[FineReader, RepliGo, inne]Jak zamienić PDF na coś innego?

• 3 Odpowiedzi
  • 505 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

1. Mam pełną wersję FineReadera( :twisted: ), czytałem że da się zamieniać również pliki graficzne, czy znacie program który z pdfu zrobi zdjęcie.

2. Gdy w acrobat readerze daję "eksportuj do .txt" w pliku wynikowym są same krzaki.

3. Chciałem przeczytać pdfa w PPC acrobat reader 2.0, ale podczas konwersji przez AS pisze że taggowanie nie jest możliwe (w 99%) i przez to musze przewijać plik w poziomie. (na PC używam AR 7.0)

4.Mam pełne wersje Repligo i Mobipocket ( :twisted: ), gdy konwertuje plik PDF do ich formatów - Repligo zawiesza się zawsze na drugiej stronie, a Mobipocket tworzy plik którego sam nie otwiera :?:  :!:

*

Offline IWANEQ11

• 250
  • Sprzęt: Hp Rx3715, Htc Kaiser, HTC HD2
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 14, 2006, 21:16:28 »
z tego co zrozumialem to najlepszym rozwiazneim bedzie, zeskanowanie ocr'em ten plik pdfa i zapisanie jako dokument worda... wtedy powinno wszytko chyba powinno byc ok... napewno nie ebdzie tzreba przewijac w poziomie;) ja tak robie gdy mam plik pdfa w formie "obrazków".

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 15, 2006, 15:39:42 »
Mógłbyś mi powiedzieć jak to zrobić? step by step

*

Offline IWANEQ11

• 250
  • Sprzęt: Hp Rx3715, Htc Kaiser, HTC HD2
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 15, 2006, 16:36:52 »
Jaks ei skanuje zalezy chyba od danego programu OCR, ale we wszytkich ejst raczej podbnie, ja sie opre na Fine Readerze 8.0...

Sprawa jest bardzo prosta.

W glwonym oknie programu naciskasz pierwszy duzy przycisk z lewej (jest ich 5) tak by rozwianac liste wyboru i wybierasz opcje OTWÓRZ&CZYTAJ i wtedy wybierasz sobie pliczek pdf do skanowania.
ZEskanuje teraz mozesz sobie poprawic bledy;)

Potem PLIK->ZAPISZ WYNIK->ZAPISZ STRONY i tu wybierasz sobie format moze byc word o ktorym mowilem wczensiej lub ronie dobrze moze byc plik PDF,ale ktorego jzu nie ebdziesz musial przewijac w poziomie.

Jest jeszcze bardziej automatyczna opcja skanowania PDF do worda i wybierasz ja tam gdzie opcje OTWÓRZ&CZYTAJ, a nazywa ona sie "PDF Obrazy do Worda" wtedy po chwili(czas zalerzy od dlugosci tekstu oczywiscie) ukazuje Ci sie plik WORD ktory wystarczy juz tylko zapisac;)