SDHC problem !!!

• 11 Odpowiedzi
  • 1021 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mundox

• 13
  • Sprzęt: ASUS p535 + WM6.0 + autopilot 7.2.37 + SDHC 4Gb
SDHC problem !!!
« dnia: Luty 27, 2008, 18:30:21 »
Podczas formatowania karty sdhc w czytniku w komputerze wyłączyli mi prąd i karta padła w pc za żadne skarby nie mogłem jej już sformatować zainstalowałem do mojego smartfona  program Flash Format i zobaczył mi tą kartę i sformatował mi ją ale mam teraz tylko 1 Gb a było 4 Gb co mam zrobić żeby odzyskać resztę pamięci?

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
Odp: SDHC problem !!!
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 27, 2008, 18:40:17 »
Formatując musisz ustawić FAT32.
ISTQB Certified Tester

*

Offline mundox

• 13
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 27, 2008, 20:39:56 »
niepowarzna odpowiedz mam fat 32 ale z karty sdhc 4 GB zrobiła mi się zwykła 1 GB jak wrócić do poprzedniej 4 gigowej sdhc ?

*

Offline studentk

• 505
  • Sprzęt: Motorola Defy, Samsung SGS, iPad
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 27, 2008, 21:02:59 »
niepowarzna odpowiedz mam fat 32 ale z karty sdhc 4 GB zrobiła mi się zwykła 1 GB jak wrócić do poprzedniej 4 gigowej sdhc ?

Nic nie rozumiem, co znaczy "niepowarzna"???

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 27, 2008, 22:22:30 »

Być może odpowiedź Lutka II jest "niepowarzna" cokolwiek by to miało znaczyć  :E , choć jest sensowna, natomiast Twoja jest rzeczywiście niepoważna i nie dziw się, że po takim wstępie nikt nie będzie chciał Ci pomóc.
Ale niech tam, to co, teraz w czytniku w PC też nie można sformatować na 4GB FAT32?

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 27, 2008, 22:40:33 »
musisz poszukac na stronie producenta tej karty pamieci programik w stylu fdisk jak sie nazywa nie wiem. to samo mnie spotkola kiedys jak wlozylem karte do kamery zmniejszyla pojemnosc karty.
Jesli nie znajdziesz jest jeszcze mozliwosc pod linuxem
http://www.handhelds.org/moin/moin.cgi/UniversalHowtoInstallLinux
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=90876.0

tam jest mozliwosc kasowania,zakladania partycji zmiany jej wielkosci
programik chodzi pod uniwersalem nie wiem czy pojdzie na innym pda
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline mundox

• 13
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 27, 2008, 23:40:41 »
I o to chodzi to jest właśnie poważna odpowiedź dzięki kolego ;) "slawrumia"

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 28, 2008, 08:19:46 »
Może i moja odpowiedź była "niepowarzna" ale to pikuś przy Twojej, która pokazała tylko tyle, że jesteś gburem, którego należy wpisać na listę tych, którym nie pomaga się. Teraz żałuję, że zamiast przekręcić się na drugi bok wstukiwałem skrzętnie na pockecie odpowiedź leżąc w łóżku z gorączką 38,8 stopnia .... :(
« Ostatnia zmiana: Luty 28, 2008, 08:29:36 wysłana przez Lutek II »
ISTQB Certified Tester

*

Offline mundox

• 13
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 28, 2008, 17:16:05 »
Spoko Lutek ;) nie gorączkuj się miałem wczoraj cholernie zły dzień w pracy i mnie trochę poniosło tak normalnie to miły ze mnie gość ;P
Napisane: Luty 28, 2008, 17:13:58
ps. szybkiego powrotu do zdrówka luciu !

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 28, 2008, 18:19:11 »
Dzięki,... każdy ma swój fieber... ja od soboty nie schodzę poniżej 38-go stopnia (nawet 39) ...i już muszę trzymać się sciany by dość do kuchni... a głupia lekarka kazała brać Coldrex i odesłał do domu a mi już mi już oddychanie sprawia bół... ech..

Pozdrawiam
ISTQB Certified Tester

*

Offline BaGRoS

• 641
    • Bielizna damska
  • Sprzęt: HTC Touch PRO + Samsung OMNIA 8GB x2szt
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 28, 2008, 21:30:16 »
Spoko Lutek ;) nie gorączkuj się miałem wczoraj cholernie zły dzień w pracy i mnie trochę poniosło tak normalnie to miły ze mnie gość ;P

Ciekawe, to samo mówi ojciec rodziny, który wraca jednego dnia do domu bez powodu katuje syna, a na drugi dzień przeprasza go i jedzie z nim do lekarza, aby sprawdzić ile ma żeber połamanych. W sumie to zajebisty z niego gościu i przeprosić umie!! Tylko czy to go tłumaczy? Zły dzień? Mandat? Zła pogoda? Przebite koło?  :-|
Napisane: Luty 28, 2008, 21:26:12
Dzięki,... każdy ma swój fieber... ja od soboty nie schodzę poniżej 38-go stopnia (nawet 39) ...i już muszę trzymać się sciany by dość do kuchni... a głupia lekarka kazała brać Coldrex i odesłał do domu a mi już mi już oddychanie sprawia bół... ech..

Pozdrawiam

Miałeś kontakt z dzieckiem do 2 roku życia? Te paskudy są nosicielami śmiertelnej (jeśli nie leczona) choroby dla dorosłych, mimo, że same nie chorują. Ja tak prawie odjechałem, gdy bawiłem się z siostrzenicą. Po tygodniu wypluwałem płuca. Lekarz rodzinny przepisał mi syrop na kaszel i pytał czy papierosy palę (a tego nie robię). Dopiero gdy już prawie nie mogłem oddychać, pojechałem prywatnie i dopiero rozpoczęła się akcja. Prześwietlenia, i takie tam. Po antybiotykach wymioty i różne inne akcje (bardzo silne leki) 2 dni i byłem jak nowy.
8) BaGRoS 8)
REGULAMIN!

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 28, 2008, 21:42:57 »
Na szczęście to nie to...no chyba że na końcu łańcucha (zeleży od której strony patrzeć ) było jakieś Bobo...

Pozdrawiam
ISTQB Certified Tester