Real VGA

• 42 Odpowiedzi
  • 3204 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline processor

• 691
    • Radio i telewizja w Małopolsce
  • Sprzęt: XDA Exec, iPAQ 3870
Real VGA
« Odpowiedź #30 dnia: Grudzień 05, 2006, 10:01:21 »
Spróbuj Nyditot Virtual Display (przed instalacją zrób Backup).
Działa super!! Jedyny wyjątek to to że on ma własne sterowniki obrazu, własne sterowniki ekranu dotykowego, własne sterowniki myszy USB, własne sterowniki GAPI, Direct i inne sterowniki. Działa niesamowicie i nie zjada baterii i pamięci, no chyba że ustawimy wirtualną rozdzielczść to przy skomplikowanych obliczeniach nieco tnie.

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
  • Sprzęt: Dell Axim X51v | Blackberry 8110, 9700, PlayBook
Real VGA
« Odpowiedź #31 dnia: Grudzień 05, 2006, 16:25:21 »
BLAST - czcionki modyfikujesz w konfiguracji OzVGA - pokombinuj. Niestety kaszani się tylko standardowe oprogramowanie WM5, tj. ustawienia i podstawowe programy typu kalendarz, zegar itp. A to wszystko przez to, że WM5 był tworzony tylko z myślą o QVGA. Przy używaniu RealVGA polecam Wisbara + program do oknowania (znajdziesz w dziale dev). Tym, że przy OzVGA nazwa aktualnego programu jest na górze, a nie na środku to normalka przy tym i raczej nie przeszkadza - w Wisbarze jest normalnie. Po kombinacjach może być tylko lepiej, to też wymaga przyzwyczajenia :) Co do gier - gry są sztucznie rozciągane i niestety w grach QVGA na dotyk reaguje tylko prostokąt 320x240 w jednym rogu - tam też są rozmieszczone niewidocznie elementy i np. kliknięcie w okolicach środku ekranu zamyka nam WWP :) Ale do gier polecam przełączać tryb, ja już się przyzwyczaiłem, niestety trzeba :(
A co do zmiany trybu na żywo to jest taka możliwość poprzez rejestr, ale głupi WM czyta te klucze dopiero przy bootowaniu, więc softreset jest wymagany :wkurzony: Jednak podobno Nyditot potrafi wszystko w trybie rzeczywistym, chyba się nim też pobawię :)

*

Offline processor

• 691
Real VGA
« Odpowiedź #32 dnia: Grudzień 05, 2006, 17:12:39 »
Cytat: "BatSk8"
Jednak podobno Nyditot potrafi wszystko w trybie rzeczywistym, chyba się nim też pobawię :)

+ Nie tyle podobno co on naprawdę tak potrafi. Ja dodałem sobie go jako ikonkę w trayu, a po kliknięciu wychodzi mi małe menu i w podmenu klikam na tryb.

+ Posiada obsługę kursora (mam włączone jako bajer) i podobno działa z myszą USB.

+ Oprócz rozdzielczości fizycznej obsługuję też sztuczną, dzięki której na wyświetlaczu 320x240 mogę osiągnąć rozdzielczość 640x480 a kompresja obrazu jest na tyle dobra że przy 640x480 wszystko jest czytelne

+ Ma możliwość podania dowolnej rozdzielczości wcale nie muszącej być w przekątnej 4:3 a można pobawić się w kwadratowy ekran 240x240 i inne.

+ Obsługuje każde położenie ekranu (czyli 0*, 90*, 180*, 270*).

+ Można zmienić kolory okien, pasków, cznionek.

+ Oszczędny na pamięci i procesorze nawet przy sztucznej rozdzielczości.

- Niektóre gry wymagają przełączenia najpierw na tryb portrait żeby ekran dotykowy mógł działać normalnie w poziomie (np. Snails, Syberia).

- Prawdopodobnie działa tylko z ARM

- Najlepiej zrobić Backup

! Zdarza się że po zamknięciu gry 3D, taksbar spada na dół. Pomaga uruchomienie i zamknięcie jakiejkolwiek aplikacji napisanej pod WindowsCE.

*

Offline BLAST

• 378
Real VGA
« Odpowiedź #33 dnia: Grudzień 05, 2006, 17:17:30 »
To się chyba dzisiaj nim pobawię  :) Mam jakiś tydzień do hard resetu więc to dobry czas na takie zabawy  :P

[Edit]
Pobawiłem się tym ale to nie jest to. Nie potrzebuję tylu funkcji. Poza tym każda zmiana wymaga soft resetu  :S

Na razie zostaję więc przy "MvRTrueVGA" no i oryginalnym motywie Windows  ;)
Może skontaktuję się z autorem programu albo jeszcze przeglądnę dokładnie Aximsite. Jak tylko uda się rozwiązać problem z tymi motywami to wydaję mi się, że jest to najlepszy programik do RVGA.
Axim X51v (LennySh Football AximX51v WM6 ROM #2)

*

Offline BLAST

• 378
Real VGA
« Odpowiedź #34 dnia: Grudzień 05, 2006, 23:05:37 »
Problem chyba nie jest w programie a raczej w motywach, porobiłem teraz jakieś (między innymi rozszerzone i VGA) i jest ok  :D

Teraz tylko muszę się przyzwyczaić do soft resetu przed niektórymi grami.
BatSk8 miałeś rację z tym RVGA - o wiele lepiej się teraz korzysta z pocketa ;)
Mógłby się ten M$ szarpnąć i zrobić WM dla RVGA.

