobieżnego "przeglądania" całej poczty na Pockecie np. przez komórkę, a następnie pełnego odbioru na PC gdzie siedzi porządny TheBat :). Piszę o Inbox w PPC 2003 nie wiem czy starsze mają tę samą funkcjonalność.

pozdro
Emil

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 09, 2004, 14:51:13 »
Mozna tez skonfigurowac konto z uzyciem IMAP zamiast POP3, wtedy bedach online  mozesz przegladac listy znajdujace sie na serwerze, albo dodatkowo zaznaczyc sciagaj cale wiadomosci i wtedy kopie sciagniesz do inbox (ale musisz pamietac zeby bylo skonfigurowane jako IMAP) a na serwerze dalej zostana maile ktore bedziesz mogl sciagnac The Bat