*

Offline Poklik

• 2379
    • http://www.poklik.yoyo.pl
  • Sprzęt: eee... 901
Real VGA
« Odpowiedź #35 dnia: Grudzień 05, 2006, 23:16:42 »
Cytat: "BLAST"
Pobawiłem się tym ale to nie jest to. Nie potrzebuję tylu funkcji. Poza tym każda zmiana wymaga soft resetu  :S

Czy chodzi ci o Nyditot Virtual Display? Jeżeli tak, to on wymaga soft resetu tylko raz, aby sie zaaktywować. Potem już wszytko można robić bez resetowania, tzn. obracanie ekranu, zmiana rozdzielczości itp.

*

Offline BLAST

• 378
Real VGA
« Odpowiedź #36 dnia: Grudzień 05, 2006, 23:34:20 »
No to czemu mi się za każdym razem wyświetlał komunikat, że aby zmiany zostały wprowadzone urządzenie zostanie zresetowane :(  Ale już nawet pomijając te resety, to jakoś mi windows mulił na starcie - przy "OzVGA" i  "MvRTrueVGA" tego nie ma.
Tak czy inaczej to z tych trzech programów OzVGA wypada według mnie najgorzej ze względu na te błędy, które pokazałem na zrzutach ekranu.

*

Offline processor

• 691
Real VGA
« Odpowiedź #37 dnia: Grudzień 06, 2006, 10:09:53 »
Cytat: "BLAST"
No to czemu mi się za każdym razem wyświetlał komunikat, że aby zmiany zostały wprowadzone urządzenie zostanie zresetowane :(  Ale już nawet pomijając te resety, to jakoś mi windows mulił na starcie - przy "OzVGA" i  "MvRTrueVGA" tego nie ma.
Tak czy inaczej to z tych trzech programów OzVGA wypada według mnie najgorzej ze względu na te błędy, które pokazałem na zrzutach ekranu.

Jak wchodzisz w ustawienia to w głównej zakładce dla wybranej konfiguracji i dalej w zakładce Miscellaneous zaznaczasz Keep Settings after Reset.
Zapisujesz to i masz!

Jak chcesz to w podzakładce pointer masz opcje Kursora lub myszy jeżeli masz ją na USB.

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
  • Sprzęt: Dell Axim X51v | Blackberry 8110, 9700, PlayBook
Real VGA
« Odpowiedź #38 dnia: Grudzień 06, 2006, 16:42:58 »
Tak czy inaczej to z tych trzech programów OzVGA wypada według mnie najgorzej ze względu na te błędy, które pokazałem na zrzutach ekranu

Moim zdaniem wypada najlepiej, bo po dobrej konfiguracji błędów nie ma :)

Jak chcesz to w podzakładce pointer masz opcje Kursora lub myszy jeżeli masz ją na USB.

Nie po to chciałem mieć ekran dotykowy, żeby się z myszą ciaćkać :D

*

Offline redharry

• **
  • 245
  • Sprzęt: Galaxy S3 & Transformer Infinity
Real VGA
« Odpowiedź #39 dnia: Grudzień 26, 2006, 12:19:47 »
WItam
mam MDA PRO z ekranem VGA jak aktywować ten tryb real VGA ??
czy on jest już włączony ??
Pozdr

*

Offline Qbik

• 1495
    • www.wikaro.pl
Real VGA
« Odpowiedź #40 dnia: Grudzień 26, 2006, 13:42:47 »
Ja mam jeszcze pytanie apropos aplikacji i korzystania z nich, a szczególnie excel dosyć często muszę z niego korzystać na moim Aximie i nie ukrywam że ciągłe bawienie się zoomem jest trochę wkurzające.

Jak ktoś mógłby jeszcze jakieś screeny dorzucić
axim x51v LennySh_Football WM6.1 L10 & iPhone 3G 16GB z 2.2.1 na pokładzie + BT-359 + 4gb SDHC & CF + AM 5.xx EU
http://www.pdaclub.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=6656

*

Offline redharry

• **
  • 245
  • Sprzęt: Galaxy S3 & Transformer Infinity
Real VGA
« Odpowiedź #41 dnia: Grudzień 28, 2006, 17:01:05 »
to wie ktos jak włączyć ten tryb real VGA w MDA PRO ??
Pozdr

*

Offline Adamerso

• :)
  • 4139
  • abonent czasowo niedostępny
  • Sprzęt: Oneplus 9 pro + Teclast T50 PRO + Jornada 728 :))
Real VGA
« Odpowiedź #42 dnia: Grudzień 28, 2006, 17:50:19 »
redharry - próbowałeś po prostu za pomocą ozvga?